perjantai 6. toukokuuta 2016

SUMMER SHOES

7. New Look  8. Warehouse 9. New Look 10. Topshop 11. Jonak 12. Tamaris

Nyt kun viime päivinä on päästy jo kesäisiin lämpöasteisiin, ajattelin että on oikea aika tehdä pieni katsaus kesäkenkiin. Keräsin ylle kenkiä, joita itse omassa pukeutumisessani lämpimillä ilmoilla suosin; ballerinoja, espadrilloja, matalia sandaaleja, kiilakorkoja sekä tennareita. Oma kenkävalikomani on tosi hyvällä mallilla, eikä tule mieleen ainuttakaan paria, mikä sieltä tältä erää puuttuisi, eli olen valmiina kesään!

Ballerinat ovat klassikot, jotka menevät keväästä syksyyn, ovat kivan kevyet myös kesällä sekä soveltuvat monille työpaikoille. Tällä hetkellä eniten miellyttävät teräväkärkiset mallit. Suosin vuodesta toiseen mustia ja konjakinruskeita baltsuja, mutta niiden rinnalla on myös hyvä löytyä nudet tai beiget versiot, ne ovat raikkaat kesällä. Neutraalejen ballerinojen lisäksi on kenkäkokoelmassa kiva lisä joku vähän räväkämpikin pari, kuten leopardi-kuosiset tai vaikkapa punaiset, niillä saa helposti näköä asuihin. Olen äärimmäisen tarkka kenkien(kin) materiaaleista, tekonahka ei käy, sillä se hiostaa inhottavasti eikä mukaudu jalkaan. Aitonahkaisia ballerinoja löytää alle viidenkympin (niin kuin kaikki kollaasin baltsut ovat) eli mukavuudesta ei tarvitse maksaa maltaita.

Yleensä kesäkengät eivät ohuiden pohjien ansiosta kestä kovinkaan kauan, joten en itse varsinkaan matalista sandaaleista halua kovin paljon maksaa, mutta niiden on kuitenkin oltava mukavat jalassa. Olen vuosia luottanut New Lookin sandaaleihin (7 & 9), jotka ovat uskomattoman edullisia (alta 20€!), mutta myös älyttömän hyvät jalassa. Sandaaleissa tulee mentyä milloin terassille milloin rannalle, eli niiden tulee olla sekä hyvännäköiset että kuitenkin huolettomat. Matalien sandaalejen lisäksi suosin kiilakorkoja, niillä saa ryhtiä olemukseen, mutta ovat myös mukavat kävellä. Minulta löytyy kiilakorot mustina ja konjakinruskeina.

Espadrillot ovat ihanat rennot kesäkengät, jotka aionkin pakata varmasti myös Etelä-Ranskaan mukaan. Huomasin että Zalando myy ranskalaisia 1789 Calan espadrilloja, joista minulta löytyy kollaasissa näkyvät beiget (6), hankin ne viime vuonna Cannesista. Niiden lisäksi mustat nahkaiset versiot ovat ihanat. Myös perus valkoiset varrettomat Converset (5) ovat paljon käytössä kesällä, ne kun sopivat lähes kaikkeen ja ovat kivan kevyet materiaaliltaan

Lisäsin kollaasiin myös yhdet avokkaat, mikäli on juhlat tiedossa suosin lähes poikkeuksetta nudeja korkokenkiä. Avokkaat eivät arkityylissäni ole yhtään minun juttu, kun pukeudun melko rennolla otteella ja mukavuus on minulle tärkeintä, en tykkää kävellä kapeilla koroilla lasinkaan. Tamariksen avokkaissa on minusta hyvä hinta-laatusuhde, omat kollaasin vastaavat kenkäni (12) ovat jo vuosia vanhat, mutta edelleen juhlakunnossa.

Postaus sisältää mainoslinkkejä.

2 kommenttia:

 1. Moikka! Olisi tosi mukavaa, jos viitsisit kuvailla omat kesäkenkäsi ja tehdä niistä postauksen. Olen jo pitkään seuraillut blogiasi. Tyylisi on todella mieleeni :) - Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Katja! :) Kiitos paljon toiveesta! :) Voisin tehdä postauksen omista kesäkengistäni (niitä on vaan tosi paljon kun kaikki ei ole käytössä samaan aikaan :D) ainut vaan, että olen lähdössä reissuun tuossa viikon päästä enkä tiedä ehdinkö kuvata kenkiä sitä ennen :/ Eli voi olla, että postaus menee tuonne kesäkuulle! Laitan idean kyllä heti luonnoksiin :)

   Kiitos paljon ja aurinkoista viikonloppua! :)

   Poista