maanantai 27. huhtikuuta 2020

Käytetyimmät aurinkolasini


Kevätauringon alkaessa paistaa on parasta ottaa kaikki ihanat aurinkolasit käyttöön, ne ovat sekä kiva asuste kuin myös melko pakolliset, sillä omat silmäni ovat sen verran herkät, että ne on pakko suojata auringon säteiltä.  Minulta löytyy aika monet pokat vuosien varrelta, mutta huomaan että niissäkin makuni menee aika kausittain, toisinaan käytän vai joitain tiettyjä laseja, kunnes kyllästyn ja vaihdan toisiin. Juuri nyt minulla on selkeästi nämä kolme suosikkia Ray-Banilta, joiden välillä vaihtelen. Tällä hetkellä tykkään tosi yksinkertaisista aurinkolaseista, kapein sangoin ja klassisin tummanvihrein linssein, ne kun sopivat ihan kaikkeen, niin lenkkipolulle kuin mekkoasuihinkin.


Ehdoton lempimallini on klassinen Round Metal, joka on saanut inspiraation 60-luvulta. Kyseiset ostin laivalta jo useampi kevät takaperin, muistaakseni 2017. Siitä asti ne ovat olleet ehdottomasti käytetyimmät lasini ja korvasivat aiemmat suosikkini Aviatorit, joskaan niitä en aio hävittää, sillä ovat myös aina ajankohtaiset. Ulkomaille lähtiessäni olen ottanut ainoastaan nämä lasit mukaan, sillä ne tosiaan sopivat kaikkiin asuihin. Tarkka malli on  RB3447 ja minulta löytyvät nämä koossa 50, useimmiten kun Ray-Banin laseja on saatavana kolmessa eri koossa ja tämä on niistä keskimmäinen.


Hopeasankaisen Oval 1970 -mallin hankin alkuvuodesta paikallisesta optikkoliikkeestä. Olin jo viime kesänä etsinyt enemmän ja vähemmän aurinkolaseja hopeanvärisin sangoin, kaikissa laseissani kun on kultaiset detailjit. Kun huomasin myyntiin tulleen soikean malliset linssit ja niitä oli saatavilla hopein sangoin, oli valinta selvä. Tarkka malli on RB1970 914931 ja linssit ovat kokoa 54, joka on näissä vähän oversize. 


Myöskin kullanvärisin sangoin suosikeihini kuuluu Hexagonalit, jotka ostin matkamuistoksi Los Angelesista pari vuotta sitten. Muistan miten sain etsiä kyseistä mallia useammasta liikeestä, ennen kuin löysin haluamani kokoiset pokat, sillä halusin nämä nimenomaan 54-kokoisilla linsseillä, jotta eroavat Roundeista. Taisi olla tuohon aikaan melko suosittu malli kyseessä, lopulta etsinnän jälkeen löysin ne Bloomingdale's tavaratalosta. Tässä mallissa yhdistyy hauskasti neliön ja ympyrän muodot. Mikäli kiinnostaa, niin tarkka malli on RB3548N. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti