keskiviikko 31. elokuuta 2022

Viimeinen kesäpäivä







Mikäli kalenteria katsoo, tänään on viimeinen kesäpäivä, elokuun viimeinen päivä. Syyskuulle siirryttäessä alkaa mielestäni alkusyksy. Tänä vuonna säätkin muuttuivat lennosta helteestä viileään. Edelleen voi tulla kesäisen lämpiä päiviä, mutta mieli alkaa hiljalleen kääntyä syksyyn. Shortsit, sandaalit ja korikassit pakataan odottamaan ensi kesää. Kun taas kevyet takit, nilkkurit ja nahkalaukut on ihana ottaa käyttöön. Kuten aiemmin mainitsin, pukeutumisen puolesta on parhaat ajat käsillä.

Kesän loputtua on aina pieni haikeus, kesää odottaa niin kovasti ja yhtäkkiä se onkin ohi. Ehdin kyllä nauttia kesästä sydämeni kyllyydestä. En hukannut kauniita päiviä sisällä, kävin Korkeasaaressa ja Tallinnassa, reissasin lähikaupungeissa, kävin lähisaaressa, söin lounasta ulkona ja istuin puistoissa, mitään listalla ollutta ei jäänyt tekemättä tai kokematta. Huomaan myös, että elokuun puolella alkaa olla pieni kesäväsymys. Jatkuva meneminen ja tekeminen sekä helteessä hikoilu alkaa pitkän päälle väsyttää. Kun jokainen vapaapäivä on täynnä ohjelmaa, kaipaa jo salaa ihan vain kotona oloa.  Olen täysin valmis syksyn tuloon

Haaveilen vielä alkusyksyn mökkireissusta tai kahdesta. Mökillä on kiva viettää aikaa vaikkei olisi niin korkeat lämpöasteetkaan, kerätä omenoita mökin pienestä puusta ja leipoa piirakkaa, grillata saunan päälle makkaraa, katsella tähtitaivasta, neuloa ulkona ja jospa viimein ehtisin pyöräillä. Mökille nimittäin ehdimme harmittavan harvoin kesän aikana, joten toivon poutaisia mökkikelejä pitkälle syksyyn.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti