maanantai 20. maaliskuuta 2023

Helmet modernilla ilmeellä


Parin viikon takaisilla käsityömessuilla puraisi tosiaan sellainen koruntekovillitys, ettei tosikaan! Alkaa olla tämä blogi tosi käsityövoittoinen ja mies parkakin saa kuunnella eri projekteistani kaiket päivät. Olen ennenkin mainininnut, että olen sellainen, kun jostain innostun annan sille ihan kaikkeni, kunnes jossain vaiheessa kyllästyn ja siirryn seuraavaan projektiin. 

Tällä hetkellä tosiaan kiinnostaa eniten tehdä koruja, joka onkin super koukuttavaa puuhaa. Oikeastaan jos olisin tiennyt miten hauskaa ja helppoa tämä on, olisin aloittanut jo kauan sitten. Tykkään hurjasti muiden käsin tekemistä koruista, ja niitä olenkin vuosien saatossa ostanutkin. Minulla monet käsityöharrastukset ovat lähteneet siitä, että mielessä on joku tietynlainen juttu, mutten tunnu löytävän juuri haluamaani mistään tai osaa tarpeeksi hyvin selittää ideoitani muille. Vuosia sitten esimerkiksi ompelin haluamani maksimekon, neulominen lähti haaveesta laventelin värisestä piposta ja koruvillitys kun mielessä on mintunväriset korvikset, jotka aion ehdottomasti tehdäkin.



Messujen jälkeen löysin itseni opettelemasta korujen tekoa muun muassa YouTubesta. Lopulta huomasin, että tarvitsen kaikenlaisia korvakorun koukkuja, lukkoja, vaijereita, korupihtejä unohtamatta, niiden helmien lisäksi. Mikään ilmainen harrastus tämä ei näin alkuun ollut ollenkaan, mutta tarvikkeiden hankinnan jälkeen on ollut niin kivaa keskittyä luovaan puoleen! Omissa koruissani pääosissa ovat makeanvedenhelmet, joihin olen halunnut hakea modernia ilmettä yhdistelemällä rohkeasti lasi- ja muovihelmiä. Inspiraatiota löytyy rajattomasti Pinterestistä. Parasta kun koruista tuli oikeasti sellaisia, joita haluan käyttää, joten nappasin niistä muutaman kuvan tännekin laiskasti puhelimella. Tein alkuun muutamat erilaiset korvakorut sekä kaulakorut, joita voi käyttää yhdessä ja erikseen. Mitäs tykkäätte ensimmäisistä tekemistäni koruista? 

2 kommenttia:

  1. Mulla on myös ollut vaikeuksia löytää mieleisiäni koruja, joten on pitkään ollut pohdinnassa josko tekisin niitä itse. Vielä en ole saanut aikaiseksi hankkia materiaaleja, mutta ehkä mä sun esimerkin innoittamana alan edistää tätä projektia. 🤩 Mistä muuten olet löytänyt noita makeanvedenhelmiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikun tekemään sitten! :) Aluksi tietty tarvitsee aika paljon kaikkea, mutta kiva kun pääsee lopulta tekemään. Makeanvedenhelmiä saa ihan koru/askartelukaupoista. Mulla näissä kolmea kokoa, tilattu omakoru.fi ja ja osa ostettu Sinellistä.

      Poista