sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Perjantai Porvoossa









Kuluneena talvena on tullut käytyä iki-ihanassa Porvoossa useamman kerran. Mikä siinä onkin, että usein vierailut kaupunkiin sijoittuvat kesäaikaan? Meillä tosin lähinnä siksi, että tällöin yhdistämme vanhankaupungin visiitin autokuvauksiin, joiden vuoksi tulee muutenkin mentyä kesällä paljon eri kaupunkien välillä. Talvisin ei tosin näitä kuvailuja ole, joten on ollut kiva käydä Porvoossa ihan muutenkin. Mutta ihan yleisestikin, aina kuulee miten porukka suuntaa Porvooseen kesällä, vaikka melkein jopa lumisena talvipäivänä kaupunki on vielä tunnelmallisempi ja ihanteellisen rauhallinen. Hiljattain katsottu Hautalehto -sarja sai vain innostumaan entistä enemmän talvi Porvoosta. 

Lunta olikin satanut ihan kinoskaupalla, putiikkien edustalla kävi työ, kun omistajat lapioivat lumia ovien edestä. Kävelimme vanhankaupungin lisäksi lumikinoksissa joen varrella, mutta en valita yhtään, rakastan lumisia talvia! Muutenkin perjantaille sattui ihan täydellinen talvisää, aurinko pilkisteli esiin, pikku pakkasta ja kaikkialla oli lumen myötä niin kaunista.

Söimme lounasta Gabriel 1763 - ravintolassa, haluan aina tänne jo ihan heidän alkupala leipänsä ja salaattien vuoksi, perjantaina voi myös ihan hyvin syödä lounaaksi pizzaa. Minulle yksi tärkein elementti ravintoloissa ja kahviloissa on miljöö, vanhankaupungin ytimessä nämä ovat todellakin kohdallaan. Helmikuussa tarkeni muuten jo loistavasti istua hetki ulkona terassilla taljojen päällä, kun pidimme pientä paussia joen varrella sijaitsevan kuppilan terassilla. Myöhemmin joimme päiväkahvit Café Fannyssa, oli pakko testata laskiaispullaa tällä kertaa mantelimassalla, jonka söimme puoliksi, kyytipojaksi valitsin kuuman kaakaon. Ennen kotiin lähtöä istuimme vielä hetken Porvoon Paahtimon lasiterassilla, tuli kierrettyä siis kolme eri kahvilaa samalla reissulla. Mietin, että juuri parasta päivässä olikin kiireettömyys. Kotiin tuon muuten aina Paahtimon suklaa-chili kahvia ja Brunbergin lakritsitoffee paloja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti