perjantai 27. joulukuuta 2019

New York puhelimen kamerasta


En ole hirveästi Amerikan lomalta kotiin yli kuukausi sitten palattua ehtinyt fiilistelemään matkaa, sillä viime viikot ovat olleet niin kiireisiä. Kuvia lomalta tulossa enemmänkin muistakin kohteistamme, kunhan ehtisin selata rauhassa fotot läpi. Lomilla tulee otettua hurjasti ruutuja myös puhelimella, jotenkin aidompi tunnelma ja lisäksi minusta on ihana palata selaamaan kuvia myöhemmin, joten tässä vielä tunnelmia New Yorkista puhelimen kamerasta.


Loka-marraskuun vaihteessa New Yorkissa oli juuri kaunein ruska-aika ja säätkin vielä yllättävän lämpimät. Joskin kannattaa varautua siihen, että kelit voivat muuttua yhdessä yössä! Saimme muuten paikalliselta taksikuskilta vinkin, että syyskuu olisi se ihanteellisin aika matkustaa kaupunkiin.


Amerikassa kaikki on suurempaa, niin kahvikupin koko kuin koristelut. Halloween näkyi isosti ja hauskinta oli, että kun se loppui vaihtuivat koristelut lähes samantien jouluun. Kävelimme heti ensimmäisenä päivänä paljon eri alueilla, kuten Chelseassa. Kuvassa Chelsea Market, joka on käymisen arvoinen paikka - kauppahalli, josta löytyy lukuisia ravintoloita ja myymälöitä.


Upeita pilvenpiirtäjiä hotellimme (World Center hotel) lähellä. Hotellin alue ei olisi voinut kyllä enää parempi sijainniltaan meille olla. Metroyhteydet olivat hyvät, kävellen pääsi moniin kohteisiin ja muutaman minuutin päässä sijaitsi suuri Century 21 -tavaratalo, jossa kävimmekin monena iltana. Ihastelimme myös päivittäin One World Trade Centeriä ja vanhoille torneille omistettu muistomerkki National September 11 Memorial veti hiljaiseksi. 


Pari tunnetuinta nähtävyyttä - Flatiron Building, joka harmi vain oli pistetty pakettiin remontin vuoksi, sekä Rockefeller Center, jossa pystyi luistella vaikka lämpötila lähenteli pariakymmentä. Oli muuten pakko katsoa täällä käytyä Home alone 2 -leffa lennolla, ihan mahtavaa kun oli juuri itse pyörinyt samoissa paikoissa. 


SoHo on ehdottomasti kaupungin kuvauksellisin osa - pastelliset rakennukset miellyttävät kovasti ainakin minun silmää ja kaduilla on suhteellisen väljää kävellä. Mikäli shoppailu kiinnostaa, sieltä löytyy myös kattavasti myymälöitä, muutamia omia suosikkejani mainitakseni Uniqlo ja Aritzia.


Meille sattui kolme tosi harmaata ja sateista päivää, muttei annettu sen haitata menoa ollenkaan. Ainoastaan kamera jäi hotelliin huonolla säällä, joten kolmeen päivään ei tullut kuvattua kuin muutamia ruutuja puhelimella. Yleensä muuten sadesää lannistaa minut, mutta nyt en antanut sen vaikuttaa fiilikseen, sillä New York näyttää hyvälle säällä kuin säällä. Kuvassa näyttävä Manhattan Bridge, jonne olisin halunnut palata kameran kera paremmalla säällä, mutta aika ei enää riittänyt. Kävimme samalla kertaa myös Chinatownissa, sillä se sijaitsee sillan lähellä.


Keltaisia takseja ja kuuluisia katuja - Times Square ja Fifth Avenue. Hotellin respamme sanoi, että mikäli Times Squaren on kerran nähnyt, sitä ei tarvitse nähdä uudelleen ja olen kyllä melko samoilla linjoilla. En viihdy ahtaissa turistirysissä yleensäkään. Fifth Avenuella on muuten parhaat shoppailuapajat ja katu on muutenkin niin New Yorkia kuin olla ja voi.


Aurinkoakin nähtiin ja kauniilla säällä suuntasimme heti aamupäivästä Central Parkiin kävelemään. En tiedä oliko tuo syksyn vuodenaika, mutten ollut nyt mitenkään haltioissani kuuluisasta puistosta, jotenkin odotin enemmän? Luulen, että seuraavalla Nykin reissulla skippamme sinne menon kokonaan.


Brooklyn Bridge sen sijaan oli juuri niin upea kuin muistelin ja olin sarjoissa sekä elokuvissa katsellut. Yksi loman kohokohdista olikin varmasti sillalta Brooklynin puolelle kävely, ainut miinus oli jäätävä tungos lauantaina. 


Brooklynin puolella, se tunnettu siltanäkymä, joka on todella suosittu valokuvauspaikka. Melko myöhäinen ja kallis aamupala avokado-lohilepä kahvilassa nimeltä Brooklyn Bridge. On harhaluulo, että Amerikka olisi edullinen maa, ei sitä se ei ole todellakaan varsinkin dollarin ollessa hyvin lähellä euroa. Ravintoloissa hintoja myös nostaa kiitettävästi tippi (20% on kohteliasta jättää). 


Auringonlaskun aikaan hotellimme kattoterassilta. Tuntui että pimeä tuli hurjan aikaisin, varsinkin kellojen siirron jälkeen, jo viideltä oli pilkkopimeä. Tuntui että välillä oli hirveä kiire, että ehti tehdä päivässä kaikki päivänvaloa vaativat jutut. 


Ilta-aikaan - Radio City Music Hall ja Grand Central Terminal. Useimmiten kohteet tulevat ihan sattumalta vastaan kun kävelee paljon. Joulukoristeluja näkyi tosiaan jo hyvissä ajoin marraskuun alussa, erilaisten jouluvalojen lisäksi myös esimerkiksi monissa vaatekaupoissa alkoi näkyä joulu. 


Ensimmäisellä kerralla New Yorkissa yhdeksän vuotta sitten en ollut niin haltioissani kaupungista, mutta tällä kertaa ihastuin ikihyviksi. Jotenkin Nykissä on vain ihan kaikkea mitä lomalta haluan. Kahdeksan yön jälkeen oli kuitenkin jätettävä kaupunki taakse, kun siirryimme seuraavaan kohteeseen - Las Vegasiin...

3 kommenttia:

  1. Oi, ihania kuvia ja tosi kattava kirjoitus Nycistä! Me suunnitellaan kaveriporukalla synttärireissua Nyciin tulevalle syksylle, joten silläkin kiva lukea. Jos sinulla on mitään suosituksia ravintoloista tai kahviloista, niin niistäkin lukisin mielelläni, koska hyvät paikat on yleensä kiven takana :)
    Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla että tykkäsit postauksesta :) Ooh synttärireissu kulostaa hyvältä! Mulla on sellainen vinkki, kuin Yelp -sovellus puhelimeen. Voin vakuuttaa että siitä on varmasti paremmin hyötyä reissatessa, kuin (ammatti)bloggaajien instakahvilavinkeistä :D Mä en itse enää oleenkaan suuntaan ravintoloihin kuin tuon sovelluksen suositusten avulla, sen kanssa voi siis etsiä esim. jotain tietyn tyyppistä ruokaa ja sovellus näyttää paikkoja arvosteluineen läheltä. En laittanut mitään ravintoloita edes muistiin, kun käytiin missä vain. Välillä mennään myös ihan summamutikassa nälän eteen sattuessa ekaan ravintolaan, toisinaan menee nappiin toisinaan ei :D

      Poista
    2. Hei kiitos vinkistä! En olekaan ennen tätä käyttänyt, mutta täytyy laittaa testiin :) monesti reissussa vaikkapa kahvitauon tarve voi yllättää, niin hyvä että silloin saa pikaisesti vinkkejä läheltä ;) Hanna

      Poista