tiistai 7. maaliskuuta 2023

Entinen inhokki - oranssi







pipo - neulottu 
takki - Stylein 
alla villamekko - Samsøe Samsøe
saappaat - Pavement 
aurinkolasit - Ray-Ban
laukku - Gucci  

Vanha sanonta, miten nainen voi aina muuttaa mieltään, pätee ainakin omalla kohdallani. Näitä esimerkkejä on vuosien varrelta varmasti useitakin, varsinkin puhuttaessa vaatteista. Muutama juttu, joista en esimerkiksi tällä hetkellä muodissa pidä, on ainakin jo aiemmin mainittu nollarin farkkutyyli. Kyseinen on vahvasti esillä nyt kaikkien ketjuliikkeiden listoilla, bootcut farkkua, nyöriä ja pitkiä farkkuhameita, näin muutama mainitakseni. Toinen mitä en usko päälläni nähtävän on klassiset aina ajankohtaiset bukleejakut, jotka nousevat aika ajoin muodin aallonharjalle. Nyt trendaa muutenkin ainakin Instagramia selatessa vahvasti sellainen ns. toimistotyyli, esimerkiksi suorat harmaat housut. Minulle tulee näistä vain aivan liian tätivibat, vaikka olisin hyvinkin kymmenen vuotta takaperin voinut pukeutua näin. Tyyli elää, vaikka pohja pysyy siinä taustalla samana. Oma makuni on mennyt viime vuosina paljon rennompaan suuntaan. Mutta vannomatta paras, on sitä tosiaan ennenkin mieltä muutettu. 

Yksi vuosikausia inhokkina pysytellyt ja nykyään jo suosikkeihin listattava väri on oranssi! Muistan kun vuoden -16 syksyllä aloitin nykyisessä työpaikassani (myös klisee, mutta aika tosiaan rientää) ja ensimmäinen työasuni oli nimenomaan oranssi. Halusin nimittäin töihin päälle sellaista, joka eroaa totaalisesti siviilityylistäni ja rohkeasti valitsin oranssia kukkaprinttiä. Jotenkin silmä alkoi tottua tähän kamalaan väriin ja hiljalleen siitä tuli ihana. Voisin jopa listata oranssin nykyään lempivärieni listalle, varsinkin pienissä määrin se miellyttää kovasti, lisäksi sopii hyvin ihoni väriin. Alkusyksystä neuloin oranssin pipon ja myöhemmin niitä alkoi näkyä myös lempiliikkeideni valikoimissa, great minds think alike! 

Näin maaliskuussa tuntuu, että talviset asut alkavat näyttää jotenkin tunkkaisille. Villamekot siirtäisin jo mielellään pois näkyvistä ja olenkin hiljalleen noita paksumpia pessyt ja viikannut kaappiin. Takin alta pilkahtava Samsøen versio esimerkiksi oli syksystä asti niin kovassa käytössä, että ajattelin päästä sen jo tältä vuodelta kesälomalle. Villaisten vaatteiden kanssa toimin niin, että tuuletan käyttöjen välissä ja pesen säästellen. Varsinkin pidempien villamekkojen peseminen on oikea murheenkryyni, kun koneen villanpesuohjelma on sen verran kevyt linkouksineen, että melko märkinä ne saa koneesta kaivaa esiin. Mutten siltikään missään nimessä laita villavaatteita pidempiaikaiseen säilytykseen pesämättä ensin. Myös kaikki oma neulomat tekeleet, pipoista paitoihin, pesen pesukoneessa villanpesuohjelmalla, käytän villalle tarkoitettua pesuainetta ja kuivaan tasolla. Yhtään villavaatetta en ole onneksi pesemällä pilannut, joten rohkeasti pesen ne koneessa, mutta oikealla pesuohjelmalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti