perjantai 21. kesäkuuta 2024

Kesätyylin kulmakivi - mustat Converset











Tässä kymmenen asua, ehdottomien kesän lempikenkien, mustien Conversejen kanssa viime kesältä ja tältä alkaneelta. Hyvä puoli on se, että pukeudun vuodesta toiseen samalla lailla, joten saan itsekin inspiraatiota omista kuviin tallennetuista asuista, täysin samoihin tulen turvautumaan varmasti uudemmankin kerran. Haluaisin nimenomaan täällä blogissa muistuttaa teitä ja itseäni niistä jo olemassa olevista vaatteista ja asusteista. Usein huomaan omassa arjessani, että saatan niin sanotusti unohtaa, mitä garderobista löytyy ja tällöin tulee muka tarve hankkia kaikenlaista uutta päälle puettavaa. 

Se on jännä, miten useimmiten eteisen kenkähyllyltä jalkaan pääsee nimenomaan perus mustat, varrettomat Converset, vaikka omistan toki useamman parin muitakin tennareita. Mustat Converset ovat olleet luottokenkäni vuosia, tosin jossain välissä suosin enemmän paksupohjaista mallia, joka on tämän perus mallin rinnalla edelleen käytössä. Kymmenisen vuotta sitten olin enemmän ballerina tyttö, mutta nykyään kyseinen kenkämalli tuntuu omaan tyyliini liian klassiselle ja lattealle. 

Mustat Converset ovat niin ihanan huolettomat, niiden kanssa ei tarvitse varoa likaantumista ja sopivat ihan mihin vain asuun. En oikeasti keksi asua, mihin Consseja ei voisi yhdistää. Tekevät kukkamekoille kivasti särmää, toimivat hellekeleillä kuin vähän viileämpinäkin päivinä, sopivat hameiden, shortsien sekä ovat täydellinen pari nahkatakille.  

Mustia Converseja minulla on muuten aina jo uusi pari valmiina odottelemassa edellisten tilalle, sillä olisi katastrofi jos kengät yllättäen hajoaisivat. On enemmän sääntö kuin poikkeus, että kerran kesässä tennarit on päivitettävä uusiin. Joskin käveltyjä kilometrejä kengille tulee paljon ja ovat valehtelematta jalassa 80% kesäajasta sekä pitkälle syksyyn.. 

Muutama vinkki tähän loppuun vielä, kuinka pidentää kenkien pidempään parempina pysymiseen. Sukkien sekä freesaavien pohjallisten käyttö. Aiemmin saatoin kesällä kuljeskella ilman sukkia, mutta kengät eivät tällaisesta toiminnasta tykkää ja menivät melko nopeasti tunkkaisiksi, joten suosin pikkuisia kesäsukkia tennareiden kanssa. Minulla on tapana laittaa kenkiin myös ohuet pohjalliset (esim. Bama Fresh) sekä vaihtaa ne säännöllisesti, tämä on pidentänyt kenkien parempina pysymistä huomattavasti, varsinkin työkengissä pohjalliset olivat aivan pakolliset. 

maanantai 10. kesäkuuta 2024

Alppiruusuja & samassa mekossa arkeen ja juhlaan








mekko - &Other Stories 
korikassi - Maje 
tennarit - Converse 
aurinkolasit - Ray-Ban

Reilu viikko takaperin vietimme veljenpoikani ylioppilasjuhlia. Minulla tuli vähän kiire pakkaamisen kanssa, kun olin menossa paikkakunnalle koko viikonlopuksi jo edellisenä iltana ennen juhlapäivää. Edellisenä päivänä pikaisesti ennen lähtöä, valitsin vaatteet juhliin, omaksi yllätyksekseni siinä meni valehtelematta pari minuuttia, kun nappasin kuvissakin päällä näkyvän mekon rekiltä ja muistin vanhat valkoiset "juhlakenkäni". Mekon olen ristinyt mansikkakermakakuksi, sillä värinsä ja röyhelöidensä puolesta se muistuttaa sitä. Kyseinen on ollut kaapissani useamman vuoden, tosin omistan samanmallista mekkoa useamman, tässä värissä vain materiaali on jämäkämpi ja näin ollen juhliinkin sopiva. Sama mekko toimi juhlien jälkeen, kengät vaihtamalla tennareihin, myös illalla paikallisella terassilla. Plussaa myös mekon kuvioinnista, siinä eivät pienet päälle kaatuneet juomatkaan erottuneet. 

Vaatekaapin karsiminen on selkeyttänyt paljon, kun vastapainona en ole juurikaan ostanut uusia vaatteitakaan. Vaikka kaappini ovat edelleen melko täynnä, on jo pieneksi jääneiden tai muuten vain käyttämättä jääneiden vaatteiden karsiminen auttanut kovasti. Kuten edellisessä postauksessakin mainitsin, en muista, milloin olisin kokenut mitään vaatekriisejä. En myöskään omista erikseen varsinaisia arki- ja juhlavaatteita. Lopulta juhlia on niin vähän, etten koe järkeväksi hankkia vain näitä tilaisuuksia varten vaatetta. Toki jos kutsu Linnan juhliin tulee, mietin asiaa erikseen, haha. Tässä on yksi syy, miksi tällä hetkellä koen garderobin hyvinkin toimivaksi, vaatteita voi asustaa moneen menoon ja lopulta niille perus arkivaatteille on eniten käyttöä.

Viime viikolla suuntasimme eräs arki-ilta läheiseen puistoon kuvamaan alppiruusujen parhainta kukintaa ja sama mekko päätyi taas päälle, sillä sehän sopi täydellisesti pinkkien kukkien kanssa. Joku rouvakin ohi mennessään kommentoi näitä kuvia ottaessamme, että mekko ja kukat sävy sävyyn. En voi tarpeeksi hehkuttaa noita upeita alppiruusuja, joiden kukinta oli tänä vuonna helteiden vuoksi todella aikaista ja jäi melko lyhyeksi. Kauneinta on nimenomaan heti alkukesästä, kun kaikkialla kukkii. 

sunnuntai 9. kesäkuuta 2024

Garderobin kätköistä






nahkatakki - Human Scales 
hame & t-paita - H&M 
laukku - By Far 
tennarit - Converse 
aurinkolasit - Ray-Ban 

En usko että olen ainut, joka iloitsee säiden hetkellisestä viilenemisestä. Kuten tiedätte, en pidä helteistä. Tosin olisin varmasti eri mieltä, jos voisin viettää koko kesän mökillä, haha. Kaupunki kaksion lämpötilan noustessa lähemmäs kolmea kymmentä, se ei ole enää terveellistä pitkällä juoksulla ja se jatkuva hikoilu alkaa käydä jo ihan kunnon päälle. Joten nautin kun lämpötilat hetkeksi laskivat ja nyt yritetään viilennellä asuntoakin parhaamme mukaan, se kun ei mene käsi kädessä ulkolämpötilan kanssa. Helteiden ystävät älkää huoliko, niitä tulee varmasti kesän aikana lisää, vastahan kesä oikeastaan alkoi. 

Hellekelien pukeutuminenkaan ei ole sitä vahvinta alaani, vaikka viime vuosina olen löytänyt omat luottojuttuni kuumien päivien asuiksi. Kesällä kuitenkaan viileämpinäkään päivinä harvoin on niin kylmä, että hameista ja mekoista pitäisi luopua, mutta asuihin saa mielenkiintoa, kun voi vähän takkiakin heittää päälle. Oma ikilempparini nahkatakki tekee ihan mihin vain asuun sen viimeisen silauksen. 

Menneenä keväänä ja alkukesänä olen joutunut olemaan budjettini kanssa todella tarkka, sillä elämänmuutokset tekevät taloudellista tappiota. Ei ole ilmaista lopettaa työssään ja siirtyä täysipäiväiseksi opiskelijaksi. Suurin keino säästää omassa elämässäni, on jättää turhat vaateostokset pois. Päätin esimerkiksi, etten osta ainuttakaan uutta kesämekkoa tähän kauteen, sillä kaapin perukoilta löytyy varmasti sen verran mekkoja, että niillä yhden kesän pärjää. Vaatteiden oston vähentäminen on muutenkin tavoitteeni pitkällä tähtäimellä. Tämä on sujunut hyvin, mutta totaaliseen ostoslakkoon en aio ruveta. 

Toisaalta vaatehankintojen karsiminen on inspiroinut äärettömästi oman vaatekaapin kanssa, sieltä kun lopulta löytyy luultavasti vaatteita loppuelämäksi, jos ne vain kooltaan sopisivat. Tässä elämäntilanteessa tulee myös käytettyä omaa garderobia monipuolisesti, kun päivittäin on pukeuduttava ihmisten ilmoille. Taustana tosiaan, että minulla oli vuosia työvaatteet, jolloin omaa pukeutumista arkisin ei tarvinnut niin ajatella. 

Ei ole vielä kertaakaan tullut tilannetta eteen, ettei garderobissa ole mitään päälle puettavaa, päinvastoin! Kuvissa näkyvä Star Wars t-paita esimerkiksi oli majaillut pari vuotta kaapissa käyttämättömänä. Muistan kun hankin sen aikoinaan nimenomaan tuon lilan hameen kaveriksi, mutta jostain syystä pääsi vasta näin parin vuoden päästä päälle. Tämä on tosin itselleni äärimmäisen harvinaista, jos hankin uuden vaatteen tai asusteen, laitan sen melko varmasti heti seuraavana päivänä päälle. 

tiistai 4. kesäkuuta 2024

Toukokuu puhelimen kamerasta

Nyt mennään jo pitkälti kesäkuun puolella, mutta halusin vielä tehdä pienen koosteen menneeltä toukokuulta. Olen monesti maininnut, miten toukokuu on ehdoton lempikuukauteni vuodesta, luonto herää henkiin ja kesä on vasta edessä! 




Menneenä toukokuuna säät vaihtelivat ihan urakalla. Alkukuusta toisinaan istuttiin terassikahveilla ja vastapainona värjöteltiin mökillä lumisateessa! Loppukuusta hikoiltiin helteessä, melkoinen kontrasti. Ihana kuitenkin että päästiin käymään mökillä jopa kahden yön verran, vaikka olikin pakkasta aamuisin. Haaveeni on joka kesä mökkeillä enemmän, josko tämä vihdoin toteutuisi alkaneena kesänä.


Omat arkipäiväni täyttyivät hyvin pitkälle opiskelujen parissa, milloin koulun päässä milloin työharjoittelupaikalla. Kevät on siis sisältänyt paljon uutta, mutta tämä on ollut virkistävää vaihtelua. Koulutus jatkuu kesäkuun loppuun ja tämän jälkeen suunnitelmat ovat ihan auki, muttei tilanne stressaa minua ihme kyllä tippaakaan. Koulun myötä aloin myös ikuistamaan enemmän ihan tavallisia arkiasuja kuviin ja tästä tavasta olen saanut ihanasti positiivista palautetta Instagramin puolella. 


Toukokuun puolessa välissä uskaltauduin laittamaan ensimmäiset kukat parvekkeelle, vaikka yöt olivat edelleen kylmiä. Lasitettu parveke on kuitenkin pelastus tässä hommassa. Parveke onkin toiminut jo muutaman viikon lisähuoneena, jossa muun muassa tällä hetkellä kirjoitan tätä postausta. Kukat ovat tästä kuvan otosta lisääntyneet melkoisesti, joiden lisäksi meillä kasvaa tomaattia ja kokeilemme nyt ensimmäistä kertaa perunan kasvatusta parvekkeella. 


Kevään koittaessa alkoivat tietysti viikonloppumenot autotapahtumineen, joissa ennätimmekin käydä jo useammassa, kiitos viikonloppuvapaiden. Olen monesti maininnut, miten kaipasin pitkään vapautta viikonloppujen suhteen, joten olen nauttinut pienestä opiskeluajastani äärettömästi. Näihin autonkuvaus reissuihin meillä on tapana yhdistää muita menoja, joten piipahdimme esimerkiksi Helsingissä Tuomarinkylän kartanolla, joka on äärettömän kaunis paikka ja jotenkin rauhoittava ennen villiä autotapahtumaa kuminpolttoineen. 




Toinen iki-ihana käymämme kohde oli Tuusulasta löytyvä Kellokosken ruukki, jossa kävimme ensi kertaa viime syksynä ja päätin jo tuolloin, miten paikkaan on päästävä kesäaikaan. Lämpimällä säällä miljöö heräsi oikein henkiin, terassi oli täynnä porukkaa ja monet olivat levittäytyneet nurmelle piknikille. 



Ihana kesä Helsinki! Jos minulta kysytään, mikä kesässä on parasta, vastaan ehdottomasti kotimaan (lähi)matkailu.  Vietimme yhden toukokuisen lauantain Helsingissä aamusta iltaan, oli täydellinen kesäpäivä ja ei voinut kuin ihmetellä, miten toukokuussa oli jo niin lämmin.