maanantai 20. huhtikuuta 2020

Viime viikon parhaat


Syntymäpäiväkortin lähetys isoäidille. Olen viimeisen vuoden aikana palannut vanhojen kunnon postikorttien pariin. Kaikki lähti siitä, kun viime syksynä halusin lähettää kiitoskortin naiselle, joka istutti upeita kukkapeltoja, kuten kuvissa näkyvät auringonkukat, kaikkien iloksi ihan hyvää hyvyyttään. Ostin samantien kokonaisen laatikon Marimekon postikortteja, niitä onkin riittänyt lähettää kaikkina vuodenaikoina. Isoäitini vietti viime viikolla huimaa 94-vuotis syntymäpäivää, joten kortti oli pieni ele, mutta enempää en oikein tässä tilanteessa voinut tehdä, kun puhelimessa puhuminen ei ole mahdollista.

Starbucksin tuoksuinen koti. Ostettiin kaupasta juuri myyntiin tullutta Starbucksin suodatinkahvia ja eräänä päivänä kun tulin lenkiltä kotiin, tuli heti ovelta vastaan tuttu tuoksu - se kun astut Starbucksin kahvilaan sisään. Koska kahviloihin ei nyt pääse, on paras vaihtoehto tuoda kahvila kotiin.


Aurinkoiset säät monen räntäsadepäivän jälkeen. Sää vaikuttaa mielialaani melkoisesti ja huomasin sen taas, miten olen paremmalla mielellä paremmalla säällä. Tosin pieni takatalvi taitaa kuulua asiaan joka kevät, ja olikin ihan mahtavaa nähdä räntäsateen jälkeen vihdoin aurinko. Parasta on, että ylipäätään saa mennä ulos, oli sää mikä vain, älytöntä ettei sekään kaikille ole itsestäänselvyys.

Oma keräämät marjat pakastimessa. Viime kesän lopulla keräsin mökiltä hulluna marjoja - niin mustikoita, viinimarjoja kuin omenia. On ollut ihana syödä aamupala rauhassa, luonnonjugurttia ja marjoja tai turkkilaista jugurttia omatekemällä omenahillolla. Voin kertoa, etten vaikka kymmenen vuotta sitten tehnyt mitään noista, marjojen kerääminen tai hillon keittäminen olisi lähinnä naurattanut. Lapsena en myöskään nauttinut, kun isoäiti vei marjametsään ja ämpäri piti tulla täyteen. Nykyään marjastus on ihan lempikeino rentoutua.


Elokuvat ja sarjat. Viime viikon paras katsottu elokuva oli Tyttöni mun. Olen saanut kyseisen leffan lahjaksi jo vuosia sitten, nimittäin se on yksi suosikkini, mutten ollut edes ehtinyt avata sitä muoveista aiemmin. Vihdoin oli aikaa katsoa se yksin, vaikka olen nähnyt elokuvan lukuisia kertoja, tulee silti aina itku. Usein muuten nuo vanhimmat leffat ovat niitä parhaita. Vastapainona ollaan katsottu American Horror Story 1984 -sarjaa, joka on aika raaka. Horror Storyn ensimmäinen kausi alkoi muuten aikoinaan, kun olimme Miamissa lomalla ja ihan ensimmäinen jakso tulikin katsottua siellä, nyt on tosiaan meneillään jo yhdeksäs tuotantokausi. 

Rento pukeutuminen. Suosin aina melko rentoa tyyliä muutenkin, mutta viime viikkoina ovat tennarit olleet entistä kovemmassa käytössä, kun viikon kohokohtia on ruokakaupassa käynti. Vaikka suurinosa viikosta meni kotona, meikkasin muutaman kerran ja panostin vähän jopa pukeutumiseen, trenssin käyttö on jo vaihtelua kotilookkiin. Vaihtelua saa myös ajelemalla välillä autolla isompiin marketteihin, useimmiten kun tulee suosittua omaa lähikauppaa.


Aurinkoista alkanutta viikkoa! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti