tiistai 14. huhtikuuta 2020

5 x Matkakohde listallani

Tiedän, ettei matkustamisesta voi juuri nyt kuin haaveilla, ja monet varmasti pyörittelevät silmiään, kuinka kukaan tässä maailmantilanteessa edes ajattelee lentämistä ympäriinsä. Matkailu on ollut ja tulee aina olemaan isossa osassa elämääni, se on avomieheni ja minun yhteinen juttu, ja olemmekin yhteisten vuosien aikana ehtineet matkustaa kiitettävästi. Minusta ihan näkemyksen avartamiseksi matkailu on hyvä harrastus, joka antaa elämään niin paljon sisältöä. Uskon ja toivon, että matkustaminen ulkomaille on taas pian mahdollista, ja siihen asti haaveilu on aina sallittua. Sainkin taannoin toiveen tehdä postauksen viidestä matkakohteesta, joihin haluaisin lähivuosina mennä, joten postausideaan tartuin tottakai. Suosikkikohteinani pysyvät Cannes, Tallinna, New York ja Las Vegas, joiden lisäksi kiinnostaa viisi alla olevaa itselleni uutta kaupunkia. Kuvituksena kuvia Italiasta vuoden takaa.


Dallas, USA. Amerikasta on kokonaan vielä näkemättä Texasin osavaltio. Dallas on Amerikan yhdeksänneksi suurin kaupunki ja Texasin osavaltion kolmanneksi suurin. Yhdysvallat on muutenkin maa, jonne matkaisin mielelläni aina uudestaan, sillä osavaltiot eroavat niin paljon toisistaan, joten nähtävää on aina. Suurin matkahaaveeni olisikin päästä marraskuussa kahden edellisen vuoden tyyliin kiertelemään Jenkkejä pariksi viikoksi.


Amsterdam, Hollanti. Alankomaihin, tunnetummalta nimeltään Hollantiin, meidän olikin tarkoitus suunata alunperin tänä keväänä. Maa on vielä  kokonaan käymättä, joten pääkaupungista olisi helppo aloittaa. Amsterdamissa kiinnostaa kauniit rakennukset ja kanavat. Kaupunkiin haluaisin ehdottomasti keväällä, kun tulppaanit kukkivat ja luonto alkaa muutenkin herätä henkiin. 


Köln, Saksa. Saksa on lomakohteena aivan mainio ja minusta ehkä vähän aliarvostettu. Saksassa olisi useampikin kaupunki, joka kiinnostaa, mutta valitsin maan neljänneksi suurimman kaupungin eli Kölnin. Saksassa olemme käyneet aiemmin Berliinissä ja Düsseldorfissa, jotka ovat oikein kivoja kaupunkeja. Saksa on helppo kohde myös talviaikaan, joten sinne voisin hyvin lähteä vaikka tammikuussa. Toisaalta Amsterdamin ja Kölnin matkat voisi yhdistää, kävisi samalla reissulla molemmissa, sillä Kölniin pääsisi kätevästi lentämään Hollannista käsin. 


Madrid, Espanja. Kun maassa on Barcelona ja Aurinkorannikko nähty useamman kerran, houkuttaisi  seuraavaksi kokea Espanjan pääkaupunki, Madrid. Rakastan espanjalaisten rentoa elämäntyyliä - mañana, mañana, ruokaa, ilmastoa, maisemia ja kaupungilla raikaavaa kovaa puheensorinaa. Espanjaan matkustaisin mieluiten toukokuussa, kun lämpötilat eivät ole omaan makuuni vielä liian korkeat, mutta saisi jo otettua varaslähdön kesään.


Pietari, Venäjä. En voi uskoa, etten ole koskaan käynyt Venäjällä! Niin lähellä, mutta jotenkin viisumin vuoksi niin kaukana. Minua kiinnostaa varsinkin maan toiseksi suurin kaupunki, Pietari. Erityisesti minua kiehtoo siellä upea arkkitehtuuri. Venäjälle matkustaisin mieluiten kesällä tai alkusyksystä, kun säät eivät poikkea Suomen ilmastosta juurikaan. Itse asiassa meillä on ollut monta vuotta suunnitteilla matka junalla Pietariin, joka on aina vain siirtynyt.  


Jos voisin huomenna mennä minne vain, menisin silti yhteen lempikohteeseeni, läheiseen Tallinnaan. Siihen asti palaan vanhoihin matkatunnelmiin kuvien ja Instagramiin tallentamieni kohokohtien myötä, harmi ettei siellä ole matkoja kuin parilta viime vuodelta. Kuvaan aina reissuilta jonkun verran storiesiin ihan omaksi ilokseni, juuri siksi että sen kautta lomatunnelmiin on helppo palata myöhemmin, ja muistoista saa enemmän irti, kuin vain valokuvia selaamalla läppärin näytöltä. Olisi myös ihana kuulla, mitä haavekohteita teillä on listalla?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti