maanantai 22. toukokuuta 2023

Toukokuun Tallinna

Postaus sisältää mainoslinkin


Meille on muodostunut jo perinteeksi yhden pitkäaikaisemmista ystävistäni kanssa, tehdä kesäisin päiväreissu Tallinnaan. Tänä kesänä päätimme olla ajoissa liikenteessä ja toteuttaa reissun jo näin toukokuussa, kun suuntasimme menneenä lauantaina kaupunkiin. Oli pientä säätöä saada päivä sopimaan, itse kun tosiaan työskentelen myös viikonloppuisin, ja kesäaikaan kalenteri tuppaa muutenkin täyttymään viikonloppujen osalta. Yksi asia mitä kaipaan säännöllisessä työajassa, on vapaus tehdä viikonloppu ja arki-ilta suunnitelmia vaikka vuoden päähän, ilman että ne vaativat suurta suunnitelmallisuutta. Joka tapauksessa saimme lopulta molemmille sopiva päivä lyötyä lukkoon ja reissun varattua. 



En ollut nähnyt ystävääni lähes vuoteen, joten jo tästä syystä reissu oli ihana. Asumme eri kaupungeissa nykyisin, mutta olemme siis alunperin samalta paikkakunnalta lähtöisin. Meillä oli kivasti aikaa jutella myös matkat Kotkasta Helsinkiin, ystäväni oli jo matkustanut tunnin pidempään ja piti minulle paikkaa täyteen tulleessa bussissa. Porukkaa olikin hurjasti liikkeellä ja laivakin oli menomatkan tupaten täynnä. Me vietimme parin tunnin laivamatkan lähinnä kannella, jossa matka taittuikin äärettömän nopeasti muutamat drinkit nauttien. Päätimme myös syödä jo laivalla, sillä aika Tallinnan päässä on sen verran lyhyt näin päiväreissulla, vain muutaman tunnin ehtii olla maissa. 

Matkustan muuten aina Tallinnaan Matkapoikien pakettimatkalla, joka on niin ihanan helppoa. Maksan mielelläni muutaman euron siitä, että pääsen käytännössä kotiovelta satamaan ja kaikki aikataulutkin on valmiiksi paperille rustattu. Rentouttavaa, kun ei tarvitse itse kuin valita sopiva lähtöpäivä oli sitten kyseessä päiväreissu tai pidempi hotellivisiitti. 



Meille sattui aivan täydellinen sää, ei olisi parempaa voinut toivoa! Aurinko paistoi koko päivän, muttei ollut liian kuuma eikä kylmä. Viime vuonna nimittäin olimme kaupungissa kuumimpana heinäkuun hellepäivänä, jolloin muistan pyyhkineemme hikikarpaloita kävellessämme pitkin Tallinnan katuja. Paljon miellyttävämpää viettää päivää kohtuullisissa lämpötiloissa.



Kiersimme lähinnä vanhaa kaupunkia suloisine kujineen. Ihailin innoissani kukkakauppojen tarjontaa ja puhelimen kamerarulla on aina täällä käydessä tupaten täynnä nimenomaan kukkakuvia. Ystäväni osti minulle kotiin viemiseksi pirteän ruukkugerberan. Kyseinen on ihan lempikukkani, mutten ollut ennen nähnytkään ruukussa kasvavaa versiota, toivottavasti se viihtyy meidän parvekkeella. Kaupungilla kävelyn lomassa kävimme pikaisesti muutamissa putiikeissa sekä istahdimme lasillisille. Tuliaiseksi itselleni nappasin vielä vähän Puhas loodus -kosmetiikkaa, joita hamstraan aina Tallinnassa käydessä.




Oli niin ihana ja piristävä päivä! Päivän päätteeksi sovimme, että talvella teemme uuden Tallinnan reissun yhdessä, mutta tällä kertaa jäämme yöksi. Lupauduin myös tällöin laulamaan karaokea, hahah. Olisi kiva tässä välissä käydä myös pitkästä aikaa miehen kanssa Tallinnan päässä, jos vaan kesällä aikataulut sallisivat vaikkapa parin yön hotellimatkan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti