maanantai 8. heinäkuuta 2024

Viikonlopun kotimaanmatkailut





nahkatakki - Human Scales 
mekko - COS 
laukku - Fendi 
tennarit - Converse 

Pidemmän aikaa blogini parissa viihtyneet ehkä muistavatkin hyvin, miten aiemmin olin kovakin ulkomailla kävijä. Ei ollut loma eikä mikään, jos ei hypätty lentokoneeseen ja lähdetty kauemmas omilta kulmilta. Vaikeaa itsekin kuvitella, että olen viimeksi lentänyt vuoden 2019 lopussa! Tälle syksylle meillä on tosin pitkästä aikaa matka haaveissa, muttei olla vielä tehty mitään konkreettista sen eteen. Ensitöikseni minun pitäisi uusia passi piakkoin. Toisaalta en koe mitään hirveää hinkua matkusteluun edelleenkään, enkä ikinä halua kesällä pois Suomesta.  Ennätin jo todella kiitettäväsi nähdä maailmaa, kun kymmenisen vuotta putkeen matkustettiin lähes jokaisella loman pätkällä.

Matkailu vaati tietysti vastapainona uhrauksia, en esimerkiksi koskaan ole pitänyt kuukauden kesälomaa putkeen, saati lomaillut juuri kesäisin ollenkaan, kun lomapäivät käytettiin loma-aikojen ulkopuolella. Usein saatoin lomailla esimerkiksi toukokuussa ja loka-marraskuussa, jolloin tosiaan olimme ulkomailla. Kesällä oli tietysti muutamia vapaapäiviä, joiden lisäksi saatoin lomailla viikon, mutta ei se ole sama asia kuin kuukauden vapaus. Joten viime vuosina olen nauttinut täysillä vapaa-ajasta kotimaassa, tosin sitä kuukauden kesälomaa putkeen ei edelleenkään ollut. 

Joten takaisin Suomen kesään, jota tällä hetkellä elellään. Nyt jos koskaan on nimittäin mitä parhain aika kotimaanmatkailulle tai mikä parempaa, lähimatkailulle! Menneenä viikonloppuna harrastimme kotimaanmatkailua oikein urakalla. Perjantaina vietimme päivän Helsingissä, olimme kerrankin kaupungilla miehen kanssa ilman sen suurempaa ohjelmaa. Lähinnä meillä oli ajatuksena käydä katsastamassa kaupunkiin saapunut Tall Ships Races

Lauantaina matkailu jatkui vain puolen tunnin ajomatkan päähän kotoa, kun suunnattiin pitkästä aikaa Strömforsin Ruukkiin. Hävettää tunnustaa, mutta olen käynyt täällä vain kerran aiemmin, vaikka tosiaan sijaitsee näinkin lähellä kotia. Ruukissa järjestettiin eräs autotapahtuma, joten sillä välin kun mies kuvasi autoja, minä ihailin maisemia ja kiertelin pikkuputiikkeja. Ruukkiin haluan ehdottomasti vielä uudelleen kesän kuluessa. Huomenna sen sijaan suuntaamme siskoni kanssa suloiseen Porvooseen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti