keskiviikko 11. toukokuuta 2016

PRETTY LITTLE BRESCIA


Matkustimme tosiaan Milanosta junalla noin 100 kilometrin päähän pienempään kaupunkiin Bresciaan. Matka taittui rattoisasti maisemia katsellen noin tunnissa (junalippujen hinnoissa on muuten suuriakin eroja). Matkustaminen junalla kaupungista tai jopa maasta toiseen on todella kätevää, joten siitä kannattaa ottaa reissatessa ilo irti.  Brescia on noin 200 000 asukkaan kaupunki, eli ei mikään pikkukylä kuitenkaan. En ollut ikinä kuullutkaan koko paikasta aiemmin, mutta oli mahtavaa päästä kokemaan myös Milanoon verrattuna ihan erilaista Italiaa. Olen monesti maininnut, että valitsemme matkakohteet senkin mukaan, missä sattuu olemaan joku autotapahtuma, joten tästä syystä ylipäätään lähdimme koko Italiaan. Meillä oli suunnitteilla Cars coffee Brescia -tapahtuma, joka ei kyllä mennyt ihan kuin Strömsössä, mutta palataan siihen ehkä myöhemmin.

Pari päivää ennen Milanosta Bresciaan siirtymistä sain sähköpostia varaamastani hotellista, että siellä on lattiaongelma, joten jouduimme vaihtamaan hotellia. Mitään suurempaa ongelmaa tästä ei onneksi aiheutunut, sillä hotellista ehdottivat meille parikin vaihtoehtoa. Tosin hitusen harmitti, kun olin oikein panostanut hotelliin, ja tietysti vähän ylimääräistä työtä teetti sähköpostejen lähettely puolin ja toisin. Matkaillessa voi tulla kaikenlaisia ylläreitä vastaan, mutta on ainakin jotain mitä kotona muistella. 

Olin ajatellut Brescian olevan oikea "aito" italialainen kaupunki, tarkoitan että siellä on enemmän paikallisia kuin turisteja varsinkin tässä vaiheessa vuotta, kun matkailuaika ei ole vielä kuumimmillaan. Osuin ajatuksissani oikeaan, sillä paikka oli juuri sellainen mitä kuvittelin. Emme itse kaupungissa ehtineet olla oikeastaan yhtään kokonaista päivää, sillä saavuimme sinne lauantai iltapäivällä, sunnuntain olimme kokonaan menossa siellä tapahtumassa ja maanantaina lähdimme pois. Pääpiirteittäin ehdimme kyllä nähdä jonkun verran varsinkin keskustan aluetta. Pieniä suloisia kujia, ihmisiä istumassa ulkona kahvilla, täydellistä pizzaa, lakritsa (!!!) gelatoa, kauniita  ja värikkäitä rakennuksia sekä iloisia italialaisia ihmisiä. Kaupunki on täysin erilainen kuin Milano, mutta yhtä ihana ja rento tunnelmaltaan. Brescia oli jotenkin tosi symmpis kaupunki, joka Milanon jälkeen tuntui kyllä tosi pienelle ja rauhalliselle, liiankinJoitakin putiikkeja ja ketjuliikkeitä (kuten Zara) löytyi, mutta niissä emme käyttäneet aikaa. Hotellimme ikkunasta näkyi upea linna ylhäällä kukkulalla, muttemme valitettavasti sinnekään ehtineet, mikä vähän harmitti. Ehkäpä palaamme kaupunkiin vielä joskus. Minusta Brescia olikin mainio juuri muutaman päivän vierailuun, mutten itse vaikka viikkoa siellä viihtyisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti