perjantai 25. syyskuuta 2020

Tämän syksyn tyylikysely

Minusta on kiva palata toisinaan blogin arkistoissa taaksepäin, kuten tein taas, kun törmäsin tähän tyylikyselyyn vuoden takaa. Hauska vastailla kysymyksiin uudelleen ja pohtia, onko mieli ja muoti muuttunut vuodessa. Nyt on ollut muuten melko lämpimiä päiviä, joten vielä ei ole ihan niin syksyisesti tarvinnut pukeutua. Villakangastakit ja pipot ovat saaneet odotella, tosin hyvä niin, niitä ehtii kyllä käyttää taas monta kuukautta putkeen.


1. Mikä on tämän syksyn lempitrendisi?
Taas kerran täytyy todeta, etteivät varsinaiset trendit niin innosta ja oma tyylini on pysynyt suhteellisen samanlaisena vuosikaudet, mikä onkin parasta. Kun tietää millaisissa vaatteissa viihtyy ja mille tulee oikeasti käyttöä omassa elämässä, ei haksahda hetken trendijuttuihin enää, jotka jäisivät lopulta vähälle käytölle. Mainitsen kuitenkin tähän, että rouheat kengät näyttävät nyt erityisen kivoille, samoin kuin joka syksyn suosikki ruskea. Nyt näkyy myös paljon neuleita erilaisin yksityiskohdin, kuten muhkein puhvihihoin, joista tykkään tosi paljon
 
2. Entä mitä trendiä et koe omaksesi?
Näitä onkin sitten useampi. Ensimmäisenä nahkatrenssi. Hassua kun olen kokenut jo tosi monet trendijutut, joista yksi on tuo nahkamainen pitkä trenssi, joka minulta löytyi päältä yläasteella, eikä uusintakierros sen suhteen kyllä kiinnosta yhtään. Samoin neuleliivit eivät nappaa, en keksi yhtään asua, mihin sellaisen yhdistäisin. En myöskään näkisi päälläni (ruskeaa) villableiseriä, joita näkyy nyt niin myymälöiden valikoimissa kuin somessa. Pakko mainita myös s
hacket -takit, joita alkoi näkymään jo vuosi sitten lähes kyllästymiseen asti. Ne ovat kivoja muiden päällä, mutta mittasuhteet eivät itselläni toimi - takin pitää olla joko lyhyt tai pitkä. Myöskään kapeasiluettisista silkkihameista en pidä, tulee jotenkin alushame mieleen.


3. Minkä viime syksyn trendin jatkumisesta olet innoissasi?
Rouheiden kenkien, niin maihareiden kuin tänä syksynä paljon näkyvien päivitettyjen chelsea -nilkkureiden. Hankin viime syksynä Steve Maddenin paksupohjaiset maiharit, joita käytin todella paljon, lähes päivittäin monta kuukautta. Ilokseni tänä syksynä näkyy tosi paljon paksua pohjaa, joka omaa makuani miellyttää jo käytännöllisyyden takia, lisäksi raskaammat kengät tekevät kivaa kontrastia kukkamekoille, joita käytän ympäri vuoden. Pelkäsin käveleväni maiharit puhki, joten hankin tälle syksylle niiden kaveriksi ronskit chelsea bootsit, ne ovat jo nyt olleet niin hyvä hankinta! 
 
4. Onko jotain hankintalistallasi tälle kaudelle?
Tarvitsin uuden mustan peruspoolon, joka sopii hyvin ruskean villakangastakin kaveriksi. Malli saisi olla väljä ja materiaali tietysti luonnonkuitua. Sen löysinkin aiemmin viikolla Massimo Duttilta. Kauniita takkeja en voi vastustaa, vaikkei ostoslistalla todellakaan ole nyt takkia, en voi taata ettei joku uusi ihanuus syksyn aikana eteiseen päädy.
 

5. Mikä on lempiasusteesi syksyyn?
Fendin laukku, joka sopii värinsä puolesta kauniisti syysgarderobiini. Lisäksi sen koko on täydellinen, eikä materiaali pienestä sateesta hätkähdä. Tilasin laukun kesällä aika riskillä, sillä en ollut koskaan nähnyt sitä livenä, eikä kuviakaan kauheasti löytynyt. Laukku on ollut niin hyvä hankinta!

6. Pipo vai hattu?
Ei epäilystäkään, pipo! Vuosien aikana on tullut kokeiltua kaikenlaisia hattuja lippiksistä huopahattuun, baker boy hatusta puhumattakaan. Nuo kaikki olen kuitenkin ennemmin tai myöhemmin myynyt pois kirpparilla, sillä ne ovat lopulta olleet arjessani aika epäkäytännöllisiä. Onneksi kokemus on opettanut, enkä tosiaan niin haksahda trendijuttuihin enää. Pipot taas ovat käytössä heti ilmojen viiletessä niin lämmittämässä kuin asustemielessä. 
7. Minkälaisia kenkiä käytät syksyllä?
Maihareita, nilkkureita, lenkkareita ja kumisaappaita. Dad sneakersit miellyttävät kovasti edelleen, parhaat mallit löytyvät Adidakselta. Lisäksi käytössä ovat aiemmin mainitut maiharit ja chelsea - nilkkurit. Minulta löytyy myös sirot &Other Storiesin maiharit, jotka ovat käytössä kolmatta syksyä, tosin niitä käytän ympäri vuoden. Sadesäällä taas valitsen suosiolla kumisaappaat, minulta löytyy harmaat Hai -saappaat.

8. Takkityylisi?
Vielä nahkatakki tai löysä trenssi, mutta säiden viiletessä villakangastakki - mitä löysempi ja mukavempi, sen parempi. Rakastan oversize -mallisia takkeja hyvissä luonnonmateriaaleissa.  Vuoreton villakangastakki toimii melko pitkälle. Sadekelillä ehdottomasti sadetakki, Zaran beige versio on ollut käytössä monta vuotta. Löysin kesällä myös älyttömän hyvällä alella Nanson ”jokasään” trenssin, joka on vähän kuin astetta tyylikkäämpi sadetakki, siinä tulee luultavasti kuljettua työmatka syksyn vaihtelevissa säissä.


9. Mitkä ovat kolme lempivaatettasi syksyyn?
Uniqlon villamekot vuoden takaa - löytyy ruskeana, harmaana ja mustana, &Other Storiesin kukallinen mekko ja ruskeanharmaa väljä villakangastakki.

10. Luottoasusi?
Villamekko ja maiharit. Varsinkin syys- ja talvipukeutumisessa pidän aika minimalistisesta tyylistä, esimerkiksi huivit ovat usein jotenkin liika, tästä syystä suosin poolokaulusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti