sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Vapaapäivä puhelimen läpiAjattelin pitkästä aikaa tehdä vanhan kunnon puhelinkuvapostauksen. Näissä on aina jotenkin aidompi fiilis. Vietin perjantaina vapaapäivää jouluisessa Helsingissä, eikä kameraa valitettavasti tullut otettua mukaan. Kaikkialla oli niin kaunista koristeluineen, joten tuli ihan huomaamattakin napsittua kuvia sieltä ja täältä. Suuntasin heti bussilla Kamppiin tultuani Tuomiokirkolle Tuomaan Markkinoille, niillä käyminen on ollut joulukuun perinne jo usean vuoden ajan.


Olin vähän tutkinut markkinoiden tarjontaa etukäteen, ja bongannut kuuman suklaajuoman, sitä oli siis saatava! Muuten poistuin markkinoilta tyhjin käsin, sillä en halunnut kantaa mitään mukanani pitkin päivää. Täytyy ehkä tehdä uusi reissu sinne vielä joulukuun aikana. 

Kaupungille päälle heitän aina jotain helppoa - alpakkaneule, mukavat housut, tekoturkki ja maiharit. Laukuksi riittää pankkikortin ja puhelimen vetävä malli, Guccin pikkuruinen Dionysus on tämän hetken käytetyin.


Markkinoilla fiilistelin jonkun aikaa, onneksi sääkin oli vielä silloin poutainen. Muutama muukin oli perjantai aamupäivänä eksynyt sinne ja varsinkin karuselliin oli melko tähtitieteellinen jono. Voi kumpa täällä asuinkaupungissakin järjestettäisiin jotain vastaavaa joulutapahtumaa!


Mietin pitkään jo bussissa matkalla minne menisin syömään? Muutamissa vakkaripaikoissani lounaslista ei houkutellut, ja halusin ehdottasti jotain lämmintä ruokaa. Muistin Kauppahallin Storyn kalakeiton! Kävin siellä viimeksi kesällä siskoni kanssa. Paikka on vähän kaukana, joten sinne ei tule usein mentyä. Nyt oli kuitenkin aikaa ja heidän kalasoppansa houkutti sen verran. 

Helsingissä asuva kaverini oli bongannut Insta storiesista minun olevan kaupungissa, joten sovittiin spontaanit kahvitreffit. Emme olleetkaan nähneet todella pitkään aikaan hänen Helsinkiin muuttonsa jälkeen, joten oli kyllä jo aikakin. Istuttiin kahvilassa (minusta on muuten ihan normaalia tilata jäätelöä kahvin kaveriksi myös talvella), jonka jälkeen kierreltiin muutamilla kaupoilla yhdessä.


Vaikken muuten Helsingissä käydessä niin paljoa kaupoilla jaksaisi pyöriä, niin &Other Storiesissa käyn aina ja siellä saan vietettyä pitkän tovin. Rakastan liikkeen esillepanoa, tuotteita ja saan sieltä aina hurjasti inspiraatiota. Kiva muuten nähdä myös värejä myymälässä tähän aikaan vuodesta - keltaista, punaista ja kukkakuosia. 

Ihastuimme ystäväni kanssa molemmat samoihin kenkiin, muttei kummankaan kokoa ollut enää saatavilla. Olen jonkun aikaa etsinyt Martenseja sirompia maihareita, joissa olisi pitävät pohjat ja nuo olivat täydelliset. Etsin ne heti nettikaupasta kotimatkalla bussissa ja onnekseni sieltä löytyivät vielä koossani (kyseessä tämä malli jos kiinnostuitte).


Helsingin jouluvaloja on kai turha edes hehkuttaa? Ne tuovat kyllä niin paljon piristystä pimeimpään vuodenaikaan. Kiertelin valoja katsomassa ympäri kaupunkia innoissani, vaikka sää muuttui aivan jäätäväksi, räntää tuli alas niin että. Myös Stockmannin jouluosastolla käynti on ehdoton, vaikka myönnettäköön etten kauaa siellä viihtynyt, kun tuli kuuma ja väenpaljous alkoi ahdistaa.

Muuten loppuviikkoa on kulunut töissä, mutta kävinpä eilen ihan ekstempore työpäivän jälkeen kahvilla ja suuntasin siitä elokuviin katsomaan Swingersin. Leffassa en ollut hetkeen käynytkään ja olihan tuo elokuva ihan viihdyttävä, ehkä jopa vähän parempi kuin odotin. Hauska juttu muuten kun törmäsin muutama viikko takaperin elokuvassa nähtävään Miitta Sorvaliin juurikin &Other Storiesilla ja sen jälkeen COSilla, jossa vaihdettiin muutama sananen vaatteista. Oletteko käyneet katsomassa Swingersin?

2 kommenttia:

 1. Päiväsi kuulostaa ihanalta😍minun vastaavani on vielä tekemättä, mutta kuhan saan muutaman tentin pois alta, voi joululoma alkaa ja sitten onki päästävä ihastelemaan jouluista Helsinkiä.
  Mukavaa alkavaa viikkoa! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä tentteihin, ahkeruus palkitaan! :) Tykkään viettää vapaapäiviä muualla kuin asuinkaupungissa, mutta mulla on sitten kalenteri aina täyteen buukattu :D
   Mukavaa viikkoa sinne myös! :)

   Poista