tiistai 16. elokuuta 2022

Lomapäiväkirja puhelimen kamerasta


Se on kuulkaas niin, että kesälomat on tältä kesältä pidetty ja eilen palasinkin töihin. Mitä enemmän ikää on tullut, sitä enemmän olen alkanut arvostaa aikaa. Aikaa tehdä mitä huvittaa, aikaa syödä lounas rauhassa, aikaa mennä oman aikataulun mukaan, aikaa tehdä spontaaneja juttuja, ilman että joka hetki on suunniteltu kalenterin mukaan. Tämän takia huomaan loman olevan äärettömän tärkeää. Nuorempana sitä jätti lomat pitämättä ja paahtoi töitä pankkitilin saldo mielessä, nykyään tilanne on päinvastainen. Joskus olisi ihanaa pitää kuukauden kesäloma putkeen, kun viimeiset vuodet olen pitänyt lomat pätkissä. Tältä näytti mennyt elokuun kahden viikon kesäloma puhelimen kameran rullalta. 


Lomani alkoi viikonloppuna, kun Meripäivät olivat vielä käynnissä. Lauantain muiden suunnitelmien kariuduttua, päätin lähteä ekstempore keikalle alkuillasta. Sain erään kaverini houkuteltua mukaan, ihanaa kun on tällainen spontaani tyyppi, joka parin tunnin varoitusajalla  lähtee seuraksi. Lisäksi työkaverini tuli piipahtamaan keikalla, mutta hän ei töiden vuoksi viihtynyt hirmu pitkään. Lopulta myös eräs muualla asuva ystäväni liittyi seuraan. Itselläni käynti yhdellä venähti kolmeen asti yöllä ja arvaatte varmaan, ettei se juomakaan siihen yhteen jäänyt, hahah. Tällaisia spontaaneja terassi-iltoja pitäisi ehdottomasti harrastaa useamminkin.




Lomasuunnitelmia miettiessäni pääasia oli päästä mökille! Kuten aiemminkin mainitsin, olimme ehtineet sinne kuluneen kesän aikana harmittavan vähän. Nyt ehdimme onneksi olla nelisen päivää, mutta taas kerran tuntui, ettei aika riittänyt mihinkään. Varsinkin kun ensimmäinen päivä meni lähinnä päiväunille edellisen illan keikalla käynnin vuoksi. Mökillä parasta on olla paljon ulkona, saunoa, grillata, nyt mustikka-aikaan kerätä tietysti niitä ja meillä on myös tapana pyörähtää "kylillä". Löydettiin kunnon maalaiskirpputori ja kävimme outlet -ostoskeskuksessa kahvilla ja muutamilla kaupoilla. Kunnianhimoinen tavoitteeni oli neuloa villapaita loman aikana, jonka sainkin alkuun mökillä, muttei se todellakaan valmistunut - tosin kertoo lähinnä siitä, miten paljon oli muuta ohjelmaa. 



Mökiltä palattua päätin seuraavana päivänä piipahtaa naapurikaupunki Haminassa, kun muuta menoa oli vasta alkuillasta, joten minulla oli muutama tunti "luppoaikaa" Minusta on toisinaan super virkistävää viettää päivää omassa seurassani, nautin lounaan ulkona (loman ruokavalio oli lähinnä ranskalaisia), kiertelin Nanson myymälässä lähemmäs pari tuntia ja poistuin ison ostokassin kanssa, katselin rakennuksia ja nappasin jäätelön jälkiruoaksi.






Perjantaina olimme suunnitelleet Helsinkiin lähtöä, siellä kun oli muutama autotapahtuma, minne olimme aikeissa mennä. Viime hetkellä kymmenen minuuttia ennen autoon hyppäämistä päätimme vielä varata hotellin ja jäädä yöksi. Luotimme tuttuun Scandic Marskiin, jossa onneksi oli tilaa lyhyellä varoitusajalla. En muista milloin edes olisin viimeksi yöpynyt hotellissa, nimittäin muistelen sen jääneen viime kesänä kokonaan välistä. Kivaa vaihtelua päästä valmiiseen aamupalapöytään ja olla ulkona myöhään, kun ei ole automatkaa kotiin. Hotellissa emme kyllä kirjaimellisesti ehtineet muuta kuin käydä kääntymässä. Seuraavana päivänä meidän road trip jatkui vielä Lahden suunnille. 



Kahden viikon lomalle sattui loistavat säät. Ihan parina päivänä tuli sadekuuroja, muutoin oli hellettäkin. Muutamana lomapäivänä olin ihan tässä asuinkaupungissa, käytiin terassikahveilla ja olin paljon ulkona. Ihana lenkkeilläkin ajan kanssa, ihailla merellisiä maisemia ja kuunnella rikos podcasteja. Muutama toimeton päivä on kiva, mutten mitenkään voisi "tuhlata" koko lomaa vain kotona olemiseen.





Tehtiin toisella lomaviikolla uusi Helsingin reissu, sillä olin haaveillut vuosien tauon jälkeen Korkeasaareen menosta. Kävimme ensin syömässä pizzat Via Tribunalissa ja kävelemässä keskustassa. Korkeasaareen menoon kuuluu ehdottomasti merimatka sinne vesibussilla, niin kesäjuttu! Eläimiä tosin ei hirveästi näkynyt, vaikkei ollut edes kovin kuuma päivä, muutamat kuitenkin bongattiin ja paikka on muutenkin tunnelmallinen. Saaresta palattuamme pyörimme vielä keskustassa ja istuimme ilta-auringossa Stockan kattoterassilla. 



Viikonlopun koittaessa oli taas aika suunnata road tripille, tällä kertaa ajelimme Keravalle. Meillä kulkee aina autossa kylmälaukku, joka on todella kätevä - juomat pysyvät kylminä ja jotain pientä purtavaakin pakkaan yleensä mukaan. Keravalla meillä on tapana käydä Keravan kartanolla, joka on kiva miljöö ja siellä majailee esimerkiksi lampaita. 


Loman viimeinen road trip suuntautui lauantaina Loviisan suunnille. Olin koko kesän haaveillut Loviisassa käynnistä, joten tämänkin kohdan voi ruksia bucket listalta. Loviisan puutaloalue on tosi ihana ja rauhallinen. Melko toiminnallinen oli taas loma, mutta se sopii minulle. Lomaa olisin tietysti mielelläni jatkanut vielä ainakin viikon, mutta onneksi kesä ei edelleenkään mihinkään lopu, elokuu on täysi kesäkuukausi!

2 kommenttia:

  1. Aivan ihania lomatunnelmia, kyllä kesä on niin kaunista aikaa! Toi sun punainen mekko on niin kiva, onko kenties uusi? Lankakassi myös hurmasi <3 -Tiina-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesä on kyllä tänä vuonna ollut jo ihan säiden puolesta hyvä, en muista montaa kokonaista sadepäivää olleen :)
      Mekko on itse asiassa 4-5 vuotta vanha, kaivoin kaapista pitkästä aikaa kun halusin ehdottomasti päälle jotain punaista ja pitkähihaista kun oli vähän viileämpi päivä.
      Villapaitakin valmistuu pikkuhijaa...

      Mukavaa viikonloppua! <3

      Poista