tiistai 19. toukokuuta 2020

Pieni parveke puutarha


Viime viikkoina olen tykännyt  seurata  mökkiohjelmia, niitä missä laitetaan mökki kuntoon tai mennään ihailemaan mitä upeimpia kesäpaikkoja. Ihailen varsinkin, miten erilaisa elementtejä, värejä ja kukkia on yhdistelty. Näitä katsoessa sainkin inspiraation tehdä pikkuisen puutarhan meidän lasitetulle parvekkeelle. En ollut ajatellut tästä blogiin kirjoittaa, mutta homma hoitui niin edullisesti ja nopeasti, että ajattelin jospa joku vaikka siellä ruudun toisella puolella inspiroituisi. Ruukkuja kotoa löytyi jo valmiiksi, vihreät ruukkutikkaat sain lahjaksi (ne ovat Lidlistä), joten lopulta ei tarvinnut ostaa kuin muutama kukka ja yrttien siemeniä (löytyivät edullisesti Tokmannilta). Parasta kun sai hyvin hyödynnettyä jo olemassaolevia ruukkuja, joista monet olivat olleet pitkään ihan tyhjänpanttina.


Vaikka muuten suosin todella neutraalia sisustusta, tuli puutarhasta hempeän pastellinen ja se onkin kiva piriste parvekkeelle. Halusin myös sellaisen hallitun kaaoksen - erilaisia ruukkuja, kukkia ja yrttejä, tavallaan mikään ei sovi yhteen, mutta kokonaisuuten kuitenkin yhtenäinen, ymmärrättekö mitä tarkoitan? Vaikeinta oli valita kukat, kauniita kun oli kauppa pullollaan, mutta ajattelin että niitähän voi vaihdella kesän mittaan ja viedä vaikka osan mökille, jos kyllästyn. Ihan uusi maailma itselleni oli puutarhamyymälä, joten luulen että siellä tulee vierailtua vielä useat kerrat ja tämä kukkanurkkaus tulee tästä kasvamaan.

Pieniin ruukkuihin istutin erilaisia yrttejä, jos lähtevät kasvamaan vaihdan luultavasti isompiin myöhemmin. Ruukut ovat muuten olleet jo vuosia käytössä rairuohon kasvatuksessa pääsiäisenä. Jätin tarkoituksella ruukkuihin merkitsemättä, mikä yrtti on kysessä, kiva yllättyä! Ainut minkä tiesin varmasti haluavani oli laventeli, jonka olinkin jo aiemmin ostanut,  se kun tuoksuu ihanalle ja tykkään myös ulkonäöstä. Muuten ajattelin valkoisia kukkia, mutten voinut vastustaa pinkkiä pelargoniaa. Kahden valkoisen kukan nimeä en rehellisesti edes enää muista. Katsotaan kauan nämä pysyvät hengissä. Tarkoitukseni on tosiaan myös päivittää ”puutarhaa” kesän mittaan, vaihdella kukkien paikkaa ja hankkia muutamia kukkia lisää.


Hylly on minusta superkiva ja mietin jo miten se taipuu parvekkeen sisustukseen ympäri vuoden. Siinä tuli vielä mukana kaksi valkoista liitua, joten liitutauluun voi kirjoittaa mitä haluaa, hauska yksityiskohta. Tykkään jopa väristä, vaikken vihreästi yleensä pidä, puutarhateemaan se istuu kuitenkin täydellisesti, jotenkin tulee ihan mökkifiilis. Ihana että näin pienestä jutusta voi tulla näin iloiseksi! Kivaa hoitaa kukkia pitkin kesää ja jännittää lähtevätkö yrtit kasvamaan.


Perjantai-iltana kun olin aiemmin saanut puutarhan "valmiiksi", istuin pitkään parvekkeella ja ihailin kukkia, laitoin Joikin vaniljantuoksuisen kynttilän palamaan ja päätin napata spontaanisti nämä kuvat, vaikka ilta jo vähän hämärsi. Veikkaan että parvekkeella tulee nyt vietetty entistä enemmän aikaa. Mitäs tykkätte pikku puutarhasta? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti