tiistai 3. toukokuuta 2016

CHLOÈ GEORGIA


Chloén Georgia -laukku on ollut minulla käytössä nyt muutaman kuukauden, joten ajattelin kirjoitella siitä hieman, jos joku vaikka pohtii samaisen hankintaa. Kun itse olen ostamassa uutta laukkua, tutkin sitä netistä parhaani mukaan, luen blogipostauksia ja katson esittelyvideoita YouTubesta. Georgiasta löytyi hirmu vähän tietoa, ei ollut ainuttakaan videota enkä törmännyt muutenkaan laukkuun juuri ollenkaan. En ollut koko laukkua nähnyt kertaakaan livenä aiemmin, eli vähän "riskillä" lähdin sitä ostamaan. Liikkeessä ihastuin siihen kuitenkin ihan samantien, laukun pitää kolahtaa heti ja aiheuttaa WAU-efekti! Tämä teki sen, joten sovittelun jälkeen nappasin sen epäröimättä mukaani, enkä ole katunut hetkeäkään. Georgiaa tulee todella vähän vastaan niin Suomessa kuin maailmallakin, kevään matkoilla (Geneve, Pariisi, Milano & Brescia) olen törmännyt laukkuun tasan kerran sini-vihreässä sävyssä, eli kovinkaan yleinen malli se ei ole.

Laukku ei sinänsä ole mikään tilaihme, mutta sinne mahtuu tärkeimmät; puhelin, lompakko, aurinkolasit kotelossaan, avaimet ja huulikiilto/puna. Nämä tavarat on mentävä laukkuun tai laukku ei sovellu omaan käyttööni. Varsinkin aurinkolasit kotelossaan täytyy mahtua mukaan kaiken muun lisäksi, koska käytän laseja niin paljon. Laukussa on kaksi läppää, mikä on käytössä osoittautunut käteväksi, sillä alemman läpän alle mahtuu juuri sopivasti puhelin ja sen saa napattua käsiin helposti. Toisen läpän alla kulkevat muut tavarat. Pohdin ennen laukun ostoa, kuinka epäkäytönnöllinen tuo kahden läpän systeemi on, mutta päinvastoin! Matkustaessa Georgia on ollut näppärä, kun sinne mahtuu sopivasti passi ja lentolippu, jotka saa nopeasti kaivettua esiin tarvittaessa. Hihnan pituutta pystyy säätämään jonkun verran, itselläni on se niin lyhyenä kuin mahdollista ja minusta pituus onkin juuri oikea crossbodyksi. Hihna on mukava eikä paina, se on myös laukussa todella tärkeää.

Unohdin liikkeessä asioidessa kysyä hoitovinkit laukulle, enkä ole täten suojannut sitä mitenkään, ja se on joutunut jo useamman kerran sateen armoille. Kannattaa ehdottomasti kysyä hoito-ohjeet laukulle asiantuntevilta myyjiltä, esimerkiksi Célinen laukkuja ei saisi suojata ollenkaan, kun taas Mulberryt suojataan ensimmäisen kerran jo liikkeessä. Ainut huono puoli laukussa mihin olen nyt käyttäessä törmännyt, on kiiltävä nahka. Se nimittäin naarmuuntuu aivan älyttömän helposti ja laukussani on jo useampi naarmu. Itseäni naarmut vähän häiritsevät, vaikkeivät silmiin pistävästi näykään. Hankin laukut ja muut tavarat kuitenkin käyttöä varten, enkä ole yhtään varonut tämänkään kanssa, joten naarmut olisi ehkä pystynyt välttämään... Muuten laukku on omassa käytössäni osoittanut todella toimivaksi.

11 kommenttia:

 1. Ymmärrän kyllä,että kalliita nahkaluakkuja suojataan vaurioilta,mutta minusta kyllä normaalit käytön jäljet saavat näkyä,sillä laukut ovat kuitenkin käyttötavaraa,kuten itsekin totesit.
  Olen itse ostanut pari Mulberryä käytettynä eikä yhtään haitannut,että metaliosat olivat hieman kuluneen näköiset.Päinvastoin.
  Minäkin arvelin,että Georgia olisi kauniin ulkonäkönsä lisäksi myös käytännöllinen.Se on ominaisuus jota varsinkin matkustaessa arvostaa paljon.
  -kirsi-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa, kyllähän nahka saa elää :) Mutta kyllä mua vähän ne naarmut harmittaa, tai ainakin opin ettei isompaa laukkua sileässä nahassa itselle tule. Mulberryt kyllä paranevat vain vanhetessaan!
   Tämä malli on kyllä ihan superkäytännöllinen ainakin omassa käytössä, eli lämmöllä voin suositella.

   Mukavaa keskiviikkoa! <3

   Poista
 2. Kiitos Anne tästä ! :) Antaa laukusta selkeämmän kuvan siitä, millainen se on käytössä :) Kun netin kuvista aina vähän hankala arvioida ! Ai että, tekisi niin mieli ;) nahka on varmaan samanlaista naarmuherkkää kuin omassa Triossa, mutta oon sitä mieltä että käyttö ja elämä saa laukussa näkyä vaikka kuinka hyvin sitä pitäisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit postauksesta ja kiva kun kommentoit! :) Georgia on kyllä ollut ihana ja oli monissa väreissä saatavilla, varsinkin vaalea (harmaa) oli upea! Että mietippäs tätä(kin) vaihtoehtoa ;)
   Mulle tuli ihan yllärinä miten helposti kiiltävä nahka narmuuntuu, kun mulla ei ole aiemmin ollut tallaista, paitsi Nano vähän samantyyppistä nahkaa, muttei sekään näin herkästi naarmuunnu. Isoa laukkua en kiiltävässä nahassa siis itse tule koskaan hankkimaan :D

   Poista
 3. Alkaa olemaan ihan liikaa vaihtoehtoja :D tosin kahteen malliin oon ehkä lopulta ajautumassa, värit vaan pitäisi päättää ;) Se vaalea Georgia näyttää kuvissa myös todella upealta ! Jos ei mallit vielä varmat niin merkki taitaa ainakin olla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä että merkki on jo päätetty. Innolla odotan mihin päädyt! :)

   Poista
 4. Ootko ollut edelleen tyytyväinen Georgiaan? :) Mä nyt pallottelen täällä edelleen sitä seuraavaa laukkua, kun kaikkea ei voi (kerralla) saada :D Onko mitään moitetta tullut mieleen laukusta? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen edelleen tyytyväinen! :) Kesällä Georgian käyttö jotenkin jäi (ehkä siksi kun käytin vähän isompia tai vaaleita laukkuja) mutta nyt syksyn tullen en malta odottaa sen yhdistämistä kamelinväriseen villakangastakkiin. Ei oikeastaan ole mitään moitteita, paitsi tuo herkkä naarmuuntuminen tosiaan... Ja vaalea nahka läpä alla ei ole enää ehkä niin vaalea :D Tykkään kyllä tästä ja tässä oli aivan upeita ne vaaleat sävytkin, jos ei mustasta innostu :) Hintakaan ei ole ihan älytön, olen itse nimittäin alakanut miettiä etten ehkä enää maksaisi paria tonnia tai ylikin (kääk!!!) laukusta... Voisin hyvin nähdä Georgian sulla, joten lämmöllä kyllä suosittelen! :)

   Poista
  2. Okei, kiva kuulla! Tuo väri on se, mikä mua on vielä mietityttänyt - en osaa siis valita että musta vai motty grey! :D tavallaan kiinnostaisi vaalea pitkästä aikaa mutta musta on aina musta ... Äh!

   Poista
  3. Musta!! Koska ostit viimeksi punaisen niin nyt on mustan vuoro ;)

   Poista
  4. Totta! 👌🏻😍

   Poista