torstai 20. kesäkuuta 2019

Kaupunkijuhannus

On enemmän sääntö kuin poikkeus, että juhannuksena lähdetään mökille. Me olemme jo useamman vuoden ajan viettäneet keskikesän juhlaa kaupungissa. Viime vuonna tosin olimme Tallinnassa, joka oli tosi kivaa vaihtelua. Minulla ei ole mitään pakonomaista tarvetta olla juuri juhannuksena mökillä, pääseehän sinne  muulloinkin. Nämä kuvat ovatkin viime viikolta mökiltä. Miten sitten ajattelin juhannusta kaupungissa viettää? 


Ulos syömään. Perinteisiimme on jo useamman vuoden kuulunut mennä ravintolaan juhannuksena, enkä tarkoita mitään fiiniä kolmen ruokalajin illallista, joka ei muutenkaan ole tyyliäni, vaan esimerkiksi pizzaa tai kiinalaista. Ravintolat ovat kuitenkin ainakin osan juhannuksesta auki.

Kävelylle puistoon. Juhannuksen tietämillä kukkaloisto on kauneimmillaan, kun on vapaata töistä on myös eri lailla aikaa kävellä puistoissa, joita täällä asuinkaupungissa riittääkin. Parasta kun luonnon ääreen pääsee kaupungissakin ja ihan yhtä hyvin kuvissa näkyvän kukkakimpun saisin muuten kasaan täälläkin.


Jäätelökioskille. Ehdottomasti jäätelö kuuluu myös keskikesän juhlaan, eikä epäilystäkään että jättäisin kioskilla käymättä! Saatanpa suunnata läheiselle kioskille ihanaan merimiljööseen ainakin kerran ellen kaksikin pyhien aikana.

Lehtien lukeminen. Arjen kiireessä minulla jää usein lehdet lukematta ja päätinkin kesän ajaksi laittaa lehtitilaukset tauolle. Irtonumeroita ostan silloin tällöin, mutta nekin ovat taas pinoutuneet lukemattomiksi. Pyhinä haluankin lukea rauhassa lehdet läpi parvekkeella ja saada samalla kevyen päivetyksen.


Terassille. Säätiedotus on luvannut tosi aurinkoista ja kuumaa säätä, joten ehdottomasti terassille. Kukaan ei muuten käske juoda juhannuksena alkoholia, vaan yhtä hyvin terdellä voi ottaa vaikka soodavettä.

Tilaa spontaaneille jutuille. Parasta kun en kerrankin buukkaa vapaapäiviä tupaten täyteen, eikä tarvitse elää kellon mukaan ja voi tehdä ihan mitä huvittaa. Ehkä ajetaan jonnekin toiseen kaupunkiin tai kuitenkin päiväreissulle mökille. Ehkä innostun lähtemään rannalle ensimmäistä kertaa tälle kesälle. 


Aurinkoista juhannusta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti