lauantai 2. toukokuuta 2020

Lempikuu toukokuu

Toukokuu on ehdottomasti lempikuukauteni. Kun tietää että kesä on vasta tuloillaan, luonto alkaa näyttää parastaan ja lömpötilat alkavat päivä päivältä nousta, muttei ole vielä liian kuuma makuuni. Usein olemme myös toukokuussa olleet ulkomailla, mikä on tottakai tehnyt kuukaudesta vähän spesiaalimman. Tänä keväänä meidän toukokuun lomakohde on ulkomaanmatkan sijaan kesämökki, mutta ei sekään huono vaihtoehto ole. On myös oikeastaan aika kivaa poikkeusoloista huolimatta, kun kerrankin saa nauttia koko kuukauden upeasta Suomesta, vihdoin ehdin nähdä kirsikkapuiden kukinnan sekä luonnon henkiin heräämisen muutenkin. Se on selvää, että tästä toukokuusta tulee hyvinkin poikkeava aiempiin nähden. Onneksi muistot ovat ikuisia, joten kokosinkin yhteen vähän parhaita paloja vuosien varrelta menneiltä toukokuilta. 
2015 & 2016. Teimme perinteisen kahden viikon Etelä-Ranskan loman, nimittäin tämä traditio alkoi jo 2013, kun matkustimme ensimmäistä kertaa Cannesiin. Neljä toukokuuta peräkkäin kaksi viikkoa kuukaudesta meni ihanasti Ranskan auringon alla. Kiersimme toki myös  muun muuassa läheiset Nizzan ja Monacon. Cannesissa oli visiittimme aikana filmifestivaalit, jotka ovat olleet kiva kokemus ihan vain turistin silminkin, sillä juhla-asuja ja julkkiksia näkee varmasti. Ihanaa kun toukokuussa pääsi jo kunnolla kesätunnelmiin lomalla ja Suomeen palatessa oli kesä tullut aina tännekin. Cannes on ehdottomasti minun sekä mieheni yksi lempikohteista, joten näitä matkoja muistelee aina lämmöllä.2017. Emme matkustaneet toukokuussa, sillä olin vasta edellisenä syksynä aloittanut kahdessa uudessa työpaikassa, joten minulla ei ollut oikein lomia tuolloin. Toukokuussa tein tosin viimeisen vuoron toisessa työssä, keskittyen kesän ajan vain toiseen, ja samalla tiellä ollaan edelleen. Pidimme kuitenkin Cannesin perinteestä kiinni, sillä matkustimme sinne loppukesästä. Toukokuussa kävimme useasti lähikaupungeissa, Helsingissä ja Porvoossa. Oli jo tosi lämmin ja muistan, että loppukuusta päästiin hellelukemiin! Tukka oli omanvärinen ja polkka. Vaatteissa kovaa huutoa oli kaikki pliseerattu - niin housut kuin hameetkin. 

2018. Toukokuun loma sijoittui Espanjaan, sillä olin jo muutaman vuoden haaveillut, että matkustaisimme Barcelonaan uudelleen kaupungin ollessa tuttu jo useamman vuoden takaa. Olimme Espanjassa viikon, en koskaan lähtisi lentämään minnekään vain viikonlopuksi. Barcelonassa muistan olleen vähän epävakaat säät, mutta Suomessa päästiin jo lähes hellelukemiin. Oli niin ihanaa käydä jäätelöllä ja istua ulkona kahvilla, niin asuinkaupungissa kuin muuallakin.
2019. Lomamme suuntautui Italiaan kolmeen eri kaupunkiin - Bolognaan, Modenaan ja Roomaan. Alkuperäinen suunnitelma oli lentää ensin pariksi yöksi Milanoon, mutta lentoyhtiön lakon vuoksi jouduimme viime hetkellä vaihtamaan koko kohteen ja hankkimaan uudet lennot Bolognaan. Muistan miten stressaantunut olin tuolloin lakosta ja lopulta kohteen muuttumisesta, mutta näin koronan keskellä nuohan olivat ihan mitättömiä murheita. Muistoksi Roomasta lähti mukaan alimman kuvan mekko, kun menimme kaatosateelta suojaan johonkin randon putiikkiin. Lomalta palatessa alkoivat tietysti heti työt, mutta ehdimme tehdä ensimmäisen mökkireissunkin kuun aikana ja Suomeenkin saapuivat kesämekkokelit. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti