tiistai 31. joulukuuta 2019

Instagramin yhdeksän tykätyintä 2019


Spontaani puhelimella napattu kuva Tallinnasta tammikuussa. Hankin avomiehelle ja itselleni tuolloin joululahjaksi kahden yön hotellireissun kaupunkiin, niin tein muuten tänäkin jouluna, eli muutaman viikon päästä taas samoissa maisemissa. Tallinna on yksi lempikohteistani, sillä sinne matkustamiseen ei mene kuin muutama tunti, vanhassakaupungissa on aina kiva kierrellä ja jotain uuttakin löytyy joka kerta. Toisaalta Tallinna on niin tuttu, että siellä lomailu on huoletonta, kun tietää paikat eikä tarvitse juosta pää kolmantena jalkana pitkin nähtävyyksiä. 


Ensimmäisiä lämpimiä kevätpäivä huhtikuussa. Tehtiin perinteinen pääsiäisreissu Helsinkiin, syötiin vuoden ensimmäiset irtojäätelöt Helsingin Jäätelötehtaan kioskilla, käveltiin Huvilakadulla, otettiin näitä kuvia ja törmättiin Heikki Lampelaan, joka kehotti laittamaan kuvatekstiksi "Terveisiä Roomasta!". Onhan tuo upea pastellikatu kuin ulkomailla konsanaan.


Toukokuu ja Italian matka. Olimme reilun viikon maassa - Bolognassa, Modenassa ja lopuksi Roomassa. Kuvassa näkyvä sympaattinen pikkukaupunki Modena oli aivan ihana, kauniita katuja, rauhallista eikä pahemmin muita turisteja. Asu taas on niin perusasuni kuin olla ja voi - nahkatakki, kukkamekko ja tennarit. Tosin laukuksi valitsisin nyt jälkikäteen katsottuna jonkun muun.


Rooma ja kuuluisa Fontana di Trevi, jossa täydellisen kuvan saaminen oli oikeastaan mahdotonta. Turisteja parveili ympärillä kuin muurahaisia konsanaan. Roomasta jäikin eniten mieleen turistipaljous, vaikka oli vasta toukokuun alku, eikä se suosituin matkustusaika ollenkaan. Roomassa olin pitkään halunnut käydä, muttei se kyllä noussut lempikaupunkieni listalle. 


Lämmin toukokuu ja matkalla mökille. Muistan tuon fiiliksen, kun oli vasta toukokuun puoliväli ja kesä oli vasta alkamassa. Toukokuu on ihan lempikuukauteni! Kuva sen sijaan on napattu suloisessa Haminassa, jossa on niin kauniita puutaloja. Itse tykkään pehmeänsävyisistä kuvista, siksi valitsen aina mahdollisuuksien mukaan taustalle jotain hempeää. 


Kesäkuussa alppiruusut kukkivat kauneimmillaan läheisessä puistossa. Kukkakuvat ovat muuten aina niitä kaikista tykätyimpiä. Meinasin tosin jättää koko kuvan julkaisematta, kun tässä on makuuni vähän liikaa - kukkamekko kukkataustaa vasten, eikä oma olemuskaan ollut freesein työpäivän jälkeen. 


Ilmainen kukkakimppu mökillä. Viime kesänä kävimme yllättävän paljon mökillä, joka oli ihanaa. En ole koskaan ollut mikään mökkeilijä, mutta ilmeisesti ikää tullessa lisää, olen alkanut viihtymään mökin rauhassa ja jopa kaipaamaan sinne.


Elokuun kukkaloisto ja tästä kuvasta tuli ensimmäisenä mieleen kesäloma! Pidin loman pätkissä ja muistan miten tuossa vaiheessa kesää olin jo odottanut lomaani. Perjantaina työvuoron jälkeen ajettiin tälle upealle kukkapellolle, saatiin juuri ja juuri otettua kuvat, kunnes vettä alkoi sataa kaatamalla. Vieläkin huokailen, miten upea tuo kukkaloisto oli ja ajatella, että sen oli eräs henkilö omalle kotitilalleen istuttanut ja siitä oli iloa monille.


Lokakuu ja New York. Loka-marraskuun Jenkkireissu oli ehdottomasti vuoden kohokohta! New Yorkiin oli ihana palata monen vuoden jälkeen, eikä kaksi kertaa kaupungissa riitä alkuunkaan, sinne palaamme varmasti. Matkan järjestely kaikkine hotelli- ja lentovarauksineen oli aika iso homma, jota järejstelin ja säästin monta kuukautta, mutta kannatti! 

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! :) Sulla on niin kauniita asuja aina. Mistä tuo kolmannen kuvan kukkamekko mahtaa olla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos paljon! <3 Mekko on &Other Storiesilta :)

      Poista