sunnuntai 7. toukokuuta 2023

Vintage laukku ja vaatteet alennusmyynnistä








trenssi - H&M 
collegepaita - Nanso 
housut - Gina Tricot petite 
laukku - Vintage Fendi 
lenkkarit - New Balance 
aurinkolasit - Chimi 
korut - by Anne Jennika 

Minusta olisi mahtavaa olla sellainen kirppiskiertelijä, joka tekee löytöjä joka kerta ja pukeutuu omaperäisesti. Mutta kun en ole. Toisinaan kierrän kyllä second hand myymälöitä ihan mielenkiinnosta, mutta kerta toisensa jälkeen poistun paikalta tyhjin käsin ihmetellen, miten muut sen tekevät? Muutaman syyn tosin keksin ihan saman tien, miksi käytetyt tuotteet eivät ole minun juttuni. Ensinnäkin minulla on mielessä aina tarkka ostoslista, enkä lähde rönsyilemään tästä juurikaan. En tee nykyään heräteostoksia oikeastaan koskaan. Kirppiksillä on hankalaa löytää juuri sitä mitä etsii, tai siellä pitäisi ainakin piipahtaa todella usein. Toinen syy on hinnoittelu. Kun second handista tuli muoti-ilmiö ja uusia myymälöitä alkoi ilmestyä esimerkiksi pääkaupunkiseudulle, alkoi tuotteiden hinnoittelu mennä yli ymmärryksen. Vaikka kuinka haluaisin olla ekologinen, en näe järkeväksi maksaa käytetystä tuotteesta enemmän, kun millä sen saa uutena alennusmyynnistä. 

Alennukset ovatkin ne, joita kovasti hyödynnän. Tässäkin asussa oikeastaan kaikessa on ollut joku alennus. Vuoreton trenssi esimerkiksi oli H&M:n alerekillä ainokaisena vuosi tai pari takaperin 15 eurolla ja collegepaidan ostin puoleen hintaan. New Balancen minttuja lenkkareita metsästin jonkun aikaa alkuvuodesta, kunnes löysin ne 20% alennuksella. Chimin aurinkolasit olin päättänyt muutenkin hankkia kesäksi ja nekin bongasin lähes puoleen hintaan. Mustia perushousuja ostin vuosi sitten saman tien kahdet, kun kerrankin löysin sopivat. Kyseiset olivat tosi edulliset, mutta ovat olleet käytössä ihan parhaat! Tietysti hankin jotain ihan normaalihinnallakin, mikäli tarve vaatii, mutta ensin yritän löytää edes pienen alennuksen. On jotenkin palkitsevaa, kun löytää jotain etsimäänsä edullisemmin!

Toisaalta poikkeus vahvistaa säännön, ja yksi second hand löytöni näkyykin näissä kuvissa, Fendin laukku. Olin haaveillut jostain vintagelaukusta pidempään ja kun kyseinen sattumalta tupsahti Instagramissa eteeni, en kauaa miettinyt kyseisen ostamista. Luotettava somesta tuttu myyjä ja hintakin oli enemmän kuin kohdallaan, joten laukku löysi luotani uuden kodin. Ostin kyseisen jo viime syksynä ja sen silloin täällä blogin puolella esittelinkin, mutta vaalea laukku jäi talven aikana odottelemaan keväisempää pukeutumista. Tiesin että nimenomaan kevään koittaessa laukku tulee olemaan kovassa käytössä, enkä ollut väärässä. Tällaiset second hand löydöt sopivat minulle, jotka tupsahtavat eteen vähän sattumalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti