maanantai 31. joulukuuta 2018

Asu jokaiselta kuukaudelta


Tammikuu. Luotin leopardi -kuosiseen tekoturkkiin, jota käytin koko talven hurjan paljon, oikeastaan ihan kyllästymiseen asti. Muistan kun ostaessani takin hyvissä ajoin syksyllä, mietin tuleeko sille paljoakaan käyttöä, kuinka väärässä olinkaan! Pakkasin sen mukaan myös Berliinin matkalle, jossa nämä kuvatkin on otettu. Talvella vakiovaatetukseni oli mukavat nahkamaiset housut ja pooloneule. Suosin hyvin yksikertaisia kappaleita ja melko minimalista yhdistelyä. Zaran tolppakorkoisilla nilkkureilla kävelin kilometrikaupalla pitkin Berliiniä, ne ovat älyttömän hyvä jalassa sekä rakastan kenkien traffia ulkonäköä. Aitonahkaiset nilkkurit ovat myös kestäneet ihmeen hyvin jo useamman vuoden, pelkäänkin milloin kävelen ne loppuun. Givenchyn pieni reppu taas oli aivan tuore hankinta tuolloin, ihan täydellinen kaveri kaupunkilomalle.


Helmikuu. Päällä täysin sama pooloneule, housut ja kengät kuin tammikuun asussakin, vain takki ja asusteet vaihtuivat. Käytän hyvin paljon samoja vaatteita ja haluan sitä täällä blogissakin tuoda ilmi, yhdisteleminen on tärkein juttu! Halusin leoturkin rinnalle neutraalimman tekoturkin ja löysin Tiger of Swedenin rotsin alennusmyynnistä, siihen muistan pukeutuneeni hyvin pitkälti koko helmikuun. Baker boy -hattu ei ole jostain syystä päässyt pahemmin käyttöön enää tämän jälkeen.


Maaliskuu. Kuukausi oli hiljaisin varmasti koko blogihistoriani aikana, kirjoitin vain kolme postausta, eli asukuviakaan ei juuri silloin tänne ilmestynyt. Loppukuusta pääsiäisen aikaan alkoi olla jo keväisempää, joten laitoin ensimmäistä kertaa valkoiset tennarit jalkaan. Se on muuten aina ihan mahtavaa, kun kadut ovat kuivat ja saa tennarit pitkän talven jälkeen käyttöön. Marimekon silkkipaita on luottovaatteeni ja Zaran kamelinvärinen villakangasakki toimi oikein hyvin vielä keväälläkin.


Huhtikuu. Harvemmin käytän housuja iltamenoissa, mutta olin juuri edellisenä päivänä ostanut pallokuviolliset housut, jotka halusin heti käyttöön valkoisen silkkipaidan kaveriksi. Olin menossa työkaverin uutta asuntoa katsomaan ja sieltä siirryttiin vielä viineille.  Kuvat oli otettava nopeasti, sillä olin jo muutenkin myöhässä. Huhtikuussa kevät oli kunnolla alkanut ja nahkatakin sai taas käyttöön. Tosin muistelen olleen melko sateista eikä montaa asua kameralle tallennettu, näissäkin kuvissa maa on märkä. Hiukset olivat kasvaneet melkoisesti talven aikana, ja niihin oli juuri laitettu hentoa raitaa latvoihin. Marimekon Nelly -laukkua en kovinkaan pitkään ehtinyt omistaa, sillä minulle sattui ikävästi maanantaimalli, joten jouduin palauttamaan sen.


Toukokuu. Keväällä sain otettua varaslähdön mekkokauteen Barcelonan lomalla. Zaran keltaisen mekon olin hankkinut jo useampi kuukausi sitten lomaa odottamaan. Rakastan kuviollisia mekkoja, joten sanomattakin selvää, että tälle keltaiselle mekolle tuli myöhemminkin useampi käyttökerta. Tässä asussa oli omaan makuuni aika paljon meneillään, mutta tuonne palmupuiden alle se kuitenkin sopi loistavasti.


Kesäkuu. Juhannuksen tietämille sattui vähän viileämmät säät, vaikka muuten kesä oli uskomattoman lämmin! Tämä mekon ja nahkatakin yhdistelmä on ikilempparini. Punaisen &Other Storiesin mekon löysin alennusmyynnistä puoleen hintaan, sitä tulikin käytettyä todella paljon kesän aikana. Tykkään yhdistää mekon rennosti tennareihin. Ihmettelen muuten edelleen, että saimme nämä kuvat Tallinnassa otettua, sillä tuuli oli tuona päivänä aivan jäätävä. 


Heinäkuu. Uutta ja vanhaa, kuvaa pukeutumistani hyvin. Selected Femmen aitonahkainen hame on useamman vuoden vanha, ihmettelen että se edelleen mahtuu minulle. Kun taas Marimekon silkkipaita oli tuolloin juuri ostettu. Olin odottanut syksyn malliston puseroa ja ostin sen heti itselleni, kun se myymälään saapui. En osta uutta vaatetta, ennen kuin olen valmiiksi miettinyt yhdistelmiä sen rinnalle. Marimekkoa ovat myös valkoiset paksupohajaiset Marka -tennarit, sain ne avomieheltäni edellisenä kesänä syntymäpäivälahjaksi. Ray-Banin pyöreät aurinkolasit olivat ehdottomasti kesän käytetyimmät, nekin jo edellisen kesän hankinta.


Elokuu. Syksy alkoi loppukuusta pikkuhiljaa saapua. Vuodenaika on yksi lemppareimpia pukeutumisen kannalta - tarkenee vielä paljain säärin, mutta mekkoon voi yhdistää buutsit. Zaran vuosia vanha aitonahkainen rotsi onkin näkynyt useammassa asussa, se on pysynyt hyvänä, mutta nyt ottaisin takin kokoa isompana. Mekko on &Other Storiesilta, heillä on minusta kauneimmat mekot. Elokuussa päätin myös leikkauttaa kesän kuivattaman tukan ja palasin taas kohtalaisen lyhyeen polkkatukkaan.


Syyskuu. Ruseansävyjä sekä leopardi -kuosia alkoi näkyä hurjasti kaupoille ja itsekin pukeuduin niihin. Itse miellän leopardin klassiseksi ja uskon, että tulen pukeutumaan siihen aina, oli muodissa tai ei. Syyskuussa tarkeni vielä mainiosti midimekolla, kun sen päälle heitti neuleen. Tästä asusta tykkäsin ihan hurjasti, vaikkei ehkä omalle kropalleni mikään imartelevin.


Lokakuu. Tein suuren vaateinventaarion ja kiikutin vaatteita surutta kipputorille. Koen vuoden aikana alkaneeni harkita ostoksiani entistä tarkemmin ja haluan, että vaatekaapista löytyy vain lempivaatteita, kuten tässä asussa. Syksyn tullen kaivoin taas nahkamaiset housut käyttöön, jouduin tosin hankkimaan uuden parin, sillä edelliset kuluivat loppuun kovassa käytössä. Marimekon silkkipaita toimii loistavasti ympäri vuoden, se on myös yllättävän helppohoitoinen. Beige villakangastakki on ikilemppari, Chloén pikkuisesta laukusta puhumattakaan.


Marraskuu. Oli aika totutella Suomen viileisiin säihin Amerikasta kotiin tultua. Onneksi matkalta mukaan lähti muutama hyvinkin mieluinen tuliainen, kuten All Saintsin  ruudullinen takki. Normaalihinnalla en olisi sitä raaskinut ostaa, alehintakin kirpaisi, mutta harkinnan jälkeen ostin sen ja onneksi niin tein. Olen alkanut myös enemmän käyttää mekkoja talviaikaan, varsinkin villainen poolomekko on sekä lämmin että hyvännäköinen.


Joulukuu. Tämän asun näittekin juuri, mutta oli pakko ottaa se mukaan tähän koosteeseen, nimittäin niin kuvat kuin itse asu ovat omia lemppareitani kuluneelta vuodelta. Pääsin loppuvuodesta tekemään pienimuotoista yhteistyötä Lindexin kanssa, joka on ollut aivan älyttömän kivaa ja piristävää. Tämän yhteistyön myötä löysin esimerkiksi parhaita sukkahousuja, jotka ovat antaneet vanhoille vaatteille niin paljon enemmän käyttöä. Ohut sifonkinen mekko menee loistavasti talvikäytössäkin kerrospukeutumalla. Korvaläpät ovat superkätevät, jos ei halua tukan menevän pilalle pipon alla, ja ovathat ne tosi suloisen näköisetkin.

2 kommenttia:

 1. Ihania, sinulle sopivia ja inspiroivia asuja :) pitäisi itsekin enemmän käyttää hameita ja mekkoja ja yhdistellä niitä rohkeasti yläosiin. Hyvää ja onnellista uutta vuotta!
  Kepa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kepa! 🙂 Mekot käyttöön vaan! Välillä talvella tulee vähän laiskaksi pukeutumisen kannalta, kun takki on aina päällä 😙 Työvaatteena mulla on lähes aina mekko muuten myös. Kiitos kommentista ja mukavaa alkanutta vuotta! 😘

   Poista