sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Dopamiini pukeutumista ja käsitöitä






balaclava - neulottu 
villapaita - neulottu 
takki - &Other Stories 
hame - KappAhl 
nilkkurit - Pavement 
laukku - Gucci 

Ostaessani jonkun uuden vaatteen tai asusteen, mietin aina ensimmäiseksi, mihin yhdistää kyseinen. Klassinen ajatus, että on keksittävä heti vähintään kolme asukokonaisuutta, pitää siis minunkin kohdallani paikkansa. Tällä kertaa tosin kävin täysin toisinpäin, kun neuloin raidallista villapaitaa. Tein paidan oman lankavalikoiman mukaan ja lopputulos oli tekovaiheessa melkoinen mysteeri. Valmis paita käsissäni aloin miettiä, mihin sen yhdistää. Nahkahousut ovat tietysti loistava pari hempeälle, pörröiselle neuleelle, mutta mikä muu? Tuli mieleen laventelin värinen hame, joka oli viime keväänä suosikki, lumikinokset kuitenkin jättivät sen vielä odottamaan keväisempiä kelejä, kunnes muistin pliseeratun beigen neulehameen. Hame oli vielä kovassa käytössä syksyllä nahkatakin kanssa, kunnes vähän unohdin sen vaatekaapin perukoille talven aikana. Oletteko muuten kuulleet dopamiinipukeutumisesta? Siinä ideana on yhdistellä vaatteita ja värejä ennakkoluulottomasti, pukea päälle vaatteita joista tulee hyvä mieli, eikä miettiä niin paljon sopivatko asun elementit täydellisesti yhteen. 

Olen myös aina sellainen, että haluan uuden vaatteen heti päälle, joten neuleen valmistuttua se olikin jo seuraavana päivänä käytössä! Olen aika arka värien kanssa ja varsinkin näin raidallisena neule on aika "villi" neutraaliin garderobiini, eli tämän pidemmälle dopamiinipukeutumisessa tuskin heittäydyn. Vähän riskillä puin setin muutama viikko takaperin Helsinkiin lähtiessä päälle, usein kun luotan hyviksi todettuihin aiemmin päällä olleisiin yhdistelmiin, on kauheaa olla koko päivä jos ei viihdy vaatteissaan. Kumma kyllä tämä aika erilainen päivänasu oli oikein mieleinen ja mukava päällä. Me nimittäin vietimme Helsingissä päivän kirjaimellisesti aamusta iltaan, kävimme muun muassa kahdessa eri näyttelyssä niin Kaapelitehtaalla ja Jätkäsaaressa, tulipa nähtyä kaupunkia eri kulmista, kun kävelimme joka paikkaan. 

Myös eilen lauantaina oli vähän erilaista ohjelmaa Helsingin päässä, kun suunnattiin siskon kanssa Kädentaidonmessuille, jotka järjestettiin Wanhassa satamassa. Olin haaveillut käsityömessuista jo muutaman vuoden, joten oli kiva kokemus vihdoin päästä käymään. Paikalta oli jos jonkin näköistä käsitöihin liittyvää, niin valmiita töitä kuin tarvikkeita, joten ehdottomasti toimivat messut kaikille erilaisista käsitöistä kiinnostuneille. Messut eivät olleet myöskään liian isot, sillä tällöin ainakin allekirjoittaneella olisi vaarana, että tulisi ähky enkä osaisi katsoa mitään. Vietimme messuilla siskon kanssa reilun neljä tuntia ihan huomaamatta. Mukaan tarttui niin helmiä korujen tekoon, kolmet upeat korvakorut, pienet vyyhdit käsin värjättyä lankaa, muutamia neuletarvikkeita sekä käsintehtyä suklaata ja toffeeta. Suomalainen käsityö todellakin kunniaan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti