perjantai 24. maaliskuuta 2023

Tikkitakki ja tennarit


Varmat kevään merkit pukeutumisessa ovat ainakin klassiset tikkitakki ja tennarit. Uskaltauduin viime viikonloppuna ulos Converseissa, mutta vielä oli melkoista lätäköiden yli pomppimista. Ihana tosin huomata, millaista muutosta jo ihan tässä viikon aikana on tapahtunut, lisäksi katuhiekkojakin on alettu pikkuhiljaa putsata. Hauska myös huomata, miten suurin osa tässäkin asussa näkyvistä elementeistä on vanhempia juttuja. Muistatteko kun yhdessä vaiheessa blogeissa oli käynnissä sellainen asusi ikä haaste? En täysin muista miten se menikään, mutta tänään ajattelin sen hengessä listata omien kuvissa näkyvien vaatteiden ja asusteiden iät. 


Laukku Louis Vuitton kevät 2014. Ei ehkä ihan vielä vintageksi kutsuttava, mutta melkoisen iäkäs laukku kuitenkin, tämä klassikko on roikkunut mukanani jo yhdeksän vuoden ajan. Muistan kun ostin tämän kauniina kevätpäivänä Genevestä. Olen vuosien saatossa monesti ollut myymässä laukkua, onneksi kukaan ei ole siihen tarttunut, sillä nykyään laukku on taas tosi kiva mielestäni. En aiokaan tästä luopua, vaikka toisinaan odottelee kaapissa pitkiäkin aikoja, mutta ajaton Petit Noé -malli on kiva kaivaa käyttöön säännöllisin väliajoin. Luulen, että tässä on hintakin noussut kuin lehmänhäntä lähemmäs kymmenen vuoden aikana. Varsinkin alkavaan kevääseen nappaan kyseisen usein olalle. 

Aurinkolasit Ray-Ban syksy 2015. Tykkään asusteista juuri siitä, että ne ovat usein todella ajattomia. Näihin siis panostan mielelläni, sillä eivät kutistu kaapissa kuten vaatteet, haha. Ray-Banilla on paljon ikuisia malleja, mutta itseäni ihastuttavat nämä hyvin paljon brändin Wayfarereita muistuttavat kilpikonnakuosiset Meteorit. Ruskeat ovat sopivan pehmeät kasvoilla ja nämä ovatkin olleet tässä kahdeksan vuoden aikana paljon nenällä. 


Villahousut &Other Stories syksy 2020. Ribatut villapöksyt ovat lempparini syksyyn ja alkukevääseen. Hankin samaa mallia itse asiassa kolmisen vuotta sitten kahdet samanlaiset, kun kerrankin löysin sopivan pituiset housut. Nämä ovat tosiaan materiaaliltaan villaa, joten sopivat vuodenaikoihin, kun ei ole vielä hirveän lämmin.

Tikkitakki Arket kevät 2021. Vihreä ei ole omintakeinen väri minulla, mutta joku tässä tikkitakissa miellytti pari vuotta sitten. Löysin kyseisen tuolloin kovasta alennuksesta ja siitä asti se on ollut käytännöllisyydellään yksi suosikkitakeistani, kestää niin tuulen kuin vesisateenkin. 


Tennarit Converse kevät 2022. Ikisuosikit Conversen tennarit kaivan esiin aina kevään tullen, ainakin kymmenen vuotta olen luottanut näihin klassikkokenkiin ja omistanut monet parit, jotka on kävelty loppuun. Vuosien aikana jaloista on löytynyt varrellista ja varretonta mallia, mutta mustat varrelliset hankin viime keväänä, eli ovat vasta vuoden ikäiset. Kaipasin varrettomien mustien rinnalle pidempivartisia sekä vaihtelua valkoisille varrellisille. Tennarit saati muutkaan kengät eivät ole minulla todellakaan ikuisia, lähinnä kestävät yhden-kaksi kautta, joten kenkiä tulee hankittua yleensä uudet joka kevät. 


Neule Enkel Studio syksy 2022. Huomasin kaipaavani aina syksyisin ja alkukeväisin ohuempia neuleita, joten viime vuoden syksystä hankin muutaman ohuemman neuleen, nekin hyvästä alesta, olen varsinainen tarjoushaukka! Neule on siis kohtalaisen uusi, mutta uskon en olevan pitkäikäinen kaveri oikein huollettuna. Neuleen kashmir-villasekoite on unelma pehmeä iholla ja juuri sopiva tähän alkukevääseen. Enkel Studio brändinä on myös todella kiinnostava ja minulta löytyy muutama muukin neulevaate heiltä.

Kaulakoru & korvikset oma tekemät 2023. Tuntuu, että nykyisin minulla on lähes poikkeuksetta jotain itse tehtyä päällä, kun pipot väistyvät siirryn koruihin. Niin kaulakoru kuin korvikset ovat tosiaan omaa käsialaa. Kaulakoru on minusta hauskan leikkisä, muttei kuitenkaan liikaa omaan simppeliin makuuni. Korvakorut ovat yksinkertaiset makeanvedenhelmet kultadublee koukuissa. Luulen, että kevään garderobi päivittyykin tällä hetkellä lähinnä näillä itse tehdyillä koruilla, sen verran olen tästä uudesta harrastuksesta innostunut. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti