tiistai 18. kesäkuuta 2019

Puhelimen kamerasta


Keräsin luonnonkukkakimpun mökillä. Ennen minut oli todella vaikea saada mökille, varsinkaan yöksi, mutta nykyään lähden sinne mielelläni. Viime viikolla olimmekin luonnon helmassa peräti kaksi yötä. Aika meni tosi nopeasti kun oli kaikenlaista kivaa puuhaa, kuten kukkien kerääminen, lisäksi grillattiin joka päivä, saunottiin ja pyöräiltiin. Tämän kuvan nappasin spontaanisti puhelimella ja se päätyi myös Instagramiini. Oma Instan käyttöni on muuten tosi harkitsematonta, en koskaan suunnittele mitä sinne milloinkin laitan ja suurinosa kuvista on puhelimella otettu.


Mökille ajellessa koukkaamme useimmiten sympaattisen pikkukaupungin Haminan kautta. Kaupunki on ihana pastellisine puutaloineen ja siellä onkin myös hyvät miljööt asukuville, joten usein nappaamme pikaset kuvat samalla. Blogin teko töiden ohella vaatii tosiaan vähän suunnittelua, joten  yhdistän asukuvien oton muihin menoihin. Haminassa meillä on tapana myös piipahtaa jäätelökioskilla torilla. Voisin elää pelkällä jäätelöllä! Päätinkin etten kesäaikaan diettiä mietivaan haluan nauttia elämästä, katsotaan sitten syksyllä uudelleen..


Ulkokahvit ja lempiasusteita. Viime vuoden loppupuolella hankitut Guccin pikkulaukku ja Ray-Banin Hexagonal aurinkolasit ovat olleet viime aikoina kovassa käytössä. Aurinkolasit ostin Los Angelesista, missä sain etsiä tuota isompaa linssikokoa useasta myymälästä ennen kuin tärppäsi.


Mökkireissujen yhteydessä pääsee myös ostoksille, sillä Vaalimaalla sijaitseva Zsar outlet village on lyheyn ajomatkan päässä. Niin hassua kun keskellä maaseutua sijaitsee upea outlet ostoskylä! Minulta on paljon kyselty kannattaako tuonne mennä? Vaikea sanoa muiden puolesta, riippuu mitä etsii ja mistä brändeistä tykkää. Me kyllä varmasti käymme siellä aina mökkireissujen yhteydessä, mutten tiedä lähtisinkö pelkästään outletin takia ajelemaan kotoa tunnin matkaa. Viime visiitillä tein yhden löydön, nuo kuvassa näkyvät valkoiset nahkakengät sellaiselta italialaiselta brändiltä kuin Bagatt. Zsarissa onkin sellaisia merkkejä, joita ei muualta Suomesta löydy. Lisäksi siellä on niin kahvilaa kuin ravintoloita, joten ajan saa kyllä kulumaan.


Asuinkaupunkini paras juttu on ehdottomasti meri! En voisi enää kuvitellakaan etten asuisi lähellä merta. Rakastan kävellä meren ääressä veneitä ihaillen. Sen sijaan itse veneilystä en niinkään haaveile. Tosin reissu tuurilla johonkin läheiseen saareen olisi ihana toteuttaa kesän aikana, sillä viime kesänä en ehtinyt saareen ollenkaan.


Kesäherkkuja! Helsinkiin aukesi kuun alkupuolla taas joka kesäiseen tyyliin Magnumin jäätelöbaari Vanhalle ylioppilastalolle. Kävin siellä heti avajaisista seuraavana päivänä. Omaan jäätelööni valitsin valkosuklaa kuorrutteen höystettynä vadelmilla, lakritsafudgella ja salmiakkihipuilla, nam! Toinen kesäherkku on tekemäni vohvelit kun juhlimme syntymäpäivääni avomiehen ja hänen vanhempinensa kanssa. Vohvelit saivat täytteeksi madagaskarin vaniljajäätelöä, kinuskikastiketta ja tuoreita mansikoita. Mansikoita ostin vasta ensimmäistä kertaa tälle kesälle, niin hyviä!

2 kommenttia:

  1. Hitsi, millonkohan oon viimeks kommentoinu, on jo vierähtänyt pitkä tovi kuitenkin. Alon tässä just miettiä millon aloin seuraamaan sun blogia, ja vaikka blogiarkisto alkaakin vuodesta 2013 niin blogi on musta ollut jo sitä ennen olemassa? Koska muistan sun ekan jenkkimatkankin (?) ja muistan ostaneeni sulta huutonetissä pari vaatetta kun uusit vaatekaapin sisältöä ison elämäntapamuutoksen myötä (olen itse myös reilu puolitoistametrinen käppänä). Hassua, miten vuodet on vaihtuneet ja tyylit myös, mutta edelleen vaan tää pysyy mun ykkös inspiraation lähteenä. Ollaan kasvettu tyylillisesti samaan suuntaan samaan aikaan ehkä :D Sun blogin kautta oon bongannu monia kivoja juttuja elämään, niin lomakohteita kuin uusia vaatekauppoja (&otherstories) ja vaatehimojen kohteita.

    Eli nyt kun muistin kommentoida niin haluan sanoo ison kiitoksen että pidät blogia pystyssä, etkä oo lähteny vuosien varrella muuttamaan tätä esimerkiks radikaalisti kaupallisemmaks. Musta parasta on kun meininki on niin samaistuttava. Asukuvat kuvastaa sitä mitä sulla on oikeasti päällä sillä hetkellä, eivätkä ole mitään lavastettuja vaatelainoja ammattikuvaajan ottamina Vogue-henkisinä otoksina. Inspiroidun nimenomaan siitä, kun nään kuinka sama vaate käy useempaan eri asuun, ja kuinka saat vaatekaapin klassikoista hemmetin makeita kokonaisuuksia.

    Ja vielä haluun kertoa että tykkään tosi paljon kun julkaset vanhoja asuja vuosien varrelta, vaikka tyyliin viideltä viime vuodelta heinäkuusta. On just kiva nähä miten tyyli on muuttunu, ja on kiva nähä myös niitä vanhempiakin tyylejä, ja just että mikä niissä ei tänä päivänä enää toimi. Tykkäsin myös siitä postauksesta missä kerroit vähän kuvausten taustoja, kuinka kahvi oli kylmää ennenkun saitte kuvan otettua jne.

    Jatkan blogin seurailua ja koitan muistaa jättää kommentteja useammin. Ihanaa kesää sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, kiitos kun jaksoit rustata näin pitkän kommentin! Ihan älytöntä että olet lukenut blogia niin pitkään :) Taisin aloitella jo siinä 2011 (ellen 2010 ihan lopussa?) mutta ne ensimmäiset postauksen olen poistanut, sen verran jäätäävää settiä :D Ihan hurjaa että olet pysynyt mukana näin pitkään ja silti postaukset edelleen miellyttää. Kiitos! :) Monta kertaa olen meinannut tämän blogin lopettaa, esim. nuorempana ajattelin että kun täytän 30 lopetan, koska sitten olen liian vanha bloggaamaan :D Mutta joku ihme saa tätä aina jatkamaan, vaikken tosiaan niitä kaupallisia kamppiksiakaan juurikaan tee, jotka vähän sponssaisi tätä harrastusta :D Mä kun en ole koskaan "vaikuttajan" (vihaan tuota sanaa) urasta haaveillut, vaan mieluummin pidän blogin kivana harrastuksena ja työn työnä :)

      Mä itse asiassa kaipaan aikaa jolloin kuvat ei olleet ammattikuvaajien ottamia eikä editoitu ihan luonnottoman sävyiseksi (paljon näkee esim. turkoosia taivasta) mutta pakko myös sanoa, ettei omat taidot saati aika riitä kuvien kovaan muokaamiseen, joten näillä mennään :D

      Vielä kerran kiitos kommentista ja aurinkoista juhannusta! <3

      Poista