lauantai 1. syyskuuta 2018

Parasta Syyskuussa


Arki. Kun koko kesä tuli toukokuusta lähtien oltua ihan jatkuvasti liikeellä, on ihanaa että perus rauhallinen arki on taas täällä syksyn myötä. Ihanaa kun pysyy taas töissä kartalla, kesälomat on pidetty suurilta osin, joten näkee taas kaikkia työkavereitaan. Ei ole jatkuvasti pakottavaa tarvetta olla jokainen aurinkoinen hetki ulkona, ja ehtii tehdä kotityöt - pyykkikori ei pursua yli viikkotolkulla. Työpäivän jälkeen voi hyvällä omallatunnolla olla ihan vain kotona, jos huvittaa. Perusarki omine rutiineineen on loppupeleissä aika jees. Aion myös panostaa siihen, että lepään tarpeeksi ja yritän ottaa vähän iisimmin - ei tarvitse jatkuvasti tehdä ja suorittaa.


Koti. Vaikken todellakaan ole mikään supersisustaja, on vuodenajan vaihtuessa kiva päivittää vähän kotia, kun siellä tulee tosiaan oltua taas enemmän. Jo verhojen ja sohvatyynyjen vaihtamisella pääsee pitkälle! Sohva onkin lempparipaikkani ja siellä tulee vietettyä eniten aikaa kotona. Parasta myös kuin kaikki syksyn hömppäohjelmat alkavat, omia  guilty pleasureja ovat aiemmin mainittu Maajussille morsian, Ensitreffit alttarilla ja Salkkarit tottakai.


Hyvät yöunet. Ihanaa kun asunnossa on sopivat lämpötilat, eikä tarvitse herätä öisin parvekkeelle viilentymään, niin kuin pitkään kestäneiden kesän helteiden aikaan joutui. Vielä kun saisin unirytmin kuntoon kesän jäljiltä, eli menisin aiemmin nukkumaan. 

Vaihtelu ruokavalioon. Kun ei tullut muutamaan kuukauteen oltua juurikaan kotona tuli syötyä ihan liikaa ulkona tai ihan vain simppeliä salaattia. Kivaa, kun ehtii pitkästä aikaa kokata kunnolla. Syksyyn kuuluvat ehdottomasti kaikki uuniruoat, kuten kesäkurpitsalasagne. Yksi satokauden suosikkiruoka on kasvispata, joten onkin tehtävä piakkoin.


Pukeutuminen. Syyskuu on ehkä paras aika pukeutumisen kannalta, ei ole liian kuuma eikä kylmä. Paljain säärin pärjää vielä pitkälle, mutta mekon päälle voi heittää takin ja jalkaan nilkkurit tai hameen kaveriksi neuleen. Kauppoihin ovat rantautuneet syysmallistot ihan kunnolla ja kaikki neuleet alkavat houkuttaa.

Vaatekaappejen suursiivous. Taas yksi homma mitä ei vain malttanut aloittaa aurinkoisina kesäpäivinä - vaatekaappejen läpikäynti. Inhoan kaaosta vaatekaapeissa ja liiallista tavaraa. Vihdoin on aikaa järjestää kaapit ojennukseen ja laittaa myös tavaraa kiertoon rankalla kädellä. Minun on pitänyt pitkään varata kirpparipöytä ja käydä vaatekaapit sekä kellari kunnolla läpi. Vihdoin sain kirppispöydän varattua, joten loppukuusta lähtee tavaraa kunnolla kiertoon, ihanaa saada tilaa asuntoon!


Ulkoilu. Syyskuun säät ovat myös mitä otollisemmat lenkkeilyyn ja pyöräilyyn, juuri sopivat lämpötilat. Aion ryhdistäytyä lennkeilyn suhteen, se kun on sekä liikuntamuoto, josta oikeasti nautin sekä minulle tarpeellista yksinoloa asiakaspalvelutyön vastapainoksi.

Luonto. Kirkkaan vihreä maisema vaihtuu pehmeämpiin sävyihin, pellot ovat kauniin kullankeltaiset ja ihan pian saadaan upea ruska, joka on ehkä kaunein aika vuodesta.

Ystävät. Olen ollut maailman huonoin yhteydenpitäjä kavereihini monta kuukautta, mutta nyt syksyn tullen on aika ryhdistäytyä tässäkin suhteessa! 


Matkan odotus. Syksyn huipentuma on ensi kuussa starttaava Amerikan matka, jota voi näin syyskuussa alkaa suunnitella ja fiilistellä ihan kunnolla. Matkan ajankohta on täydellinen jo sen vuoksi, että Jenkeissä on silloin sopivat lämpötilat makuuni, kun taas Suomessa alkaa olla jo lyhyemmät päivät. Matkaa odotan ihan hurjan paljon, niin mahtavaa vihdoin päästä Amerikkaan vuosien tauon jälkeen ja vielä useampaan paikkaan.


farkkutakki - Levi´s 
mekko - &Other Stories
aurinkolasit - Ray-Ban
tennarit - Converse
laukku - Chloé

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti