perjantai 10. huhtikuuta 2020

Pääsiäinen kotona

Kieltämättä olin suunnitellut viettäväni pääsiäistä vähän erilailla, kun meidän piti olla koko viikonloppu Helsingissä, mutta hotelli vaihtuikin omaan kotiin. Ensi viikolla minulla alkaa myös talviloma, jolloin olin tosiaan suunnitellut matkustavani Suomen sisällä, ja nythän loma venyikin odotettua pidemmäksi. Pitkästä aikaa on kevät, kun ei olla ulkomailla ollenkaan, monta vuotta olemme reissanneet näihin aikoihin. Joten onhan tämä poikkeusaika outoa kaikin puolin. Mutta tällaista tämä elämä nyt jonkun aikaa on, ja pakko sanoa, että tähän kotona oloon alkaa jo tavallaan tottua. Olen myös nauttinut vapaa-ajasta ja siitä, että se normaalisti päällä oleva jatkuva kiire on poissa, eli kaikessa on aina myös jotain hyvääkin. 


Olen ulkoillut päivittäin, saanut kotona paljon to do -hommia tehtyä, en edes muista milloin viimeksi pyykkikori olisi ollut tyhjä. Viime viikolla kirjoitin pääsiäiskortteja ja sain ne postiinkin hyvissä ajoin. Kotoilu on myös saanut minut ensimmäistä kertaa elämässä innostumaan leipomisesta. Ensitöikseni ostin kakkuvuoan ja leivoin porkkanakakun. Tuskin olisin normaalisti alkanut leipomaan, sillä moiseen en löytäisi arjessa aikaa saati intoakaan. Lisäksi värjäsin itse kulmakarvat, tämä on myös homma mihin en normaalisti itse ryhtyisi vain jättäisin sen ammattilaisille. Minulla ei ole yleensäkään vaikeaa keksiä tekemistä, päinvastoin, joten vaikka tilanne koronan keskellä on muuten ahdistava, niin kotona puuhaillessa pystyn unohtamaan sen, sillä murehtimalla asia ei parane.Vähän pääsiäistunnelmaa toin kotiin pienten juttujen myötä. Rairuohot istutin jo hyvissä ajoin pari viikkoa sitten, joten niitä on katseltu jo jonkin aikaa, eivätkä ole enää ihan freeseimmät. Fun fact - ruohonvihreä on inhokkivärini, en esimerkiksi voisi koskaan pukeutua sen värisiin vaatteisiin enkä pidä väristä kuvissa, silti rakastan vihreää luontoa ulkona.


Vaihdoin sohvan koristetyynynpäälliset vaaleampiin sävyihin. Tyynyt ovat sellaisia, joita vaihdan usein, muutaman viikon välein. Ensinnäkin kaipaan vaihtelua ja haluan tietysti, että ne ovat aina puhtaat. Tykkään aika neutraaleista sävyistä, mutta usein suosin isoja kuvioita, nyt halusin rauhoittaa tilan, kun tuo rairuoho on niin vihreä.


Piipahdin myös aiemmin viikolla pikaisesti läheisessä kukkakaupassa, sillä kävelin siitä edellisenä päivänä lenkillä ohi ja päätin, että seuraavana päivänä haen kukkia kotiin. Minulla oli selkeä visio, että haluan vain valkoista. Mietin ensin tylsästi tulppaaneja, mutta kun putiikissa oli muitakin valkoisia leikkokukkia tarjolla, niin valitsin muutamia erilaisia. Lempikukkani on muuten gerbera.


Pääsiäinen, mikä ihana tekosyy syödä suklaata päivittäin! Innostuin vähän liikaakin pääsiäismunista ja meillä on niitä kaapit ja kipot pullollaan. Kinder on tottakai paras, siitä ei tarvitse edes keskustella. Oikein suklaista pääsiäistä teillekin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti