sunnuntai 30. joulukuuta 2018

Matkailuvuosi 2018

Yksi parhaista jutuista elämässä on ehdottomasti matkustaminen, se antaa niin paljon. Juuri reissut ovatkin niitä mitä muistelen eniten kuluneelta vuodelta. Tänä vuonna minulle oli täydet lomat töistä, jonka lisäksi alkuvuodesta sain käytettyä edelliseltä vuodelta jääneitä lomapäiviä, joten pääsimme matkustamaan ihan mukavasti - muutama pienempi sekä yksi pidempi reissu tuli tehtyä. Vaikkei lomailu todellakaan ole aina ruusuilla tanssimista, ainakin meidän lomat ovat usein perinteisistä lomista kaukana. Haluamme nähdä mahdollisimman paljon, eivätkä matkamme todellakaan ole uima-altaalla makoilua, vaan kävelyä kilometrikaupalla jalat rakkuloilla, pitkiä päiviä ja lyhyitä yöunia. En ole enää vuosiin lähtenyt pelkille rantalomille. Minusta loma ei ole loma, jos sen viettää kotona, joten se on enemmän sääntö kuin poikkeus, että lomapäivät käytetään ulkomailla. Minulla on muuten oma henkilökohtainen sääntöni, etten lennä vain parin päivän takia, lomalla on oltava vähintään viisi päivää. Tästä syystä emme tee pelkkiä viikonloppureissuja lentäen.


Heti tammikuussa oli aika lähteä vuoden ensimmäiselle matkalle, kun suuntasimme vajaaksi viikoksi Saksaan, Berliiniin. Alkuvuosi on usein minulle tosi nihkeää aikaa, joten silloin pienikin loma piristää. Ihastuimme Saksaan matkailukohteena edellisenä vuonna, kun kävimme siellä ensimmäistä kertaa Düsseldorfissa, joten halusimme ehdottomasti maahan uudelleen, mutta eri kaupunkiin. Saksa valikoitui kohteeksi siitäkin syystä, että se on suhteellisen lähellä ja kiva kaupunkilomakohde talvellakin. Berliiniin päädyimme muutaman muun kaupungin joukosta. Se on todella iso kaupunki, vähän kolkko ja hipsteri. 
Toukokuussa olemme useana vuonna viettäneet pari viikkoa Etelä-Ranskassa, mutta tällä kertaa päädyimme kuun alkupuolella vaihtelun vuoksi viikoksi Barcelonaan. Olemme käyneet siellä ennenkin vuosia sitten ja olen halunnut kaupunkiin jo useamman vuoden ajan uudelleen, joten oli jo aikakin matkustaa sinne. Barcelonan voisin listata yhdeksi lempikohteistani, siellä on jokaiselle jotakin, yhdistyy täydellisesti ranta- ja kaupunkiloma. Minusta parasta ulkomailla on kävellä ja katsella, syödä hyvin ja ehkä vähän shoppailla, Barcelonassa on näille kaikille puitteet kohdallaan. Tykkään myös espanjan kielestä ja rennosta elämäntyylistä


Kesäkuussa juhannuksen tienoilla halusimme jonnekin minireissulle, joten suuntasimme läheiseen Tallinnaan yhdeksi yöksi. Tallinna on loistava kohde kun ei halua käyttää itse matkustamiseen pitkää aikaa, sinne kun pääsee laivalla parissa tunnissa. Kävimme itse asiassa siellä myös helmikuussa päiväreissulla avomieheni kanssa sekä heinäkuussa ystäväni kanssa. Päiväreissu on kivaa vaihtelua esimerkiksi Helsingille ja sinne pääsee hyvinkin edullisesti. Tallinna on ehdottomasti yksi lempimatkakohteistani, olen käynyt siellä ihan lapsesta asti, enkä kyllästy siihen, vaikka siellä tulee käytyä edelleen joka vuosi useamman kerran. Kun tavoitteena on lähinnä rento lomailu - Vanhassa kaupungissa kiertely, syöminen ja shoppailu, on Tallinna valintani.
Kesällä pidin vain viikon kesälomaa elokuussa,  jolloin reissattiin vain Suomen sisällä, sillä säästimme loppusyksyn isompaan Amerikan matkaan, joka on ollut molemmilla haaveena useamman vuoden. Lokakuun lopussa vihdoin hypättiin lentokoneeseen - ensin Seattleen, sieltä Los Angelesiin ja lopuksi Las Vegasiin. Kiertelimme Amerikkaa kaksi viikkoa, joka on minusta ihan minimiaika, kun niin pitkälle lentää. Amerikka maana oli meille tuttu ennestään New Yorkin ja Miamin myötä, mutta tällä kertaa suuntasimme pidemmälle, enkä ole aiemmin niin kaukana kotoa ollutkaan. Jenkkireissusta en ole vielä hirveästi ehtinyt täällä kirjoitellakaan, joten postauksia tulossa vähän jälkijunassa. Kaiken kaikkiaan ihan mahtava kokemus, jota tulen varmasti muistelemaan pitkään. Parasta oli päästä samalla kertaa näkemään kolme täysin erilaista kohdetta. Myös loman ajankohta oli täydellinen, Suomessa alkoi juuri vuoden pimein aika, kun Losissa ja Vegasissa oli täysin kesäkelit. 

Alkavan vuoden lomasuunnitelmia en ole vielä juurikaan miettinyt, mutta muutamia haaveita tietysti löytyy - Pietariin on pitänyt mennä jo useamman vuoden ajan, Saksaa kiinnostaisi nähdä lisää ja Cannesiin olisi ihana taas päästä. Puhuttiin jo Vegasta kotiin lentäessä, että sinne menemme ensi vuonna uudelleen. Loppuvuodesta olisikin mahtavaa heittää vastaava Jenkkireissu, mutta tällä kertaa Las Vegasin lisäksi voisi mennä esimerkiksi New Yorkiin tai Texaskin on kokonaan näkemättä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti