maanantai 29. tammikuuta 2024

Tammikuun Tallinna












Tere! Ajattelin että jokin pieni minireissu tammikuulle olisi kiva, joten varasin matkan Tallinnaan tähän tammikuun loppuun jo hyvissä ajoin viime vuoden puolella. Itse asiassa ennen sitä kuuluisaa pandemiaa meillä oli tapana useampi vuosi peräkkäin suunnata juurikin tammikuussa reissuun. Pari vuotta putkeen kävimme Saksassa ja tämän jälkeen nimenomaan Tallinnassa. Olen käynyt tässä välissä kyllä Virossa useammat kerrat päiväreissulla, jossa piipahdimme myös miehen kanssa reilu kuukausi sitten joulumarkkinoilla. Joulukuussa ei ollut kuitenkaan mahdollista kiireisen työkuukauden lomassa olla pidempään kuin päivän verran Tallinnassa, vaikka haaveilen aina tällaisesta kolmen päivän visiitistä joulun alla. 

Olen aiemminkin kokenut tammikuun ihan loistavaksi ajaksi matkailla, kun joulun jälkeinen tungos on tiessään. Laivalla on kivan väljää, Tallinnan päässä saa pöydän suosituimmistakin ravintoloista ilman varaamista, kaduilla saa kävellä rauhassa, eikä hotellin aamupalalla ole ruuhkaa. Lisäksi käynnissä on alennusmyynnit, mikäli shoppailu kiinnostaa.

Olen ennenkin sanonut, etten lähde lentämään ulkomaille vain muutaman päivän takia, enkä lähde mielelläni minnekään vain yhden yön reissulle, joka on pelkkää pakkaamista suuntaan jos toiseen. Olisin ehdottomasti viihtynyt Tallinnassa paria yötä pidempäänkin, mutta nyt vietimme siellä torstaista lauantaihin. Joka oli ihan sopiva aika tähän hetkeen. Parasta kun itse matkoihin ei mene montaa tuntia, mutta ulkomaan lomatunnelmaan pääsee varmasti. Toisaalta tuntuu, kuin olisimme olleet pidempäänkin, niin paljon ehdimme kaikenlaista puuhailla. 

Kirjoitan vielä tarkemman vinkkipostauksen kaupungista, sillä tuli käytyä sekä uusissa että aiemmin hyväksi todetuissa paikoissa niin ravintoloita, museota kuin shoppailua ajatellen. Kameraa emme viitsineet mukaan ottaa, mutta puhelimella tuli napattua kuvia sieltä täältä, joten tässä näin alkuun pieni kuvakooste Tallinnan päästä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti