keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Kaksi kaupunkiasua Tallinnasta ja pieni pakkauslista


Tallinnaan kolmeksi päiväksi suunnatessa pakkasin todella kevyesti. Olen vuosien saatossa oppinut jättämään kaiken ei niin tarpeellisen kotiin ja esimerkiksi kosmetiikan suhteen lähden hyvinkin kevein meikkipussein. Meillä oli yhteinen pieni matkalaukku, josta toinen puoli jäi tyhjäksi ostoksille, joka oli fiksua, sillä se täyttyi kotimatkalla muun muassa lankakerillä ja kosmetiikalla. 

Olen itse asiassa tehnyt parikin kertaa postauksen, kuinka pakata viikonloppureissuun ja näitä samoja "ohjeita" noudatin tälläkin kertaa. Esimerkiksi pakkauslista neljän vuoden takaa löytyy täältä. Olisin itse asiassa voinut lähteä näin vuosien jälkeen noissa ihan samoissa vaatteissa ja asusteissa, jotka ihan kaikki ovatkin edelleen käytössä. Kertaus on opintojen äiti, joten kokosin vastaavan pakkauslistan pienillä muutoksilla. Tässä postauksessa näytille kaksi kaupunkiasuani Tallinnasta sekä pieni pakkauslistani.


Neutraaleja värejä. Siinä missä olisi ihana "villiintyä" ja pakata kaikki garderobin kauneimmat ja vähiten käytössä arkielämässä olevat vaatteet mukaan, suosin kuitenkin niitä kaikista yksinkertaisempia ja ns. tylsempiä vaatteitani. Sellaisia jotka ovat varmasti helppoja ja mukavia päällä ja kaikki toimii yhdessä ristiin ja rastiin. En ala koskaan miettimään matkoille mitään sen erikoisempia yhdistelmiä.

Ohut takki ja paksumpaa alle tai toisinpäin. Kokemuksella tiedän, että Tallinnassa voi olla talvella melkoinen viima, vaikka pakkasasteet itsessään eivät olisi kovia. Tällä kertaa turvauduin vuorettomaan villakangastakkiin ja laitoin lämmintä pooloneuletta alle. Takin paksuus ei tosin kerro mitään lämpimyydestä, vaan tärkeintä on luonnonmateriaalit sekä talvivaatteissa tulisi olla väljyyttä, joka sitoo lämpöä.  Päälläni oleva &Other Storiesin takki on suurimmilta osin villaa, joten se oli oikein riittävä Tallinnan pikkupakkasiin. 


Yksi vaihtovillapaita. Lähdin reissuun nahkahameessa ja villapaidassa, ja minulla oli lisäksi mukana matkalaukussa toinen villapaita. Alaosana meni koko reissun nahkahame, eikä sen kanssa tarvinnut kuin olla parit vaihtosukkahousut. Matkustin mennen tullen täysin samassa asussa. Meno-paluumatkalla päällä oli H&M Premium malliston vuosia vanha beige löysänmallinen neule ja perjantaina koko päivän kaupungilla kävellessä vuorostaan harmaa itse neulomani pooloneule.

Kengät ovat kaupunkiloman a ja o.  Talvikeleille sopivat, pitäväpohjaiset kengät ovat ehdottomat. Vaikka näissä kuvissa maa näyttää siltä, että lenkkareilla pärjäisi, on Tallinnan päässä kuitenkin vaarallisen liukasta. Lisäksi oli lunta, loskaa ja räntäsadetta. Kävelyä tulee kilometrikaupalla ihan huomaamatta, joten kengät ovat tärkein juttu. Minulla oli Vagabondin nahkanilkkurit, joissa on lämmin karvavuori ja jämäkät pitävät pohjat. Ostin kengät tammikuun alennusmyynnistä ja mietin, miten olen aiemmin pärjännyt ilman tällaisia kenkiä. Näyttävät perus chunky nilkkureille, mutta ovat lämpimät talvikengät. 


Vaihtelua asusteilla.  Vaihtelua samaan takkiin saa helposti päähinettä vaihtamalla, joten nappasin mukaan niin pipon kuin korvaläpät. Toisaalta otin molemmat mukaan ihan käytännön syistä. Korvaläpät olivat näppärät mennen tullen, kun ne sai laivamatkalla laukkuun ja tukka pysyi ojennuksessa, kun taas pipo oli omiaan kun olimme koko päivän lähinnä ulkona. Ravintolaan mennessä sen sijaan perus nahkahameen ja villapaidan setti päivittyi salonkikelpoiseksi näyttävillä korvakoruilla. 

Rentoa hotelliin. Matkalaukustani löytyy aina reissuun lähtiessäni jotain mukavaa päälle hotelliin. Tällä kertaa mukana oli pyjamahousut ja t-paita, sekä harmaa collegepusero, jota käytin hotellin aamupalalle mennessä. Collegepaita oli miellyttävä päällä ja toimi sekin ainoan mukana olleen alaosan, mustan nahkahameen parina. 


Kahden laukun taktiikalla. Varsinkin näin talviaikaan minulla on tapana lähteä matkaan kahden käsilaukun kanssa. Isompi laukku matkustamiseen, kun mukaan on mahduttava passit, aurinkolasit kuin sateenvarjo, sekä kaikenlaista muuta mukana kulkevaa. Laukkuun saa myös näppärästi laivamatkan ajaksi niin käsineet kuin päähineen. Isomman laukun sisällä kulkee pienempi laukku, jonka taas nappaan mukaani kaupungille mennessä, kun mukana ei halua kannella isoa laukkua. Isompi laukku on myös mainio lähtöpäivänä kaupunkikiertelyyn, mikäli mukaan tarttuu vielä pieniä ostoksia, ei tarvitse erikseen kantaa ostoskasseja mukanaan laivaan, kun ostokset sujahtavat laukun uumeniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti