lauantai 18. maaliskuuta 2023

Keväisempiä sävyjä








pipo - neulottu 
villapaita - neulottu 
takki - &Other Stories 
aurinkolasit - Ray-Ban 
laukku - Céline 
nilkkurit - &Other Stories 

Hellou! Päivät vaan pitenee ja auringon valo lisääntyy, ihanaa! Jokohan nämä olisivat viimeiset kuvat tälle talvelle pipo päässä? Lumikasat onneksi pienenevät päivä päivältä, enkä kyllä enää toivo että lunta sataisi yhtään. Vähän keväisyyttä pukeutumiseen hain vaaleammilla sävyillä, laventelin lila on ihana kevät-talveen, enkä ollut tuota syksyllä neulomaani villapaitaa vielä hirveästi käyttänytkään. Vaalean villakangastakin kaivoin varaston uumenista ja laukkukin on jo ainakin kahdeksan vuotta vanha. Tällä hetkellä siis inspiroi oma vaatekaappi, enkä ajatellut hankkia kevääksikään mitään uusia vaatteita. 

Käsityöharrastusten myötä on valmiiden vaatteiden hankinta tippunut itselläni dramaattisesti ja samalla arvostus vaatteita kohtaan kasvanut. Esimerkiksi villapaidan teko vie melkoisesti tunteja, eikä itse tehtykään ole ilmainen, päinvastoin lankoihin voi upottaa paljonkin euroja. Mutta se on todella palkitsevaa pukea jotain oma tekemäänsä päälle! Juuri siskon kanssa puhuimme, että on niin paljon kivempaa hankkia käsityötarvikkeita kuin vaatteita.

Käsityöt ovat jollain lailla aina olleet osana elämääni, mutta viimeisten vuosien aikana olen innostunut taas ihan uudella lailla! Kävin jo lapsena taiteen perusopetuksessa, koulussa lempiaineeni aina oli käsityö, kävin vuosia kaupungin opiston ompelukurssilla, ja minulla on aina ollut ompelukone, jolla olen tehnyt vähintään housujen lyhennyksiä. Tein myös yläasteikäisenä usein vaikka hameita ihan omasta päästä, lapsuuden kodissa oli suuri kangasvarasto saatavilla. Perheen naiset ovat aina tehneet käsitöitä ja sisko juuri kertoi, miten mamman suosikkipuuhaa oli vaatteiden korjaukset. Varmasti tämä käsityöintoni on jo lapsuudesta lähtöisin. Nyt uutena innostuksena on korujen teko, sillä parin viikon takaiset käsityömessut saivat melkoisen innostuksen aikaan sekä minulle että siskolle. Esittelen valmistuneita koruja teille piakkoin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti