tiistai 11. helmikuuta 2020

Pakkauslista minilomalle

Postaus sisältää mainoslinkkejä


Lomalle lähtiessä haluan nykyisin pakata todella kevyesti, varsinkin jos kyseessä on lyhyt parin yön piipahdus, kuten pari viikkoa sitten Tallinnaan. Miten pakata tosi kevyesti viikonlopun minireissulle talvella? Kun haluaa kuitenkin vaihtelua, muttei huvita kuljettaa koko vaatekaappia mukana. Perus pesuaineissa, meikeissä ja alusvaatteissa ei voi säästellä, mutta muuten kyllä olen mielestäni oppinut melko hyväksi pakkaajaksi ja nytkin lähdettiin vain tosi pienen lentolaukun voimin, johon sain sullottua molempien tavarat ja jäipä tilaa vielä tuliaisillekin.


Käytännölliset säähän sopivat vaatteet. Ensitöikseni tietysti katson sääennusteet läpi, sillä käytännöllisyys menee tottakai kaiken edelle. Sadesäällä esimerkiksi jätän valkoiset lenkkarit kotiin, vaikka lämpötilat ne sallisivatkin. Plussa-asteilla en kuitenkaan valitse ohuinta takkia, sillä tuulinen sää voi tehdä lämpötilasta paljon odotettua kylmemmän.

Rento neutraalin värinen takki. Rakastan oversize -mallisia takkeja, ne ovat ensinnäkin mukavia päällä ja lisäksi alle mahtuu mitä vain. &Other Storiesin takki on 100% villaa ja siinä on vuori, joten se on ollut todella kovassa käytössä kuluneena talvena. Neutraaliin väriin on helppo yhdistää ihan mitä vain asusteita. 



Kaksi laukkua. Lähes aina lähden kahden laukun kanssa  - isompi matkustamiseen ja pienempi kaupungille. Pieni laukku kulkee matkat näppärästi isomman laukun sisällä. Isoon laukkuun tulee mahtua myös passit,  sateenvarjo, aurinkolasit, pipo, kaulaliina kuin muutkin tarpeelliset ja sen pitää olla helposti kannettava. Tämän vuoksi suosin useimmiten vuosikausia vanhaa Célinen Belt Bagia. Guccin pikkulaukku taas mahduttaa sisäänsä vain tarpeellisimmat ja onkin loistava kaupungilla kun kädet jäävät vapaiksi tai illalliselle mennessä.


Kaksi mekkoa. Toinen päälle jo mennessä ja toinen matkalaukkuun. Oikeasti ainoat mitä minun piti matkakassiin pakata olivat villamekko, pipo, alusvaatteet ja kosmetiikka. Laivalle lähdin &Other Storiesin ruskeakukallisessa mekossa, joka on minusta sävyltään täydellinen syys- ja talvikäyttöön. Mekko oli vilpoisa laivalla, mutta siinä pärjäsi hyvin ulkonakin villakangastakin kanssa. Mekko toimi myös loistavasti illalliselle mennessä. Matkustin siinä tosiaan mennen tullen. Lämpimämmän villamekon otin mukaan seuraavan päivän kaupunkikiertelyyn, kun tiesin että suurimmaksi osin tuli oltua ulkona. 


Kaikkeen sopivat kengät. Jos otan vain yhdet kengät mukaan, ne ovat talviaikaan kaikkeen sopivat käytännölliset maiharit, jotka menevät mekkojen kanssa, omaavat pitävät pohjat ja ovat käytännölliset kaikissa sääolosuhteissa, niin sadekuuron yllättäessä kuin liukkaallakin. Steve Maddenin maiharit ovat olleet muutenkin talven käytetyimmät kenkäni. 



Kaksi pipoa. Hattu oli aivan ehdoton Tallinnan viimassa, joten onneksi pakkasin sen mukaan. Hatuilla saa myös helposti muutosta samaan takkiin, eivätkä ne vie juuri tilaa ja mikä parasta hiustenlaitosta ei tarvitse pahemmin huolehtia. Pipo kulkee myös näppärästi laukussa. Musta pipo on vuosia vanha Cosilta ja ruskea pipo Arketilta

2 kommenttia:

  1. Ah, niin tyylikäs, kuten aina! <3 Rakastan tuota takkia, laukkujasi ja kenkiä. Mekkoa ja etenkin ruskeaa pipoa - eli kaikkea haha :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet aina niin kohtelias <3 Kiitos!!! Jos joskus etsit pipoja niin Arketilta saa ihan parhaat :) Mukavaa päivää!

      Poista