maanantai 1. toukokuuta 2023

Talviloma puhelimen kamerasta


Täällä ruudun takana on viime viikolla vietetty talvilomaa. Otin loman tarkoituksella niin myöhäiseen ajankohtaan kun vain pystyi, sillä tarkoituksena oli laittaa parveketta kevätkuntoon ja mahdollisesti mennä mökille ensimmäistä kertaa tälle vuodelle. Huomasin, etten kaivannut nyt sen pidemmälle reissuun, vaan nimenomaan aikaa omille projekteilleni, niin ettei jokaista asiaa tarvitse tehdä kellon mukaan. Lisäksi juuri ennen lomaa tuli flunssa, minulle joka olen todella harvoin kipeänä. Onneksi sain tämän taltutettua melko nopeasti, joten sain lomailtua rauhassa. Mökkeilyn tosin jätimme odottamaan lämpimämpiä öitä ja lumien pois kokonaan sulamista.


Parasta lomaviikossa onkin ollut kiirettömyys. Se että on saanut syödä lounaan rauhassa, puuhailla omien juttujensa parissa, kuten tehdä koruja, inspiroitua, kirjoittaa tätä blogia, laittaa parveketta ja tehdä päiväreissuja lähikaupunkeihin. Huomaan heti, miten minulle alkaa tulla kaikenlaisia ideoita niin neuletöihin, koruihin kuin vaikka pukeutumiseen, kun saan hetken aikaa ajatella. Mietin usein, että missä vaiheessa arjesta tuli sellaista paahtamista, jolloin tunnit loppuvat päivittäin kesken?



Siivosinkin heti alkuun parvekkeen talven jäljiltä. Maalasin yhden vanhan kukkahyllyn jo aiemmin, sillä useampi vuosi parvekkeen paahteessa oli tehnyt tehtävänsä. Kävin puutarhamyymälässä, hankin jo helpot pelargonit ja istutin muutamat yrtit, luotan että ne pärjäävät jo lasitetulla parvekkeella yötkin. Myöhemmin haen vielä lisää kukkia, sekä ajattelin kasvattaa ainakin tomaattia, joka oli viime kesänä menestys. Parveke toimii myös toisena olohuoneena koko kesän ja usein minulla on tapana tehdä siellä käsitöitä, syödä ja juoda kahvit. Heti parvekkeen siivottua se onkin päässyt käyttöön, siirsin esimerkiksi korupajani sinne, kun tein kaulakoruja ystävälleni ja hänen tyttärelleen. 



Heti loman alussa ajelimme miehen kanssa Vantaan suunnille, jossa meillä on aina muutama kohde, kuten Tuomarinkylän kartano ja Tammiston ostopuisto. Tällä hetkellä minua kiinnostaa eniten helmien hankinta koruja varten ja olinkin bongannut Vantaan keskustasta alan liikkeen, jossa tottakai piipahdin täydentämässä helmivarastoja. Viimeisten kuukausien aikana olen laittanut melko jäätäviä summia korutarvikkeisiin, mutta lasken nämä harrastustoimintaani, nyt on ainakin materiaaleja pitkäksi aikaa. Illaksi sitten suuntasimme yhteen autotapahtumaan, tästä kausi taas alkaa. 




Teimme myös päiväreissun Porvooseen ihan tavallisena tiistaina. Porvoossa on muutenkin tullut käytyä lähes kuukausittain ja kesällä tulee luultavasti käytyä enemmänkin. Kävimme lounaalla vanhassa kaupungissa sijaitsevassa lempiravintolassa nimeltä Gabriel 1763, suosittelen lämpimästi! Söimme jälkkäriksi Vanhan Porvoon Jäätelötehtaan lakritsajäätelöä joen varrella, tuntui jo ihan kesälle mittarin lähennellessä 18 astetta!  Kävelimme rauhassa pitkin Porvoota ja istuimme auringonpaisteessa terassilla. Olipas ihana lomapäivä!




Olin myös odottanut säiden lämpenemistä ja hiekattomia katuja, sillä olin haaveillut kävelylle menosta Helsinkiin, joten tämänkin toteutin lomalla. Laitoin lenkkarit jalkaan ja hyppäsin aamulla bussiin, minusta on rentouttavaa istua hiljaa yksin maisemia katsellen. Kiersin ensin läpi muutamat lempiliikkeeni, kesävaatteita vähän silmäillen. Muutama vaatehankinta minulla on mielessä, mutta odotan niiden kanssa vähän lähemmäs kesää. Kävin lounaalla Vanhan kauppahallin Storyssa, sillä halusin kalakeittoa, joka tuolla toimii aina. Kävelin meren ääreltä Eiraan. Nappasin jäätelöä Helsingin Jäätelötehtaan kioskilta ja kävelin pitkin aurinkoisia katuja rakennusten yksityiskohtia tarkkaan silmäillen. Ihan parasta on juurikin kävely hyvällä säällä siellä täällä, se on myös täysin ilmaista huvia.

2 kommenttia:

  1. Tämmöiset postaukset ovat ihan parhaita <3 Sun ja teidän loma vaikuttaa ihanalle ja rentouttavalle! Asut myös tosi kivoja! -Tiina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja olen samaa mieltä, mäkin tykkään muilla tällaisista koostepostauksista :) On myös kiva itse vaikka vuoden päästä katsoa, mitä tein lomalla. Oli kyllä ihana loma, kesälomaa odotellessa :D

      Mukavaa sunnuntaita! :)

      Poista