perjantai 31. joulukuuta 2021

Lumisia kuvia ja loppuvuoden ajatuksia


pipo & kaulaliina - neulotut
kashmirkäsineet - Portolano
takki - &Other Stories
laukku - Gucci
nilkkurit - Zara

Vuoden viimeinen päivä! Mitä vanhemmaksi tulee, sitä nopeammin aika kuluu. Täysin totta ja en voi kuin ihmetellä, minne ihmeeseen kulunut vuosi taas meni? Tämä ei ollut minulle mikään helppo vuosi, ja omassa elämässäni se ensimmäinen pandemia vuosi oli lempeämpi monella tapaa. Vuoden lopussa aina vähän joka kriiseilen, sainko mitään aikaan? Nykymaailmassa pitäisi jatkuvasti olla tavoitteita, pitäisi olla sitä ja tätä. Vuoden vaihtuessa tajuaa taas kuinka vanhenee, joka välillä ahdistaa. Olenkin huomannut miten arvostan juurikin nykyään eniten aikaa, ja mietin tarkkaan mihin sitä haluan käyttää. Menneen vuoden parhaita hetkiä näin jälkikäteen ajateltuna olivatkin vietetyt vapaapäivät mökillä.

Vuoden alussa tammikuussa kokosin itselleni pienen listan, ei mitään uudenvuoden lupauksia, mutta sanotaanko että haaveita ja tavoitteita kuluneelle vuodelle. Kirjoitin ne itselleni ylös, mutta muille en niistä puhunut. Osa toteutui, osa ei, mutta jatkan panostamista asioihin ensi vuonna enemmän. Yksi pieni tavoitteeni esimerkiksi oli säästää tietty summa rahaa ja miettiä kulutustani tarkemmin. Tämä onnistui kohtalaisen hyvin, vaikka edelleen hankin esimerkiksi uusia vaatteita enemmän kuin tarvetta olisi ja tykkään toisinaan panostaa kalliimpiin laukkuihin. Mutta olen kehittynyt tässä paljon, en esimerkiksi luuhaa kaupoilla muuten vain.

Toinen pieni tavoitteeni oli, että opettelen neulomaan, edes jotain pientä kuten pipon ja villasukat. Enpä olisi uskonut, että alun kankeuden, neulomisen ja purkamisen, kiroilun ja öiden valvomisen neuloen jälkeen, olisin vuoden lopussa tehnyt kymmenittäin pipoja, kaulaliinoja, kypärämyssyjä, sukkia ja jopa villapaitoja useammat kappaleet. Neulomisen lisäksi aloitin alkuvuodesta myös toisen uuden "harrastuksen", kun liityin ammattiliiton paikallisosaston johtokuntaan. Tämä on ollut mieluinen pesti, on ollut kiva käydä kokouksissa, saada uutta sisältöä elämään ja tavata uusia ihmisiä. Näiden harrastusten parissa jatkan innolla alkavana vuonna ja haluan kehittyä neulomisesssa. En tee lupauksia uudelle vuodelle, mutta listaan taas muutamia uusiakin tavoitteita itselleni ylös.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti