torstai 25. toukokuuta 2023

Vanha kunnon pliseerattu hame

*Postaus sisältää mainoslinkkejä






cargotakki - &Other Stories (*tämä
hame - H&M (*vastaava
lenkkarit - New Balance (*nämä
laukku - Gucci 
aurinkolasit - Chimi 

Pliseeratut midihameet tulivat pukeutumiseeni jäädäkseen useampi vuosi sitten, tätä ennen oli muuten meneillään maksimittakausi, joka näyttää tänä kesänä tekevän paluun. Kuten aieminkin mainitsin, on hassua, miten minua miellyttää juuri nyt tosi moni vaate ja asuste, joihin pukeuduin vuosia sitten. Eikös sitä usein kuule sanottavan, miten muoti kiertää seitsemän vuoden välein? Pliseeratut hameet esimerkiksi näkyivät katukuvassa vahvasti nimenomaan seitsemän vuotta sitten. 

Mikään uusi keksintö ei pliseerattu hame ole, sillä jo oma edesmennyt isoäitini pukeutui vastaaviin hameisiin. Oli jännä, kun muutama vuosi sitten kävimme hänen vaatevarastoaan läpi ja nimenomaan pliseeratut midihameet olivat vahvasti edustettuina. Selkeästi olivat olleet "muodissa" myös vuosikymmeniä sitten. Omassa pukeutumissani oli välissä pieni tauko, kun en tämän tyylisiä hameita niin suosinut. Vuosi takaperin ostettuani kuvissa näkyvän laventelin version, innostuin niin sanotusti uudelleen tällaisista hameista. Harmittaa myös, etten pelastanut itselleni isoäitini vanhoja hameita ja muitakin vaatteita. Hän oli kuulemani mukaan hyvinkin kiinnostunut pukeutumisesta, vaikka olikin paljasjalkainen maalaisrouva.

Täältä oman blogini puolelta löysin koosteen nimenomaan vuoden 2016 hamepukeutumisesta, se löytyy täältä. Kiva huomata, että voisin pukea nuo asut päälleni edelleen. Jotain vaatteita ja varsinkin asusteita näiltä ajoilta minulta kaapista löytyykin, mutta suurin osa on aikojen kuluessa jäänyt pieneksi ja päätynyt kirpparille. Nykyään en myöskään pukeudu enää ihan noin klassisesti, tykkään yhdistellä vaatteita edes astetta uskaliaammin, kuten vaikka kuvien tyyliin ronskin cargotakin keveään hameeseen.

Vanhaa asukoostettani silmäillessä, en voinut olla kiinnittämättä huomiota ballerinoihin. Myös tänä keväänä noita matalia kenkiä alkoi vilkkua somessa ja säiden lämmetessä katukuvassa. Henkilökohtaisesti en tiedä, olenko vielä valmis ballerinojen paluuseen. Itse asiassa juuri muutama viikko sitten viedessäni viimeiset talvitakit varastoon, kävin koko kopin samalla läpi ja siellähän oli varastoituna useampi pari ballerinoja. Ei ainakaan tarvitse lähteä kenkäkauppaan, mikäli ballerinat haluaa jalkaansa tänä kesänä laittaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti