maanantai 22. tammikuuta 2024

Nahkahame talviasussa






takki - Marimekko 
poolo - Massimo Dutti 
nahkahame - Minus 
korvaläpät - Tallinnan joulutorilta 
laukku - Poléne 
nilkkurit - Pavement 

Olen monta kertaa maininnut yhdestä vaatekaappini kulmakivestä, nimittäin nahkahameesta. Kyseinen on ollut myös pakkaskelien käytetyin vaatteeni. Hame toimii täydellisesti neuleiden ja villakangastakkien kanssa, lisäksi se on mielenkiintoisempi kuin housut alaosana. Olen lähinnä käyttänyt hametta arkipukeutumisessa, mutta se toimisi iltariennoissa ihanasti vaikka silkki- tai paljettipuseron parina.  

Hame on helppo ja miellyttävä pitää, sillä epämukavuus ei kuulu pukeutumiseeni. Tämä kuvissa näkyvä asu kuvastaa täydellisesti omaa pukeutumisfilosofiaani - yksinkertaiset vaatteet hyvissä luonnon materiaaleissa kestävät aikaa ja käyttöä. Nahkahameen ainut huono puoli on, ettei sitä voi oikein pestä. Olen lähinnä tuulettanut hametta käyttöjen välissä parvekkeella ja pyyhkinyt kostealla, kun siihen on tippunut vaikka ravintolassa ruokaa. Luultavasti hame on joskus aikojen saatossa vietävä pesulaan kuivapesuun. 

Seuraavaksi tekisi mieli yhdistää rouhea nahka johonkin hempeään pastelliseen yläosaan. Aiempia asuja samaisen hameen kanssa näkyy muuten tässä, tässä ja tässä postauksessa. 

2 kommenttia:

  1. Ihana hame. Voisko nahkahametta hoitaa samoin kuin nahkasohvaa :)
    Eli säännöllisesti käyttöön puhdistusaine ja -hoitoaine.
    Nahkasohvan käsittelen näillä kerran vuodessa, ihan vaan Ikeasta ostettu setti...
    Miksei sitten toimis nahkavaatteissakin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka! Pahoittelut että vastaamisessa kesti!

      Kiitos vinkistä, totta muuten! :) Mietin myös jos pesisi varovasti vain kankaisen vuoren.

      Poista