maanantai 2. joulukuuta 2019

Joulutunnelmaa Porvoossa
Olipa onnistunut viikonloppu! Näin joulun alla saa olla melko kiitettävästi viikonloput töissä, mutta nyt minulle sattui sekä lauantai että sunnuntai vapaaksi. Uskon että näitä viikonloppuvapaita osaa arvostaa aivan eri lailla, kun ne eivät ole mikään joka viikkoinen itsestäänselvyys. Melko hyvin olen kyllä vapaapäivät kalenteriin täyttänyt jouluun asti, mutta itse joulupyhät aion pyhittää levolle.

Lauantaina suuntasimme Porvooseen, joka on tosi symppis kaupunki varsinkin näin joulun alla, ihan oma maailmansa. Yöllä oli sopivasti satanut hento lumipeite, joka lisäsi vanhankaupungin joulutunnelmaa entisestään. Ei olisi kyllä parempaa säätä voinut toivoa koko viikon harmauden ja vesisateiden jälkeen - pikkupakkanen ja aurinkokin paistoi pitkästä aikaa. Sattumalta Porvoossa oli juuri samana päivänä vanhankaupungin joulunavaus, joten muutama muukin oli saapunut paikalle. Kierreltiin joulukoristeet ylleen saaneessa vanhassakaupungissa, onnistuttiin saamaan pöytä täyteen buukatusta Gabriel 1763 -ravintolasta spontaanisti sisään kävelemällä, ostin muutamia joululahjoja pikku putiikeista, käveltiin joen varrella ja istuttiin kahvilla Porvoon Paahtimossa katetulla terassilla lämpölamppujen alla maisemia ihaillen. Oi että, ihana Porvoo!

Sunnuntaina sama rento meno jatkui asuinkaupugissa, herättiin hyvissä ajoin, parasta on juoda aamukahvit ihan rauhassa. Ulkoiltiin upeassa ja vielä lumisessa talvisäässä meren äärellä, käytiin syömässä astetta epäterveellisemmmin koska sunnuntain ja hoidettiin kaupungilla muutamia asioita. Nyt reippaana uuteen viikkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti