maanantai 3. tammikuuta 2022

Tammikuu neulekuu

 Postaus sisältää *mainoslinkkejäMukavaa alkanutta vuotta! Tammikuu on itselleni aina jotenkin sellainen vähän nihkeä kuukausi. Joulukuussa on niin paljon puuhaa niin töissä kuin vapaalla, kun taas tammikuussa kaikki hiljenee. Ennen pandemiaa meillä oli tapana tehdä joku pieni matka alkuvuodesta, esimerkiksi Saksaan tai Tallinnaan, kovasti kaipaankin reissuun. Täytyy kuitenkin nyt vain lähinnä nauttia talvesta kotona, luminen maisema onneksi piristää ja iloitsen muutenkin kovasti kunnon talvesta. Näin alkuvuodesta odotan päivien pidentymistä, maagista kun ihan pian on kolmen jälkeenkin valoisaa. Täytyy sanoa, että bloggaaminenkin helpottuu tällöin kummasti, sillä nyt on ollut haasteellista kuvata lyhyeen valoisaan aikaan. 

Viime vuoden tammikuussa kirjoitin tänne blogiin kokonaiset kaksi postausta, sillä aikani kului neuloen. Täällä ruudun toisella puolella tosiaan neulominen jatkuu innolla, tosin nyt alkuvuodesta inspiroi tehdä kaikenlaisia pieniä töitä, sillä neuloin syksyllä niin monta villapaitaa putkeen. Kuvissa näkyykin pari loppuvuoden työtä - pipo ja kaulaliina. Tykkään tosi paljon tällaisista yhtenäisistä seteistä ja olenkin tehnyt niitä jo useammat. Asusteet ovat tosi helppoja tehdä, jos joku siellä ruudun takana suunittelee neulomisen aloittamista. Kaulaliina on supersimppeli, mutta aika tylsähkö neuloa (luo 61 silmukkaa, neulo joka toinen oikeaa ja joka toinen nurjaa, kunnes kaulaliinan pituus on haluttu). Kuvien pipon tein Dropsin ohjetta mukaillen, sillä katsoin neuvot vähän erilaiseen kavennustapaan. Neuloin pipon ohjeesta poiketen 96 silmukalla, sillä tämä määrä on omaan päähäni sopivin, ja tein mallista vähän pidemmän, sillä halusin kaksinkertaisen taitoksen. Lankoina käytin yhdessä *Dropsin Alpacaa sävyssä Kameli ja *Kid-silkiä sävyssä Almond. En muista ihan tarkkaan lankojen menekkiä, sillä neuloin samoista langoista myös neuleen ja kypärämyssyn aiemmin. Laskelmoin Alpacaa menneen pipoon sekä kaulaliinaan yhteensä ehkä viitisen kerää ja Kid-silkiä varaisin neljä kerää. 

2 kommenttia:

 1. Sain nyt neljänä jouluna aherretut iskän villasukat valmiiksi joten voisinkin aloittaa seuraavaksi projektiksi kaulahuivia. Jospa valmistuu nopeammin :D millä ohjeella teit kypärämyssyn?
  Kepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin mahtavaa! 😍 Eikun seuraavan projektin kimppuun siis! Kaulaliina on helppo, mutta jäätävän tylsä neuloa omasta mielestä, hehe. Tein vielä joulukuussa sekä tuon oman että kaulaliinan anopille joulupakettiin, niin nyt en tee moisia kyllä hetkeen 😀

   kypärämyssyn tein tällä Reetan ohjeella, mutta tapani mukaan muokkasin ohjetta jonkun verran. Tein pääaukkoon resorin ja alle resorin jälkeen sileää neuletta. Reetan ohjeet on tosi hyviä ja helppo lukuisia ja yksi inspiraation lähde että ylipäätään aloin neuloa 😊
   https://www.rknits.com/rknits-neuleohjeet/rknits-otta

   Poista