keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Summer Shoes Top 7

Jokin aika sitten lukija esitti kommenttiboksin puolella toiveen, jos voisin tehdä postauksen kesäkengistä, millaisia tykkään käyttää ja mistä niitä hankin. Mielelläni tartuin aiheeseen, sillä vaikka loskan keskellä monilla eivät ehkä vielä kesäkengät ole ensimmäisenä mielessä, itse olen jo kovasti tarjontaa tutkinut ja tehnyt jopa muutamia hankintoja. Kevät tulee tänäkin vuonna taas yllättävän nopeasti, ja itsehän siirryn ballerinojen käyttöön oikeastaan heti kun kadut ovat paljaat, eli ainakin haaveissani aivan pian ;)

Olen ehdottomasti laukkutyttö, kauniista kengistä toki tykkään, mutten ole valmis laittamaan niihin suuria summia. Kengät ovat ainakin itselläni niin kovassa käytössä, että sääliksi kävisi monen sadan euron kengillä kävellä pitkin muhkurakivikatuja, saati joutua sadekuuron armoille. Kengät ovat niin käyttötavaraa, että ne kuluvat käytössä ihan eri tavalla kuin laukut. Itselläni onkin ollut sääntönä, että kunnollisista nahkasaappaista voin maksaa maksimissaan parisen sataa ja ballerinoissa sekä sandaaleissa kipuraja menee siinä sadan euron pinnassa. Vuosien varrella olen huomannut, että ainakin itselläni ballerinat kestävät sen yhden-kaksi kesää hinnasta huolimatta. Olen kuitenkin älyttömän tarkka kenkien materiaalista, kenkien on oltava lähes poikkeuksetta aitoa nahkaa, sillä mikään ei ole niin kamalaa kuin hiertävät, hiostavat kengät. Kokosin kollaasiin listan arkikengistä, jotka pitää ainakin itseltäni ehdottomasti kenkäkaapista tulevan kesän varalle löytyä, Converset jätin suosiolla pois tästä listasta, sillä niitä ei loppupeleissä kesällä niin hirveästi tule käytettyä. 

Nykyisin, jos olen hankkimassa jotain, suuntaan suoraan Zalandolle, sillä heillä on todella laajat valikoimat ihan kaikkea, lisäksi arvostan ilmaisia toimitus- ja palautuskuluja. Viime aikoina olen tilaillut myös jonkin verran Mango Outletista, jonne suosittelen ehdottomasti tutustumaan niin kenkien kuin muunkin tarjonnan osalta! Outletista tilaaminen sujuu näppärästi, mutta valitettavasti sinne palauttaminen tulee itse kustantaa.


1. Pretty Ballerinas 2. Marco Tozzi 3. Tamaris 4. Sam Edelman 5. Mango
6. Michael Kors 7. Marco Tozzi

Ballerinat ovat tietysti kesällä tärkeimmät ja niitä tulee itseltäni löytyä niin mustina, konjakinruskeina kuin nudeinakin. Tykkään eniten yksinkertaisista ballerinoista rusetilla varustettuna. En ole ainakaan toistaiseksi lähtenyt Tory Burch ballerinabuumiin mukaan, sillä niillä on mielestäni aivan liikaa hintaa vain ballerinoiksi, mutta vannomatta paras ;) Villinä korttina huolisin omaan kenkäkokoelmaani leopardiballerinat, jotka piristäisivät simppeleitä asuja. Nuo kollaasin Pretty Ballerinaksen yksilöt ovat upeat, mutta nekin ovat hieman liian hintavat, joten täytyy odotella josko ne tulisivat aleen tai löytyisi vastaavat muilta merkeiltä.

Sandaaleissa olen jo vuosia suosinut kultaisia yksilöitä, ja luulenpa ettei tuleva kesä ole poikkeus. Kultaisten lisäksi kokoelmastani löytyy uudet mustat niiten koristellut sandaalit. Mielestäni sandaaleissa saakin olla jotain pientä ekstraa kuten niittejä tai rusetti. Minulla on myös konjakinrusekat sandaalit, mutta periaatteessa, jos omistaa kultaiset ei ruskeita tarvitse. Wedge -mallisiin sandaaleihin hurahdin oikeastaan vasta viime kesänä, mutta aivan varmasti tulevana kesänä kyseisiä tullaan näkemään minulla paljon! Nuo kollaasissa näkyvät juuri tilasinkin Mango Outletista ja malttamattoma odottelen niiden käyttöönottoa.

Löytyykö teiltä samoja suosikkeja ja joko odottelette kesäkenkäkelejä yhtä malttamattomana kuin minä? :)

Osa linkeistä mainoslinkkejä!

11 kommenttia:

  1. Hehe, kovin on samanlainen (tämäkin) listani kuin sinulla ;) Löytyy itseasiassa balleriinat joka värissä, jonka olet listalla maininnut :D Pienenä väripilkkuna tosin suuuuuper kauniit Toryn punaoranssit revat.

    Nyt tälle keväälle haussa kauniit, kestävät sandaalit joiden remmi ei hierrä varasväliä verille :D Sam Edelmanilla on useampiakin ihastellut, täytyykin tarkastella nyt lähemmin sillä en tiennyt, että niitä saa myös Zalandolta! Sieltä tosin taitaa löytyä tätä nykyä lähes kaikki merkit - Marc by Marc Jacobsia odotellessa.

    Minulta löytyy juurikin nuo PB:n leoballeriinat, tosin kuosi on aavistuksen eri kun se taitaa vaihtua vähän vuosittain. Suosittelen kyllä! Omistani sain aikoinaan Brandokselta 20-30% alen koodilla :) Eivätkä ole menneet miksikään. Ja täällä yksi, joka vannoo Toryn balleriinojen nimeen! Ne ovat ihan uskomattomat jalassa <3 Tosin nyt taitaa olla mustien osto edessä, koska mustat Revat ovat minulle puolikokoa liian isot - aavistuksen lompsuvat kävellessä. Ehkäpä siis niiden tilalle tulee mbmj:n mouset ;) Täytyy katsella! Mutta malttamattomana odottelen jo, että saisi vaihtaa vähän "pienempiin" kenkiin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ovatkin ihan peruskenkiä, jotka tulisi jokaiselta löytyä, vai mitä? ;)

      Mä tilasin vasta yhdet Sam Edemanin sandaalit testiin, ne tuntuivat tosi hyviltä, laadukkailta ja tarpeeksi jämäkiltä :) Väri oli kuitenkin vähän liikaa itselleni ja tulin muutenkin järkiini, etten yksinkertaiseti tarvitse enää lisää sandaaleja :D Mutta tuon kokemuksen perusteella annan eukun ehdotomasti kyseisille sandaaleille :)

      Zalandolta tuntuu oikeasti löytyvän ihan mitä vaan ja kokoajan tulee vain lisää merkkejä valikoimiin :)

      Mullakin on Pretty Ballerinakselta nudet kiiltonahkaiset ballerinat (Zalandolta muuten tilatu;) , mutta niiden myötä en ole ihan vakuuttunut kyseisen merkin kenkien mukavuudesta... Koko kesä meni ennen kuin kengät olivat edes vähän muotoontuneet jalkoihin ja ne oikeesti sattui jalkoja :/ Toryn ballerinoista olen taas lukenut erilaisia kokemuksia, jotkut tykkää ja toisten jalkoihin eivät istu ollenkaan. Vähän liian kallis hankinta testattavaksi istuuko vai ei :D Mulle kelpaa mainioisti siis vähän edullisemmat ballerinat, en tarvitse sitä kultaista laattaa, hih :)

      Se on kyllä ihana tunne, kun pitkän talven jälkeen saa ballerinat ensimmäistä ketaa jalkaan <3

      Poista
    2. Sain kyllä kans ihan hirveät verirakot molempiin kantapäihin kun ekaa kertaa PB:n balleriinat sujautin jalkoihin -auau. Parit ekat kerrat myös tuntui jaloissa tönköiltä mutta joko oma jalka tottu tai sitten muotoutui ;)

      Toryt on kun ilmalaivat jalassa, niiiiiin hyvät! Kieltämättä ostin ensimmäiset sen logolaatan hullaannuttamana mutta sen jälkeen kun ne jalassa olin monet pitkät päivät kävellyt oli selvää, etten muihin päin juuri vilkuile :D Seuraavat kolme paria ovatkin tulleet ihan sen tajuttoman käyttömukavuuden myötä kaappiin! Sen vuoksi vähän epäilen noita mouse-flatseja, sillä niitä Stokkalla sovittaessa tuntuvat kovilta jalkohin :/ Söpöt ne olisi! Mutta se reilu 200e on jo paljon, varsinkin jos paljastuu ettei ne istu omiin jalkoihin. Täytyy pohtia. Tai sitten myyn nyt nuo puolikokoa isot Revat ja käyn hakemassa samat toisessa koossa Cottonilta ;D Muuten mulla ei oo mustia balleriinoja.

      Poista
    3. Piti vielä lisätä, että tosin ostin noin neljä vuotta sitten Mangon alesta nudet nahkabaltsut 15eurolla ja pidin ne ihan siihen asti, kunnes pohja viime kesän lopussa halkesi :D Ne oli niiiiiin hyvät jalassa! Ettei aina se hinta kerro käyttömukavuudesta :)

      Poista
    4. Kai se sitten on vain niin, että kauneuden eteen pitää kärsiä, vai miten se meni ;)

      Kiva, että kerroit omia kokemuksiasi Toryn ballerinoista :) En usko, että itse tulen koskaan niitä ainakaan normaalilla hinnalla ostamaan. Mulla tosiaan ballerinat kuin ballerinat kuluu tosi nopeasti, sillä kävelen tosi paljon. Kantapäistä ja edestä kuluu, oli minkä merkin kengät vain. Sen takia hankin mielummin nahkaballerinoja alesta, kuten juurikin Mangolta, ne ovat mukavat jalassa, mutta ei harmita kun joutuu vuoden parin päästä heittämään pois. Viime vuonna ostin Hennesin alesta nahkaiset ballerinat 20 eurolla ja ne oli ihan sairaan mukavat jalassa! Onneksi olin kaukaa viisas ja hankin konjakinvärisiä kaksinkappalein, sillä toisen onnistun pilaamaan Cannesin hurjissa vesisateissa. Miten ihmeessä sulla on ballerinat kestäneet niin kauan?! :D Mutta joo, itse en vaan raaski kengitä maksaa, laukut on sitten asia erikseen :D

      Poista
    5. Nyt kun mietin, niin en yksiäkään Toryja ole täyteen hintaan ostanut :-D Yhdet TheOutnetistä ja muut Cottonilta alesta/"kantisalella". Kävelen itsekkin tosi paljon ja kaikki ovat aina keväästä syksyyn ahkerassa käytössä. Ehkä mä sitten varon niitä huomaamatta ;)

      Poista
    6. Voi vitsi sulla on sitten käynyt tuuri :) kai se on sitten pakko uskoa, että Toryt on oikeesti hyvät! Mutta esim. Niissä Cannesin kaatosateissa mihin jouduin olis kyllä nahkaballerinoille käynyt kalpaten oli sitten hennesin parin kympin tai toryn parin sadan..

      Poista
  2. Oi, ihania - tulisipa jo ballerina-säät! Itse ostin viime kesänä ekat PB:ni, keltaiset kiiltonahkaiset, ja on kyllä niin hyvät jalkaan että! Odotan mielenkiinnolla, että miten pitkään kestävät, kun yleensä ballerinat tahtovat olla paljon käytettyinä kesän jälkeen poisheittämiskunnossa. Tai ehkä mulla vaan ei ole ollut tarpeeksi laadukkaat popoja käytössä ;)

    Löysin sun blogin aivan äskettäin, ja pitää heti sanoa, että ihanaa luettavaa! Lindex on myös mun suosikki perusvaatekauppa - sieltä tekee hyviä löytöjä!

    Mukavaa ballerina-kauden odotusta sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensinnäkin lämpimästi tervetuloa, ihanaa, että löysit tänne ja liityit lukijaksi, arvostan todella paljon! <3

      Voi että kuulostaa tosi hyviltä keltaiset ballerinat, voisin ehdottomasti itsekin sellaiset väripilkut huolia! :) Ballerinat ovat kyllä valitettavasti aika lyhytikäisiä, itselläni ainakin kuluvat yhdessä kesässä, olivat minkä hintaiset tahansa.

      Lindexiltä tekee tosiaan hyviä löytöjä ja mielestäni myös hinta-laatu-suhde on ihan kohdallaan.

      Mukavaa viikonloppua! :)

      Poista
  3. Mä tykkään tosi paljon Vagabondin kengistä! Kun ekat Vagabondit ostin, niin en ole muita merkkejä ballerinoissa enää jalkaani laittanut:D Ne vaan istuu mulle niin hyvin, suosittelen ehdottomasti! Ja minäkin tekonahkakenkiä koitan kartaa mahdollsimman paljon...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on ollut vuosien saatossa myös Vagabondin ballerinoja ja olen niistä kyllä tykännyt :)

      Poista