perjantai 26. heinäkuuta 2024

Tyttöjen Tallinnan trip


Meillä on ollut jo useamman vuoden tapana, erään pitkäaikaisemman ystäväni kanssa, tehdä kesäisin päiväreissu Tallinnaan. Tänä kesänä reissu ajoittui heinäkuulle, kun suuntasimme tiistaina kaupunkiin. Molemmille onnistui tällä kertaa lähteä reissuun keskellä viikkoa ja ajattelin arkipäivän olevan astetta rauhallisempi. Mitä vielä, Tallinnan kadut kuhisivat porukkaa, huomaa hyvin, miten monet lomailevat nimenomaan heinäkuussa. 


Laivamatka taittui nopeasti kuulumisia vaihtaen, tällä kertaa meno ja paluu matkoilla oli myös eri laiva, joka oli kivaa vaihtelua. Tällainen päiväreissu on minusta kiva, kun lopulta itse laivalla ei tarvitse niin kauaa aikaa viettää. Mennessä kävimme kannella auringossa nauttimassa lomapäivän juomat. Täytyy todeta, että mansikkaa sisältävä Meksikolainen Aperol Spritz oli parempi kuin se perinteinen versio.



Maihin saavuttuamme suuntasimme saman tien lounaalle Rotermannin kortteliin, jossa paikaksi valikoitui ravintola Platz lähinnä kivan terassin vuoksi. Ystäväni tilasi klassisen hampurilaisaterian ja minä valitsin kanaa siiderikastikkeella sekä jääteetä viilentämään kuumaa päivää. Täytyy sanoa, että ruoka oli oikein maistuvaa, mutta annos niin pieni, ettei ainakaan allekirjoittaneella sillä nälkä lähtenyt. Olisi ollut hyvä idea tilata niin alkuruoka kuin jälkiruoka tähän lisäksi, muttei tapoihini kuulu viettää ravintolassa aikaa tuntitolkulla, eikä lyhyellä päiväreissulla sellaiseen ollut aikaakaan. 




Lounaan jälkeen siirryimme vanhaan kaupunkiin nauttimaan helteisestä päivästä. Tallinnassa oli todella kuuma ja sellainen sää, että ukkosta oli ilmassa. Varauduimme ukkoskuuroihin ja ostimme laivalta varmuuden vuoksi kertakäyttösadetakit, joille ei onneksi tullut käyttöä. Aamulla seitsemän pintaa kotoa lähtiessä hieman mietitytti, riittääkö päivän vaatetukseksi kesämekko ja sandaalit? Kiitin itseäni, että lähdin näin, kuten sanottu päivä oli älyttömän, hiostavan kuuma. Puhuimme ystäväni kanssa, miten meillä on aina hyvä tuuri säässä, kun lähdemme yhdessä ihan minne vain, ei ikinä sada. 


Päiväreissulla on tosiaan maissa aikaa vain muutama tunti, joten emme viitsineet lähteä sen pidemmälle kävelemään. Toisaalta voisin itse viettää pelkästään vanhassa kaupungissa pidempäänkin ihaillen historiaa sekä vanhankaupungin porteilla olevia kukkakojuja. Harmi vain, kukkakojuista monet olivat lopettaneet ja ammottivat tyhjyyttään. Kukkakauppoja vastapäätä sijaitsee eräs lempiputiikkini kaupungissa, Gate 21, jossa pyörähdimme pikaisesti ja nappasin yhdet korvakorut itselleni tuliaiseksi. 


Päiväkahvit joimme vanhankaupungin Rukis kahvilassa, kun sattui matkan varrelle ja terassilla oli kivan väljää siitä huolimatta, miten kaupunki muuten kuhisi turisteja. Kahvilahan sijaitsee ihan vanhankaupungin porttien ja kukkakauppojen kupeessa, kadun toisella puolen. Jääkahvi oli ehdoton valinta tuona helteisenä päivänä. 


Laivalle pois päin lähtiessä haimme pienet herkkutuliaiset kotiin Rotermannin Kalevin karkki puodista ja kävin todella pikaisen kierroksen COS:illa, kun myymälää ei valitettavasti enää Helsingistä löydy. Päivä oli oikein onnistunut ja puhuimme kotimatkalla, että ensi kesänä otamme ystäväni tyttärenkin mukaan, hän kun alkaa olla sen ikäinen, että pärjää hyvin meidän matkassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti