perjantai 7. helmikuuta 2014

For Spring

Kuten kerroin, meidän matkavuotemme starttaa vajaan kuukauden päästä, kun suuntaamme Sveitsin Geneveen. Lähivuosina olemme tehneet vuodessa yhden pidemmän matkan, mutta tänä vuonna olen siitä onnellisessa asemassa, että pääsen matkustelemaan vähän enemmän. Sveitsin ja Rivieran matkat on tosiaan tilattu, mutta syksyllä olisi mahdollisesti edessä vielä kolmas matka, siitä lisää mikäli matkasuunnitelmat lähtevät käyntiin..

Minusta matkustamisessa on melkein parasta suunnittelu, tutkia kohdetta etukäteen netistä ja pohtia mitä pakkaisi mukaan. Vuosien myötä olen oppinut mielestäni aika hyväksi pakkaajaksi, varsinkin nyt kun lähdemme reissuun yhden matkalaukun voimin ei voi kauheasti mitään turhaa mukanaan kantaa. 

Geneven säätietoja katsellessa olen ehkä kokenut pienimuotoista paniikkia.. takkipaniikkia! Itselläni kun ei ole istuvaa trenssiä, ja muutenkin kevättakki valikoimani on melko suppea. Genevessä ollaan jo tällä hetkellä reippaasti plussan puolella, joten kuukauden päästä voi villakangastakissa paahtua. Olenkin aloittanut trenssin metsästyksen, mikä tuntuu olevan älyttömän vaikeaa! Trenssit ovat aina liian pitkiä, liian suuria, liian kalliita.. Jonain päivänä haluan vielä Burberryn trenssien trenssin, mutta vielä ei ole sen aika. Haussa onkin tällä hetkellä budjettiversio. Kivijalkakaupoille ei ole vielä hirveästi kevättakkeja ilmestynyt, joten olen turvautunut nettikauppojen valikoimiin, H&M:ltä kotona kävi jo parikin trenssiä testissä, molemmat liian suuria. Seuraavaksi turvauduin Zalandon valikoimaan, josta bongasin edullisen Vilan trenssin, peukut pystyyn että tämä takki istuisi! Kokosin trenssin ympärille keväisen asun, jossa mielelläni kulkisin Geneven katuja;

laukku Louis Vuitton, nilkkurit Vince Camuto, pusero Vero Moda,
farkut Vilastatement -koru Lindex (tulossa pian)trenssi Vila

Zalandolla on muuten sunnuntaihin (9.2.14) asti kaikki alennetut saappaat ja nilkkurit 30% lisäalennuksessa koodilla VARASTOCFIA (voimassa yli 90€ tilauksissa). Minun oli aivan pakko tilata tummanruskeat Vince Camuton bikernilkkurit testiin, sen verran hyvän alennuksen niistä sai! Olen myös jo jonkin aikaa pohtinut uusien tummanruskeiden saappaiden hankkimista, ajattelin siirtää hankinnan vasta ensi syksyyn, mutta ehkä nilkkurit ajavat saman asian, ja niille onkin käyttöä pitkälle kevääseen. Ruskeat nilkkurit kultaisten yksityiskohtien kera sopivatkin aivan täydelliseti Louis Vuittonin Monogram -kuosiin. Neverfullia en voi tarpeeksi hehkuttaa ja se tulee aivan varmasti lähtemään matkalle mukaan, menee niin käsimatkatavaralaukkuna kuin kaupungilla kierrellessäkin.

Myös Lindexin tulossa pian -osiota olen katsellut ahkerasti viime päivät, kaikkea aivan ihanaa on kevääksi tulossa, kuten tuo kollaasissa näkyvä statement -koru, joka on aivan pakko saada! Olen ihan fiiliksissä kaikista kevätjutuista ja tekisi mieli hankkia vaatekaapin täytteeksi kaikenlaista uutta :) Genevessä sen sijaan tulee tuskin sen kummemmin shoppailtua kalliin hintatason vuoksi, Massimo Duttilla on aivan pakko kyllä poiketa ;)

Kertokaas, alatteko pohtimaan pakkaamista hyvissä ajoin, vai heittelettekö edellisenä iltana matkalaukkuun mitä sattuu? :) 


Osa linkeistä mainoslinkkejä!

25 kommenttia:

  1. Olen himoinnut noita Vince Camutoja jo vaikka kuinka pitkään…! Ei näytä ihastus laantuvan, nuo on upeat!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo ne ovat kyllä upeat!! :) En ole kyseisiä ruskeina oikein nähnytkään ja se oli rakkautta ensisilmäyksellä.. Olisi pitänyt pysyä pois tuolta Zalandon sivuilta :D Mutta nyt kun alehinnasta saa vielä alen, kannattaa kyseiset hankkia ;)

      Poista
  2. Voi kuinka tosi ihanan asun olet yhdistänyt kollaassin! :) Poikaystäväni vanhemmat asuvat Genevessä, joten siellä on tullut rampattua edestakisin kerran jos toisenkin ja kaupunki on kyllä kertakaikkisen ihana! :) EI liian suuri - ei liian pieni, vaan juuri sopiva ;) Hintataso on toisaalta todella todella korkea, eli kannattaa varautua siihen, että ihan perus. Zara, Massimo Dutti, ym muuiden ketjuliikeiden hinnat ovat korkeampia frangin kurssista riippuen toki. Itselleni tuli totaalisena yllätyksenä myös kuinka paljon ihan perus ravintoloissa syöminen maksoi: esim. pizza normissa italialaisessa ravintolassa (eikä edes ihan keskustassa) saattoi hyvinkin kustantaa n. 20e.Me oltiin genevessä viimeksi viime pääsiäisenä ja silloin ainakin pärjäsi villakangastakilla todella hyvin! :) Geneve-järveltä tuulee usein tosi kovaa, joten jos käppäilette keskustassa ja järven rannalla niin uskoisin villakangastakin olevan ihan sopivan paksuinen edelleen maaliskuussa. Ja muistakaa syödä paljon Gruyèrea, nam nam! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Maria kommentista, mukava kuulla sinun kokemuksiasi Genevestä! :) ja että poikaystäväsi vanhemmat vielä asuvat Genevessä, vau te olette kyllä koko sakki melko kansainvälistä porukkaa, ihailen! :) Olen kovasti yrittänyt googletella blogipostauksia, mutta Geneve ei tunnu ainakaan suomalaisten keskuudessa olevan kovinkaan yleinen matkakohde... Kyselinkin jo Mariannelta tuosta Sveitsin hintatasosta, ja katselin Mangon hintoja Sveitsissä, ihan älyttömiä!!! Jos Suomessa esim. hame maksaa Mangossa 30€ on se Sveitsissä 45€ :O Joten shoppailut taidan suosiolla jättää Rivieralle, jossa Zarassa on paljon halvempaa (mutta Mangossa sielläkin suomea kalliimpaa) :)

      Tiedätkö, mulla on useammin kuuma kuin kylmä ja tulen tosi pahalle tuulelle, jos joudun kaupungilla hikoilemaan :D Eli kyllä mä vähän veikkaan, että trenssi olisi mukaan ehdittävä löytää, kumpa tuo Vilan yksilö olisi sopiva! Suomessakin siirryn kevättakkeihin heti kun ollaan plussan puolella, ja tuolla Genevessä näytti säätietojen mukaan yhtenä päivänä olleen +11!! Molempi parempi eli lähteissä päälle villakangastakki ja mukaan ohuempi takki :)

      Joo täytyy muistaa! :)

      Poista
    2. Hahah, joo vaikka suomalaisa molemmat ollaankin niin jostain syystä ollan kaikki levittäydytty vähän ympäri maailmaa :D Ja joo, tuo hintataso kuulostaa aika realistiselta :/ Muistan vieläkin kuin kauhistelin ääneen kun metsästelin janoissani vesipulloa ja halvin evian-pullo, jonka löysin maksoi 6e...

      Ja hei, jos tuo Vilan trenssi ei ole sopiva, niin suosittelen lämpimästi Even&odd -merkkiä, jonka olen kokenut tosi hyväksi ainakin itselleni petite-kokoiselle :) En ole varma saako sitä kuinka monesta nettikaupasta, mutta aikoinaan oman trenssini ostin Stockalta... Ehdottaisin myös tsekkaamaan Forever21:nin - myös heidän kokonsa ovat yleensä hyviä petite-kokoisille! :)

      Poista
    3. Hui 6e vesipullosta :O vaikka lomalla toki aina kuluu rahaa, niin taidan kyllä parhaani mukaan yrittää kantaa omaa vesipulloa mukana :D

      Zalando myy myös even&oddia!:) mulla on ainakin yksi hame kyseiseltä merkiltä ja yksi potentiaalinen trenssikin zalandolta löytyi! Täytyy ehdottomadti vielä tsekata forever21:n valikoima :) jos ei täydellistä trenssiä löydy, pakko kai tyytyä vanhaan vähän reiluun..

      Poista
  3. Oii trenssi näyttää ihanalta ja juuri sopivan pituiselta, toivotaan että istuu hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo näyttää kyllä ainakin kuvissa hyvältä, mutta sää nähdä.. Tälle pätkälle on varmasti liian pitkä ja hartioista iso, mutta toivotaan parasta :)

      Poista
  4. http://www.ihanuudet.com/index.php

    Oletko huomannut tuota sivua, siellä taitaa olla myynnissä haluamasi celine vaaleana? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääk, täydellinen!!! Juuri tuo sävy olisi ihana, ei liian tumma eikä vaalea... Muttakun...haluaisin ostaa Celinen uutena liikkeestä, ei se ole sama raahata esim. Postista pakettia kotiin :/ periaatteeni kuulostaa ehkä typerältä, mutta minusta parasta on kantaa laukku liikkeestä ulos upouutena :D mutta ehdottomasti tsekkaan uudestaan tuon sivuston, mikäli en laukkua Rivieralta mukaani saa, kiitos älyttömästi vinkistä!! :)

      Poista
    2. Tuo on täydellinen kyllä! Ymmärrän hyvin sua, onhan se ihanaa lähteä liikkeestä upea kassi kädessä :)

      Poista
    3. http://www.olivialehti.fi/private-blend/2014/02/08/kurkistus-luxbagin-uuteen-liikkeeseen/

      Taas linkkailen sulle näitä, mutta eilen aukesi uusi luxbagin liike espalle ja siellä on muutama laukku josta taidat haaveilla ;)

      Poista
    4. Voi kiitos vaan kovasti kun järkkäät minulle ohjelmaa tänne tylsiin työpäiviin ;D Kävin heti kurkkaamassa ja saikin pyyhkiä kuolaa näppikseltä.. hih :) Tuonne on päästävä heti seuraavalla Helsingin reissulla!! Taidan kyllä mennä sitä ennen jo Geneven Célinen myymälään :) Ehkä Mini Luggagen löytäminen ei olekaan niin hankalaa kuin olen luullut, helpotus :) Omani haluan silti mieluiten Cannesista, viime vuonna tyydyin vain ihailemaan liikettä ulkopuolelta...

      Poista
  5. Olin just tulossa suosittelemaan sulle tota Vilan trenssiä, mutta olitkin tilannut sen jo! Itse ostin sen lyhyemmässä mallissa ja odotan oikein innolla jo kevättä... :) Itse vaan jouduin ottamaan yhden koon normaalia isompaa, koska takki otti muuten liikaa hartioista kiinni. Toivottavasti takki on sulle sopiva!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me itse asiassa bongattiin viikonloppuna ystäväni kanssa tuo kollaasin trenssi liikkeestä.. Olin taas hätähousu ja menin tilaamaan ennen aikojani :D Mutta eipä istunut tuokaan minulle, pienin kokokin liian iso :/ Mulla on juuri toisinpäin sitten, eli tosi kapeat hartiat, mutta leveä lantio/reidet. Lisäksi tuo takki oli aivan liian pitkä ja se lyhytmalli taas aivan liian lyhyt, siihen mitä itse haen :) No ei auta kuin käyttää vanhaa trenssiä, jonka taas hankin 15kg isompana, tosin silloin se oli siinä ja siinä että mahtui :D Takin ostaminen on kyllä nykyään älyttömän hankalaa! KIva, että trenssi oli sinulle hyvä, onhan se nätti! :)

      Poista
  6. Ihanaa Geneven reissua! Olen itse onnistunut kiertämään Sveitsin kaukaa, täysin syyttä. Sinne pitäisi päästä tosiaan :)

    Mukava blogi sinulla muutenkin, Geneve-kuulumisia odotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos kovasti! :) Vielä muutama viikko pitäisi jaksaa ennen talvilomaa :) Minäkin menen Sveitsiin nyt ihka ensimmäistä kertaa.. Mieheni halusi Geneven autonäytteyyn, hih :) Joten matkajuttuja tulossa varmasti!

      Mukavaa, että eksyit tänne blogiini ja päätit jättää kommentin, tulen aina todella onnelliseksi, jos joku viitsii käyttää aikaansa blogini lukemiselle ja vielä kommentoi, kiitos! :)

      Poista
  7. Blogissani olisi sinulle haaste. ;)

    http://littleladyn.blogspot.fi/2014/02/naita-asioita-et-viela-tieda-minusta.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitoksia kovasti Niina! :) Tartun haasteeseen heti kun ehdin :)

      Poista
  8. Meinasinkin vinkata tuosta Private Blendin postauksesta, mutta joku oli ollut vikkelämpi ;-) Kuulemma hyvin Celineä (toistaiseksi) tarjolla! Täytyy varmaan käydä iiiiiiihan vaan ihastelemassa noita upeuksia, Fendiä kanssa!

    Trenssin suhteen kannattaa pitää silmät auki myös Selected Femmen (Zalando ainakin myy) suhteen. Kaapista löytyy kolme Selectedin takkia, joista kaksi on trenssiä. :) Yksinkertaisia mutta upeat leikkaukset sekä todella hyvä istuvuus ja laadukkaat materiaalit. Hinnat vähän korkeammat kuin esim. Vilan takeissa, mutta on takeilla eroaki ;) Toivottavasti tärppää!

    pst. Noi nilkkurit <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo arvaa vaan miten leuka loksahti auki tuota postausta lukiessani ;) Siellä vilahti Célineä juuri siinä sävyssä minkä itselleni eniten haluaisin! Tämän myötä sain kyllä toivoa, että oman laukkuni Cannesista mukaan saan, vielä kun en sitä pystyisi ostamaankaan.

      Ja kiitos takkivinkistä Elina! :) Tuota Vilan takkia ehdinkin jo liikkeessä sovitella ja ei valitettavasti istunut minulle :/ En tiedä löydänkö koskaan täydellisesti istuvaa trenssiä, tai sitten pitää mennä lastenosastolle :D Päätin nyt pärjätä vielä vanhalla trennssilläni kuitenkin tämän kevään, ystäväni kanssa mallailimme sitä ja hän sanoi ettei se niin iso ole ja vyöllä saa köytettyä :) Nuo nilkkurit sen sijaan olivat täydelliset ja ei epäilystäkään ette olisi niitä pitänyt, pitää yrittää saada niistä kuvia pian :)

      Mukavaa loppuviikkoa! :)

      Poista
  9. Itse olen metsästänyt täydellistä trenssiä jo monta vuotta, mutta eipä ole vielä löytynyt :/ aina sama homma että joko on liian pitkä tai sittfn ei istu hartioista! Plääh ei ole helppoa näin lyhyenä ja pienenä :D että jos jonkun hyvän löydät niin tule heti vinkkaamaan ;)
    -tuulikki

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo tuntuu melko mahdottomalta kyllä trenssin löytäminen.. 15kg isompana kyllä löytyi takkeja :D Sitä olenki miettinyt, että miten minua laihemmat löytävät vaatteita, kun itsellenikin nykyään on usein jopa pienin koko liian suuri ja voisin olla painoineksin mukaan melkein 10kg vielä laihempi :D Pituushan takissa ei ole ongelma, ompelija pystyy kyllä näppärästi takkia lyhentämään :) Mutta muuten istuvuus onkin sitten kinkkisempi juttu.. Oletko kokeillut Zaran trenssejä? Uskoisin, että heillä XS voisi istua :)

      Poista
  10. No ihan samaa olen minäkin miettiny että miten mua hoikemmat löytää takkeja!? :D joo joitain zaran trenssejä olen kokeillu mutta ei sieltäkään ole istuvaa löytyny. Täytyy jatkaa etsintöjä, jospa tänä keväänä tärppäisi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi olla muuta ratkaisua kuin lastenosasto :D Itse olen supertyytyväinen juuri tämän kokoisena kuin nyt olen ja löytyy sentään joten kuten vielä vaatteita :) Mä taidan käyttää nyt kuitenki vielä vanhaa trenssiä ja jatkaa myös täydellisen metsästystä, ehkä se jokus vielä tulee vastaan?! Meille molemmille :)

      Poista