maanantai 29. heinäkuuta 2019

Puhelimen kamerasta


Menneenä viikonloppuna juhlittiin Kotkan Meripäiviä, jotka starttasivat torstaina perinteisen aloitusparaatin myötä. Monesti kuulee, että pitkään kaupungissa asuneet eivät jaksa enää innostua näistä kaupunkifestareista, mutta itse osallistun juhlintaan edelleen innoissani ja joka päivä tulikin käytyä Meripäivillä. Nämä ovatkin kesän ainoat "festarit" joihin osallistun, sillä perinteiset festarit hiekkakenttineen eivät ole oma juttu ollenkaan. 


Meripäivillä on myös paljon oheistoimintaa ja suuntasin työkaverin vinkkaamana hänen kanssaan workshopille, jossa tehtiin hiuskoristeita aidoista kukista. Tämän tyyppisestä kurssista olin haaveillut jonkun aikaa ja tuo oli kyllä tosi hauskaa. Kukkakoriste kesti hyvänä läpi Meripäivät ja se pääsi mukaani niin töihin kuin viihteelle.


Aloitimme isosiskoni kanssa jo useampi vuosi sitten kesäperinteen mennä kahdestaan Helsinkiin ja viime viikolla tämä päivä toteutui taas. Sää oli mitä parhain, joten päätimme kävellä keskustasta Merisatamanrannan Helsingin jäätelötehtaan kioskille. Naurattaa kun meillä menee aina jäätelömaut yksiin, eikä kumpikaan tykkää vohvelista. Samalla kävimme ihailemassa Huvilakatua kuten kunnon turistit. Pysähdyimme myös matkalla kahvila Ursulaan jääkahveille, sen sijaan shoppailu jäi tällä kertaa vähemmälle.


Helsinki mereltä käsin. Tallinnan päiväreissu on ihan ehdoton kesäaikaan ja samalla pääsi tosiaan ihailemaan maisemia laivalta käsin. Istuttiin laivan kannella auringossa mennen tullen.


Tallinnan vanhakaupunki on aina yhtä ihana. Siinä missä vielä muutama vuosi sitten kiirehdin laivasta ensimmäisenä Rotermanille shoppailemaan, nyt menen mieluummin vanhaankaupunkiin kävelemään eikä shoppailu ole se pääjuttu. Käytiin myös pizzoilla ja hengailtiin vaan rennosti.


Olen varmaan ollut entisessä elämässä floristi, sen verran kovaa fiilistelen kukkia, haha. Tallinnan kukkaloisto vanhankaupungin alkupään kukkakaupoissa on näkemisin arvoista, eivätkä kukkien hinnat eivät todellakaan päätä huimaa - gerberan saa eurolla ja auringonkukan kahdella!


Täällä asuinkaupungissa olivat taannoin markkinat, joissa tietysti käytiin. Miljöökin oli niin ihana meren äärellä. Kuva napattiin spontaanisti, vaikka tukka meni tuulesta sekaisin ja jäätelökin alkoi jo sulaa, on tässä jotenkin aitoa kesätunnelmaa. Ostin markkinoilta vain kuvassa näkyvää italialaista gelatoa, joka ei kyllä pärjännyt lähimainkaan Italiassa paikan päällä syömilleni...


..saati Vanhan Porvoon jäätelötehtaan jädelle, jota muuten saa nykyisin myös täältä asuinkaupungista! Se on tosin kaltaiselleni jäätelön suurkuluttajalla vähän huonompi juttu. Porvoon jäätelöä on ehkä parhainta kaikista, oletteko maistaneet? 

Ja taas yksi kukkakimppu mökiltä. Hauska miten kukat vaihtelevat kauden mukaan. Alkukesän lupiineista ei ollut enää paljon jäljellä kun taas kissankellot kukkivat kauneimmillaan. Ihan uskomatonta, että ilmaiseksi pienellä vaivalla saa näin nättejä kimppuja! Naurattaa jo itseänikin, miten instafeedini täyttyy melkein pelkästään kukka (tai jäätelö) kuvilla.


Vaikka on ihana reissata ihan Suomen sisälläkin, niin onhan tämä asuinkaupunki aika nätti merellisine maisemineen. Tänä kesänä olenkin ottanut entistä enemmän ilon irti ihan omista kotikulmista, on käyty niin Illallisella taivaan alla kuin kävelty meren äärellä ja puistoissa ennätyspaljon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti