perjantai 6. joulukuuta 2019

Untuvatakissa ja Amerikan ostostärpituntuvatakki - Uniqlo
housut - Mango
laukku - Chloé
pipo - Samsøe & Samsøe
lenkkarit - Adidas
aurinkolasit - Ray-Ban

Pitkä muttei nilkkoihin asti, untuvaa, huppu, veden- ja tuulenpitävä, yksinkertainen, näyttää hyvältä niin kiinni kuin auki pidettynä, järkevä hinta ja jotain muuta kuin mustaa - untuvatakki nimittäin. Helpommin sanottu kuin tehty, mutta ihme kyllä löysin vaatimukseni täyttävän takin Uniqlolta taannoiselta Amerikan matkalta. Mustia untuvatakkeja tuntui olevan kaupat pullollaan, mutta vaalean löytäminen ei ollut niin yksinkertaista. Tottakai vähän huolettaa, kuinka näin vaalea takki pysyy puhtaana, mutta onneksi sen voi pestä, joten uskon tästä olevan minulle iloa vuosiksi eteenpäin. Vaaleaan takkiin sopii kaikki asusteet, siksi päädyin lopulta tähän sävyyn, enkä aluksi kaavailemaani beigeen. 

Uniqlossa kannattaakin piipahtaa sen sattuessa eteen ulkomaanreissuilla, sillä heillä on kattava valikoima perusvaatteita hyvissä materiaaleissa ja kohtuullisissa hinnoissa (verkkokauppa toimittaa myös Suomeen, mutta kokojen arviointi voi olla haastavaa). Itse ostin liikkeestä tämän takin ja kaksi villamekkoa. Toinen myymälä, josta tein suurimman osan ostoksista, kuten nuo kuvissa näkyvät Adidaksen lenkkarit, oli Marshalls, eli outlet-myymälä, joka sijaitsee keskustassa ja niitä löytyy monista kaupungeista Jenkeissä. Liikkeistä löytyy kaikkea matkalaukuista meikkeihin edullisin hinnoin. Paras on Las Vegasin myymälä, josta tein parhaat löydöt - lenkkarit, collegevaatteita, pyjamahousut, meikkisiveltimiä ja kynsilakkoja. 

Muita mainitsemisen arvoisia Marshallsin tyylisiä outlet-myymälöitä ovat Saks Off 5th, Nordstrom Rack ja Century 21 (New Yorkissa). Itse tykkään enemmän näistä liikkeistä kuin suurista outlet-ostoskeskuksista, joista poistunkin lähes aina tyhjin käsin. Pakko myös mainita Banana Republicin alepäivät. Kyseinen myymälä on yksi suosikeistani Jenkeissä ja olen jo oppinut, ettei sieltä kannata ostaa mitään normaalilla hinnalla, sillä heillä on todella usein alepäiviä, kun kaikista tuotteista saa -40%. Pakko vielä sanoa, ettei Amerikka ole kuitenkaan mikään edullinen maa ja varsinkin dollarin kurssin ollessa lähellä euroa, ovat (normaalit)hinnat aika laillla Suomen tasoa. 

Hakutulokset

Tulokset internetis

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti