torstai 14. toukokuuta 2020

Melkein kuin ulkomaanlomalla

Viime aikoina on ollut todellinen ilo, että kesämökki on noin tunnin ajomatkan päässä. Siellä onkin ollut mahtavaa nyt viettää aikaa ja huomata, miten kevät etenee. Teimme kevään ensimmäisen mökkireissun jo kuukausi sitten, ja viihdyimmekin siellä samantien neljä päivää. Taustatietona mainittakoon, etten vielä muutama vuosi sitten ollut mitenkään innokas mökkeilijä - nykyään tilanne on kääntynyt päälaelleen. Päätimmekin että nyt toukokuussa on tehtävä vastaava kolmen yön visiitti mökille, nauroimme miehen kanssa, että se on tämän kevään perinteinen ulkomaanmatka. Joten sunnuntaina ajelimme mökille ja keskiviikkona kotiin. Totta puhuen, kun neljän mökillä vietetyn päivän jälkeen palasimme kotiin, tuntui kun olisi tullut pidemmältäkin reissulta, melkein kuin ulkomaanlomalta. Jo maisemanvaihto ja omista arjen rutiineista hetkeksi irrottautuminen tekee minulle lomafiiliksen. Mökillä...


...viiletin päivällä menemään kesämekossa, mutta illalla saikin heittää jo villasukkaa jalkaan. Melkoista säänvaihtelua, kun lämmittävä aurinko muuttui räntäsade kuuroonkin.

...puhalsin saippuakuplia. Super hauskaa katsella, kun kuplat lentelivät pitkin pihaa metsään asti. Enpä muista milloin olisin viimeksi kuplia puhaltanut, mutta jostain sain idean ostaa saippuakuplia. Muistan kun yläasteella kotitalousopettajamme neuvoi, ettei saisi koskaan menettää lapsekkuuttaan - juuri tätä hän varmasti tarkoitti.


...käytin paljon vähemmän somea. Kun en edes aina muistanut minne puhelimen laitoin, saati että nettiyhteys ei ole parhain mahdollinen, unohtuu esimerkiksi normaali Instagramin jatkuva selailu. Päivitin toki omani välillä ja katsoin uutiset läpi, mutta se jatkuva puhelin kädessä roikkuminen jäi ja hyvä niin.

...luin kirjan. Mietin jo talvella, että haluaisin vuosien tauon jälkeen lukea kirjan - kiireessä koko ajatus jäi, kunnes nyt keväällä julkaistiin elämänkerta Kirsti Paakkasesta, joka kiinnosti sen verran, että ostin kirjan. Siihen olikin kiva uppoutua mökillä ja lukea samantien koko teos läpi. Täytyy sanoa, että Kirsti on todella ihailtava henkilö, mutten itse voisi elää vain työlle.


...keräsin käpyjä. Yksi lempipuuhani mökillä on tosiaankin keräily - ennen kuin kukkia ja marjoja pääsee keräämään, keräsin käpyjä. En ole ennen edes ajatellut, miten paljon erilaisia niitäkin on ja sain hurjasti ideoita niiden käyttöön. Maalaamista ja askartelua siis luvassa myöhemmin.

...pyöräilin pitkin maalaisteitä ja ihana kun vastaan tulleet autoilijat moikkasivat. Tosin näin tasan kaksi autoa, mutta kuitenkin. Se että kaikille vilkutetaan iloisesti, oli tuttu tai ei, on parhaita juttuja maalla. 


...saunottiin joka ilta puusaunassa ja sen päälle grillattiin makkaraa. Tai siis minun tapauksessani kananakkeja.

...ihmettelin miten myöhään oli valoisaa. Kaupungissa en ole niinkään kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota, mutta mökillä kun oli paljon ulkona tuli tämäkin huomattua. Kello lähenteli yhtätoista kun tuli pimeää.


...katsoin I feel pretty -leffan. Hömppä on välillä niin parasta ja oli kiva palata New Yorkin maisemiin, vaikkka samalla tuli vähän haikea fiilis, kun mietin ettei tänä vuonna tuskin tulla pääsemään Nykiin kuten olin ajatellut.

...nukkumaan mennessä kuuntelin hiljaa Yöradiota, enkä laittanut herätyskelloa aamuksi soimaan, koska ei ollut minnekään kiire. 


mekko - &Other Stories
kassi - Gauhar Helsinki
tennarit - Victoria 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti