tiistai 4. lokakuuta 2016

Ihana PorvooCafe Postres
Gabriel Hagertin kuja, 
00610 Porvoo


Piipahdimme toissa lauantaina Porvoossa, vaikka yleensä olen surkea ottamaan kuvia missään, niin kerrankin kaivoin kameran edes vähän esille, sillä onhan kaupunki älyttömän kuvauksellinen. Yleensä Porvoossa käynti kuuluu kesään, mutta tänä kesänä kävimme siellä vain kerran tosi pikaisesti illalla, eli vanhakaupunki ja kaikki muu jäi näkemättä. Kaupunki sijaitsee suhteellisen lähellä asuinkaupunkiamme, joten ihmettelen välillä itsekin, miksi siellä tulee käytyä niin harvoin? Tällä kertaakin olimme jo jäämässä kotiin, mutta lounaan jälkeen päätimme kuitenkin ajella Porvooseen, siellä kun oli illalla eräs autotapahtuma, johon toinen puolisko halusi, ja minä olen halunnut Cafe Postresiin jo kuukausia heidän gelatoaan maistamaan. 

Onneksi lähdimme, sillä onhan Porvoo ihana! Suomessa on paljon kivoja kaupunkeja, ja jotkut vielä näin lähellä, ei tarvitse lähteä ulkomaille vaihtelua saadakseen. Olin niin iloinen, kun viimein minkäkin pääsin tätä paljon kuulemaani gelatoa syömään, ja kyllä, ihan kuin Italiassa! En vain millään osannut päättää monista vaihtoehdoista, mitä makua haluan, joten otin kolmea; hasselpähkinää, suklaata ja lakritsaa. Kahvilassa oli rauhallista, mutta muuten vanhassakaupungissa oli aika paljon porukkaa, vaikka suurin osa kaupoista oli jo ehtinyt mennä kiinni. Asukuvia ottaessa hyviä taustoja olisi ollut niin paljon, että menin ihan sekaisin. Eräs rouva tulikin juttelemaan meille kuvia ottaessamme, että on nähnyt tänään paljon nuoria naisia kuvailemassa ja samalla vielä ehti kehua minun asuni tyylikkääksi. Päätimme, että jolun aikaan on päästävä Porvooseen uudelleen! Ajatelkaa miten tunnelmallista kaupungissa on silloin.

Tänään minulla on vain aamulla palaveri töissä, mutta muuten vapaata, joten päätin lähteä pitkästä aikaa käymään Helsingissä ihan vain yksikseni. Puolenpäivän aikaan hyppään bussiin. Aion käydä lounaalla, kierrellä kaupoilla, istua kahvilla ja ihan vain fiilistellä syksyistä Helsinkiä, ihanaa! Vaikka viihdyn ihmisten kanssa, niin välillä haluan olla ihan yksikseni, istua bussissa hiljaa maisemia katsellen, mennä oman mieleni mukaan ja olla samassa vaatekaupassa vaikka kaksi tuntia, jos siltä tuntuu. Otin aika myöhäisen kotiinpaluunkin, että varmasti ehdin tehdä kaiken minkä haluan. Kivaa päivää teillekin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti