perjantai 31. maaliskuuta 2023

Maaliskuuta puhelimen kamerasta


Maaliskuu, tuo ensimmäinen kevät kuukausi! Varsinkin näin loppukuusta voi alkaa puhua keväästä, vaikka melkoinen takatalvi tällä kertaa saatiinkin. Sulat jo osittain hiekoista putsatut kadut vaihtuivat jäätäviin lumikinoksiin, mutta eiköhän ne pian sula - toivotaan! En ole hetkeen jakanut puhelimella räpsittyjä kuvia sieltä täältä tänne blogin puolelle, kun yleensä ne päätyvät lähinnä Instagramin stooreihin. Nyt ajattelin kuitenkin tehdä pienen kuvakoosteen kuluneelta maaliskuulta. 


Kuukausi alkoi käsityömessuilla. Kyseisille halusin jo vuosi sitten, joten onneksi vihdoin tämä toteutui. Sain messuille vielä parasta seuraa, nimittäin niin ikään käsitöistä kiinnostuneen isosiskoni. Messut järjestettiin Helsingissä Wanhassa satamassa ja miljöö oli oikein toimiva, eivätkä messut olleet liian isot, mutta inspiroivat senkin edestä. Ostin vain kuvassa näkyvät pienet vyyhdit käsin värjättyjä lankoja, vaikka olisi voinut kuvitella, että hullaannun lankatarjonnasta totaalisesti. Sen sijaan mukaan lähti muita käsitöitä, kuten kuvassa näkyvät korvikset. Mitä löysin eniten messuilta oli inspiraatio! Sain pienen kipinän täältä korujen tekoon ja loppu onkin historiaa, nyt kotona on käynnissä kunnon korupaja. 


Päässä edellisen kuvan langat neulottuna balaclavaksi. Minun ei ollut tarkoitus enää neuloa kypärämyssyjä tälle talvelle, mutta langat inspiroivat. Merinovillan, mulberisilkin ja mohairin yhdistelmä on sopivan keveä, kun ei ole enää kovia pakkasia. Oranssi väri on pirteä alkukevääseen, vaikka tästä lookista tulikin lähinnä mieleen pääsiäisnoita. Ei sen puoleen, pääsiäinen on yksi lempipyhäni. Kävin ihailemassa mallistoja lempiliikkeessäni &Other Storiesilla pariinkin kertaan kuukauden aikana, mutta poistuin aina tyhjin käsin. Olen huomannut, että käsityöharrastusten myötä varsinaiset vaateostokset ovat vähentyneet äärettömästi, kun taas käsityötarvikkeisiin on mennyt euroja. 


Pakko puhua vielä vähän säästä. Maaliskuussa oli niin kauniita aurinkoisia kevätpäiviä, kuivia katuja, loskaisia katuja ja kasoittain lunta. Eli ihan perus maaliskuu. Join muuten Helsingissä käydessä kuun puolenvälin tietämillä ensimmäiset kunnon ulkokahvit tälle keväälle. Kuten kuvasta näkyy, aika rauhassa sain terassilla kahvini nauttia. 


Lasitetulla lähikahvilan terassilla tuli myös juotua kahvit jos toisetkin. En malta odottaa kunnon ulkokahvikelejä, joka tarkoittaa myös kahveja omalla parvekkeella! Talvivaatteista olisin myös jo niin valmis luopumaan. Niin paljon kuin vaikka pipoista pidän, siirrän ne kyllä nyt odottamaan ensi talvea. 


Uusin lempiharrastus on tosiaan korujen teko, tuntuu kuin olisin tehnyt näitä aina, vaikka aloitin vasta tämän kuun alkupuolella. Varsinkin erilaiset korut makeanvedenhelmillä miellyttävät omaa silmää. Huomaa myös miten kevään tehdessä tuloaan alkaa korujen käyttö kiinnostaa, kun poolopaidat eivät enää peitä kaulaa tai pipot tartu kiinni korviksiin. On ollut tosi hauskaa myös metsästää erilaisia helmiä ja tarvikkeita niin kivijalka- kuin nettikaupoista. Katsokaa nyt noita sieniäkin, miten söpöjä!


Listallani on ollut pitkään käynti Designmuseossa tai varsinkin Antti & Vuokko Nurmesnimen näyttelyssä, joka kiinnosti vähän jo työnikin puolesta. Aika viime tippaan meni, sillä näyttely on enää noin viikon meneillään. Maaliskuu olikin kunnon Helsinki kuu, kävin siellä lähes viikottain. Näyttely oli jo ihan miljöönkin puolesta upea, ja pakko sanoa, miten taas huomasi klassikoiden kestävän aikaa. Näyttelyssä oli esimerkiksi monia mekkoja 70-luvulta, jotka voisivat olla vaatekaapistani tänä päivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti