torstai 11. heinäkuuta 2019

Loppukesän bucket list

Tuntuu että kesäkuu vilahti ohi aivan huomaamatta ja nyt mennäänkin jo heinäkuun puolessavälissä. Toisinaan koen ahdistusta, että ehdinkö tehdä kaikki kesäjutut mitä haluan? Toisaalta, onko se niin vakavaa jos ei ihan kaikkea ehdikään? Sillä onhan kesällä käyty useamman kerran mökillä, kerätty pakastin täyteen mustikoita ja leivottu tuoreeltaan piirakkaa, vietetty päiviä niin Helsingissä, Porvoossa kuin täällä asuinkaupungissa ja syöty aivan liikaa jäätelöä. Tavallaan kesä tuntuu kestäneen jo pitkään, kun alkukesästä kävimme Italiassakin ja säät ovat olleet Suomessakin kesäiset. Päätin kuitenkin koota konkreettisen listan, mitä toivoisin ehtiväni vielä kesän aikana tekemään. Minulla on onneksi viikon loma elokuun puolenvälin tietämillä, joten silloin saan varmasti monta kohtaa ruksittua listalta. Ihanaa viettää lomaa ihan Suomessa!


Aamukahvit torilla. Ihmettelen miten torikahveille meno on niin hankalaa, vaikka työpaikkani sijaitsee torin kupeessa, eli voisin aloittaa minkä vain aamun kahvikupposen äärellä. Kesään kuuluu ehdottomasti ainakin yhdet aamukahvit torilla. Kahvin kylkeen tottakai kotkalainen perinneherkku, posso.

Päivä siskon kanssa. Meillä on ollut isosiskoni kanssa ja useamman vuoden ajan perinteenä mennä kesällä kahdestaan päiväksi Helsinkiin. Juuri saimmekin päivän sovittua, joten reissu onnistuu tänäkin vuonna. 


Reissu lähisaareen. Täällä asuinkaupungissa on tosiaan useampikin saari ihan lyhyen merimatkan päässä, joten ehdottomasti on tänä kesänä päästävä käymään ainakin lähimmässä Varissaaressa. Tuuri lähtee kaiken lisäksi ihan lyhyen matkan päästä kotoa, joten tänä kesänä on ehdottomasti hyödynnettävä tätä.

Ulkoilu meren äärellä. Muutenkin haluan ottaa nyt kaiken irti siitä, että saan asu ihan meren äärellä. Aion siis ulkoilla niin paljon kuin mahdollista ja piipahtaa hyvällä omallatunnolla jäätelökioskilla venesatamassa. 


Mökkireissu. Mökillä olemme tosiaan ennättäneet käydä jo useampaan otteeseen, olen viettänyt siellä tänä kesänä yllättävän paljon aikaa. Toiveissa olisi ehtiä sinne vielä pariksi yöksi kun vaan sopiva rako kalenterista löytyisi. 

Piknik puistossa. Kesään kuuluu ehdottomasti ainakin yksi ulkopiknit. Se ei vaadi mitään sen kummempaa, vaikka noutosalaatin ja litran mansikoita. Piknit on muuten kanssa asia, mikä pitää oikeasti merkata kalenteriin tai sitä ei saa aikaiseksi.

Illallinen taivaan alla. Olen monta vuotta halunnut osallistua tähän konseptiin, mutta aina olen vasta siinä vaiheessa havahtunut, kun näen ihmiset jo istumassa puistossa pitkän pöydän ääressä. Tänä vuonna olin kuitenkin kerrankin ajoissa, joten ilmoitin itseni ja työkaverini illalliselle.


Hotellimatka Tallinnaan. Kesällä emme ole lähdössä minnekään pidemmälle matkalle, enkä Suomen lyhyessä kesässä ulkomaille kaipaakaan, mutta Tallinnassa käynti on ehdoton. Olen koko kesän haaveillut päiväreissustakin, mutta aikataulut eivät ole antaneet myöten. Lomallani ajattelimmekin mennä Tallinnaan pariksi yöksi.

Brunssi ystävän kanssa. Näen hävettävän vähän ystäviäni, koska työ ja tämä blogi syövät ajan ja tietysti tämän ikäisenä kaikilla on ne omat kiireensä, kesällä omat menot vielä korostuvat. Joku sunnuntai haluan kyllä ehdottomasti istahtaa ystävän kanssa rauhassa brunssin ääreen. 


Kotipaikkakunnalla käynti ja rippijuhlat. En ole useampaan kuukauteen käynyt kotipaikkakunnallani maalla, joten sinne suuntaankin pikaiselle reissulle heti viikonloppuna. Tälle kesälle sattui myös kummipoikani rippijuhlat, joten yhdistän samaan visiittiin sukulaisten näkemisen. 

Kesäinen Lappeenranta. Minusta Lappeenranta on yksi kaunein kesäkaupunki. Siellä tuli vietettyä nuorempana kotona asuessa paljon aikaa, joten kaupunki on aina lähellä sydäntä. Yksi parhaista ystävistäni myös asuu siellä, joten toiveissa olisi ehtiä vierailla hänen luonaan kesän aikana. Lappeenrannassa ainakin satamanalue hiekkalinnoineen on nähtävä.


Minkälaisia kesäsuunnitelmia teillä on?


2 kommenttia:

 1. Ihania kesäsuunnitelmia sulla, sellaisia mitkä ei vaadi liikaa suunnittelua tai vaivannäköä :) Ja paljon oot saanut tehtyä kivoja kesäjuttuja jo tähän mennessä :) Itselläni aika saman tyyppisiä suunnitelmia, puistopiknik, mökkireissu, illanviettoa meren äärellä (Löyly ja Mattolaituri on mun suosikkeja) ja bonuksena vielä 2 viikon reissu Espanjaan :) Mun on pakko päästä kerran vuodessa johonkin missä on varma aurinko ja lämpö, Suomen kesät kun on niin epävakaisia. Tosin ei mullakaan olisi kesällä hinkua täältä minnekään ulkomaille, jos kesät täällä olisi ilmojen puolesta sen tyyppisiä mitä viime kesä oli :) Mä siis suorastaan rakastan paahtavaa kuumuutta, toisin kun sä taisit tykätä vähän viileämmistäkin kesäsäistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta, aika pieniä haaveita nämä ja ihan toteutettavissa 😀 ooh Espanja on ihana 😍 Mutta joo, mä en kesällä matkusta kun on ihan liian kuuma. Muistan kun pari vuotta sitten oltiin elokuun alussa Etelä-Ranskassa ja päätin ettei ikinä enää siihen aikaan sinne tai minnekään muuallekaan, haha. Syksymmällä olisi suunnitteilla sitten reissuun. Musta nää kelit on olleet ihan kivat nyt, kunhan vaan ei sada on hyvä sää 😄 Mutta ymmärrän kyllä että monet tykkää kuumista kesistä.

   Ihanaa kesänjatkoa sulle näistä viileämmistä säistä huolimatta! 😘

   Poista