tiistai 29. syyskuuta 2020

Lomapäiväkirja puhelimen kamerasta


Kävin juuri ennen loman alkua kampaajalla, en nimittäin halua lomalle "pakollisia" merkintojä kalenteriin, vaan mennä juuri niin kuin haluan. Leikkautin taas tukan polkkapituuteen, jossa viihdyn hyvin. Mutta otsatukan kasvatus on oikea murheenkryyni! Jos nyt saisin päättää, olisin jättänyt alkukeväästä leikkauttamatta, mutta kyllähän se kasvaa... Kaikenlaisia viritelmiä on saanutkin sen kanssa keksiä. Kampaajaa pyydän laittamaan pienen ranskanletin, osaisinpa tehdä vastaavan itsekin. 


Loman ensimmäinen viikko meni hyvin pitkälti mökillä, kun viihdyimme siellä viisi päivää. Oikeastaan aika kiva, että oli lomaa myös syyskuussa, sillä keskikesällä emme edes ehtisi olla noin montaa päivää mökillä, kun oli niin paljon kaikkea muutakin. Oli niin kivaa kerätä puolukoita, olla paljon ulkona, saunoa ja olla ilman pakollisia aikatauluja. Minusta myöskään loma ei tunnu lomalta, jos on vain kotona, jo mökille maiseman vaihto auttaa asiaan.


Melkoinen kontrasti kun maalla voit pyöräillä ja törmätä lehmiin, kun toisaalta voi shoppailla laatumerkkejä ostoskylässä. Meillä on tapana lähteä "kylille", onhan se ihanaa vaihtelua metsämaisemien keskelle ajaa pieni matka Zsariin ja juoda kahvit kahvilassa. Teimme myös hyviä löytöjä tällä kertaa. 


Olin suunnitellut keväästä asti, että syksyllä teen käpykransseja. Rauhallisen kevään aikana sain hurjasti ideoita esimerkiksi askarteluun, joten pieni hengähdys silloin teki hyvää. Olin kerännyt käpyjä kuivumaan jo kuukausi sitten, lisäksi kranssin tekoon tarvitsee liimapyssyn, kranssipohjan, valkoista spray-maalia, ripustusnyöriä ja halutessaan satiininauhaa. Vielä saa hetken odotella, että talvisen kranssin voi laittaa ulko-oveen.


Viikonlopuksi palasimme kaupunkiin ja kävimme perjantai-iltana Vantaallakin, tosin vain autotapahtumassa ja muutamilla kaupoilla Tammistossa. Juuri puhuttiin miehen kanssa, että tämä on kaikesta huolimatta ollut ihan hyvä vuosi. Autoilijoitakin on normaalia enemmän tapahtumissa, kun ei ole ulkomaanreissuja tai muita menoja. Meillä onkin paljon tuttuja noissa tapahtumissa, joten tavallaan jopa haikeaa että ne alkavat olla tältä vuodelta ohi. Viikonloppuisin olemme myös istuneet paljon kahviloissa, ihan mahtavaa että on pystynyt edelleen juomaan kahvit ulkona, on ollut hurjan lämmin.

Ihana etten ollut buukannut lomaa täyteen ohjelmaa, sillä kerrankin oli aikaa tehdä asioita, jotka työarjessa eivät ole ensimmäisenä listalla. Yksi homma mitä olin kaavaillut tekeväni, oli varaston siivous ja kirpparille menevien tavaoiden läpikäynti sekä hinnoittelu. Sain kaiken tehtyä, sillä en halua jätää mitään viime tippaan. Kiva kun kirppis tavarat on valmiiksi lajiteltuina ensi maanantaita varten. Vein myös kesäkenkiä varastoon ja hain jo parit villakangastakit esiin. Ulkoilin myös kelloa katsomatta, alkava ruska on kaunis ja tästä se vain paranee.


En ollut käynyt yksinäni Helsingissä sitten viime tammikuun! Kaupungissa on kyllä käyty monet kerrat tuon jälkeen, mutta tosinaan kaipaan noita reissuja omassa seurassani, kun voin käydä samoissa kaupoissa vaikka kolme kertaa, haahuilla ympäriinsä, syödä missä haluan ja niin edespäin. Vanhemmiten minusta on tullut vähän introvertti, enkä kaipaa jatkuvasti seuraa, päinvastoin. Olin vältellyt julkisilla kulmista, mutta nyt menin hijaisella bussivuorolla, luulen että tulee matkustettua noin taas lähiviikkoina, mikäli tilanne sallii.


Kävin pitkästä aikaa syömässä Green Hippo Cafessa, istuin ulkona tietenkin. Katselin ohikulkevia ihmisiä, ja hymyn huulille nosti vanha herrasmies, joka istui kissansa kanssa vastapäisellä puistonpenkillä. Jälkiruoalla piipahdin Bär Barissa, ajattelin samalla hakea vähän inspiraatiota pakastimessa olevien marjojen käyttöön. 


Punavuori on ehkä kivoin alue Helsingissä, usein kaduilla on väljää kävellä, löytyy kivoja ravintoloita ja putiikkeja, kuten kuvassa näkyvä Papershop. Kävelin ohi ja spontaanisti mukaan lähti kalenteri ensi vuodelle. Hyvä olla ajoissa tässäkin suhteessa, haha. Ehdottomasti käytän paperikalenteria, minne tykkää merkata ihan kaiken.


Jos ette ole huomaneet, niin vaatekaappini valikoima sisältää melko pitkälti &Other Storiesia. Tottakai kävin putkiissa oikein ajan kanssa ihailemassa ja keräämässä inspiraatiota. Itsekin olin niin mekkoa kuin kenkiä myöten pukeutunut brändin tuotteisiin. Minusta heillä vain hinta-laatusuhde kohtaa, tuotteet eivät ole liian "muodikkaita" ja putiikin ilme on hurjan inspiroiva. 


Tänään tosiaan työt taas kutsuu kahden viikon loman jälkeen. Tavallaan pientä haikeutta on ilmassa, kun ei ole esimerkiksi nyt matkaa mitä odottaa. Aion kuitenkin keksiä vaihtelevaa ohjelmaa syksyn ratoksi, ja pakko sanoa, että ihan ompeluharrastuksen uudelleen aloittaminen on piristänyt arkea hurjasti. Päätin aloittaa helpoista jutuista, joten ompelin kukalliset koristetyynynpäälliset. Finlaysonin kangas löytyi alekorista ihan muutamalla eurolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti