keskiviikko 6. toukokuuta 2020

5 x Käytetyin laukkuni

Laukut ovat aihe, mistä tykkään hurjasti lukea muiden blogeissa, joten ajattelin että olisi aika tehdä itsekin pitkästä aikaa jonkunlainen laukkupostaus. Juuri nyt ei ole mitään laukkua hankintalistallani, mutta olen kuitenkin jo jonkun aikaa haaveillut enemmän ja vähemmän Diorin laukusta klassisella sinisellä monogram canvas materiaalilla vintageversiona, ja olen tainnut asiasta täälläkin aiemmin mainita. Kriteerini täyttävän käytetyn laukun löytäminen taitaa olla kuitenkin tapauksessani mahdoton tehtävä, joten voi olla että joskus tulevaisuudessa hankin ihan uuden laukun. Minua kiinnostaa pieni crossbody -malli tai klassinen satulalaukku, jota muistan ihailleeni jo pari vuotta sitten Los Angelesissa törmättyäni siihen naisella hotellin aamupalalla. Omassa käytössäni kuitenkin pienet pitkän hihnan omaavat laukut ovat käytännöllisimpiä, joten luulen että kallistuisin kuitenkin sellaisen puoleen. Sitä ennen tässä esittelyyn viisi tällä hetkellä eniten käytössä olevaa laukkuani.


Guccin Dionysus laukun hankintaa pienimmässä mini-koossa olin suunnitellut pitkään, kunnes syksyllä 2018 tilasin sen heidän nettikaupastaan. Kävin aiemmin sovittamassa kyseistä paikan päällä Seattlessa, mikäli hinta ei olisi ollut siellä niin paljon kalliimpi, olisin sen varmasti samantien mukaani napannut. Vaikka laukku on todella pieni, se mahduttaa sisäänsä kaiken mitä arkena mukanani kannan - puhelimen, korttikotelon, huulipunan ja avaimet, mitään muuta tänne ei kyllä mahdu. Rakastan laukun helppoa canvas -materiaalia ja näppärää kokoa, kädet jäävät vapaaksi ja tämä roikkuu menossa mukana. 


Cèlinen Mini Belt bag minulla on ollut käytössä viisi vuotta, ja täytyy kehua että se on pysynyt aivan moitteettomassa kunnossa, vaikken pahemmin ole varonut sen käytön kanssa. Mikäli tarvitsen mukaani vähän enemmän tavaraa, kuten passin, sateenvarjon ja vesipullon, on kyseinen laukku valintani. Pysyy muodossaan myös tyhjänä, mutta mahduttaa sisäänsä tarpeeksi olematta kuitenkaan jättimäisen kokoinen. Pitkän hihnan kanssa kädet saa vapaaksi, mutta on näppärä kantaa myös lyhyemmästä kahvasta. Nahka ei ole saateessa tai auringossa mennyt miksikään, eikä tässä materiaalissa naarmutkaan näy, oikeasti tässä ei näy mitään käytön jälkiä, joka itseänikin ihmetyttää. Tämän kanssa muistan pohtineeni, kyllästyykö laukun ulkonäköön, mutta ei kyllä ole vuosien aikana alkanut tökkimään yhtään, päinvastoin!Chloén mini Faye tai tarkemmin sanottuna lompakko hihnalla, on ollut lempparini jo neljän vuoden ajan. Hankin ensin mustan syksyllä 2016 lahjaksi itselleni saatuani uuden työpaikan ja olin myös juuri myynyt kirpparilla tarpeetonta tavaraa, tilalle ostin tämän laukun. Mietin jo silloin tosi pitkään mustan ja harmaan välillä, päädyttyäni lopulta helppoon mustaan. Tykästyin malliin niin kovasti, että kesällä 2019 parin vuoden harkinnan jälkeen ostin saman myös harmaana. Mietin pitkään onko mitään järkeä ostaa kahta samaa laukkua, mutta malli on omassa käytössäni niin toimiva, joten miksei. Tämä kaksikko kulkee mukanani kesät talvet, sillä eniten käytössä ovat juurikin pienet crossbody-laukut, sillä tykkään että kädet jäävät vapaaksi. Fayessa on korttipaikat valmiina, joten ei välttämättä tarvitse erillistä korttikoteloakaan mukaan. Nämäkin mahduttavat mukaan vain tärkeimmät. 


Pradan Re-Edition 2005 -laukku on tosiaan paluu vuosituhannen alkuun ja viime vuonna sama laukkumalli tuli taas tuotantoon. Uusin laukku on yleensä se kaikista käytetyin ja tilattuani laukun helmikuussa Pradan verkkokaupasta, se on kulkenut mukana melkein päivittäin. Pakko muuten kehua, miten ihanasti laukku oli paketoitu siniseen laatikkoon ja toimitus oli todella nopeaa. Tässä vähän aluksi mietitytti kestääkö malli ja materiaali aikaa, sillä nykyään haluan hankkia laukkuja sillä ajatuksella, että ne ovat minulla aina. Materiaaliltaan laukku on nimittäin nylonia, nahkaa ovat vain hihna ja kanttaukset, mikä onkin käytössä osoittautunut hyväksi puoleksi - ei tarvitse varoa sateen kanssa ja lika ei tartu. Laukku on myös yllättävän tilava siihen mihin olen tottunut - tänne menee kätevästi myös esimerkiksi aurinkolasit koteloineen. Mikä parasta laukku kulkee näppärästi olalla ja se on todella kevyt. Malli on myös todella erilainen muihin laukkuihini verrattuna, joten tosi kivaa vaihtelua. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti